Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Klāt "Cēsu Alus" OPEN Fināla posmi

Klāt "Cēsu Alus" OPEN Fināla posmi
2007. gada Latvijas čempions Aleksandrs
Samoilovs šoreiz spēlēs kopā ar Ruslanu
Sorokinu
Foto: www.spteam.lv

Sestdien Jūrmalā, Majoru pludmalē "Coco Nut beach" stadionā (Konkordijas ielas galā) startēs Latvijas atklātā čempionāta Fināla posmi pludmales volejbolā vīriešu un sieviešu komandām pamatturnīri, piektdien kvalifikācijas turnīros tika noskaidroti visi pamatturnīra dalībnieki.

Šie turnīri no visiem iepriekšējiem atšķirsies ar to, ka dalībnieki cīnīsies ne tikai par organizatoru sarūpētajiem lielākajiem naudas balvu fondiem, bet arī dalīs Latvijas čempionāta medaļu komplektus. Pirmo reizi vienkopus tiks rīkoti kā vīru tā dāmu Fināla posmi.

Kungi

Vīriešu turnīra kvalifikācijas sacensību barjeru piektdien pārvarēja A. Barkāns/ I. Barkāns, A. Podnieks/ E. Štāls, R. Vilmanis/ I. Ozoliņš, G. Andersons/ J. Kuzmins. Ceturtdien kļuva skaidrs, ka uz Latvijas čempionāta Fināla posmu neieradīsies Mārtiņš Pļaviņš un Toms Šmēdiņš, kuri vareni startē pasaules kausa posmā Norvēģijā. Pateicoties viņu aizņemtībai Norvēģijas smiltīs kā tā sauktie "lucky looser" veiksminieki sestdien pamatturnīrā startēs H. Egleskalns / T. Vanags.

Pamatturnīrā ar pirmo numuru izsēti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri tikai naktī no piektdienas uz sestdienu atgriezīsies Latvijā. Šie vīri noteikti būs vieni no galvenajiem turnīra favorītiem. Uz čempionāta medaļām noteikti pretendē arī Klāvs Zaļkalns duetā ar Jāni Rudzīti, cēsnieki Kaspars Salmiņš / Sandris Kalniņš. Šo rindu autora prāt par šī turnīra lielākajiem pārsteigumu autoriem kļūs Jānis Grīnbergs duetā ar Ventu Graudiņu. Šie vīri var sagādāt ne vienu vien pārsteigumu...

"Es domāju, ka uz divām vietām finālā ir četri vai pieci kandidāti. Vienu aizņems Saša (Aleksandrs Samoilovs) ar Ruslanu (Sorokinu). Jā, arī Jānis (Grīnbergs) var aizspēlēties līdz finālam, bet labas izredzes tur būt ir arī Klāvam Zaļkalnam ar Jāni Rudzīti, Kasparam Salmiņam un Sandrim Kalniņam, negribētu norakstīt arī brāļus Marnicus. Nezinu gan kādā kondīcijā ir Tomass, jo šosezon smiltīs viņš nav redzēts," skaidro Toms Šmēdiņš.

Zaudējums pludmales volejbola draugiem ir Artūra Kiseļeva un Ingara Ivanova nepiedalīšanās "Cēsu Alus Open" fināla posmā. Šie jaunieši šosezon pārsteidza pludmales volejbola saimi ar stabilu un skatāmu spēli, kas vainagojās ar vairākām uzvarām. "Jāatzīst, ka pats jūtos nedaudz sarūgtināts, ka nevarēšu piedalīties fināla posmā, jo tomēr gribējās pacīnīties par titulu," portālam eSports.lv saka Artūrs Kiseļevs. Artūrs jau svētdien dosies uz Somiju, kur iestājies kādā no vietējām augstskolām.

Dāmas

Sieviešu turnīra kvalifikācijas sacensībās, iespējams slikto laika apstākļu dēļ, piektdien startēja vien septiņi dueti. Četri no tiem iekļuva pamatturnīrā. Kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarēja D. Aleksejenko / S. Simsone, S. Emsiņa / I. Auziņa, E. Švēde / K. Bindule, E. Pļaviņa / Z. Savicka.

Dāmu turnīrā dalību pieteikušas aizvadītā gada Latvijas čempiones Inguna Minusa un Inese Jursone. Viņām konkurenci mēģinās sastādīt Sallija Arhīpova / Jana Jaudzema, Aleksandra Tihovska / Līva Brīvule, Inese Garklāva / Santa Izveikova. Turnīrā būs pārstāvēta arī "Pļaviņu dinastija" - ja Mārtiņš uz turnīru netika, tad Pļaviņu ģimenes godu dāmu turnīrā aizstāvēs viņa māsa Elīna, kuru smiltīs redzēsim kopā ar Zitu Savicku. Tāpat sacensībās startēs arī Mārtiņa Pļaviņa draudzene - Liene Leimane (kopā ar Ilzi Skrastiņu).

Sestdien Majoru pludmalē tiks aizvadīti sacensību pamatturnīru spēles, bet visi izšķirošie notikumi risināsies svētdien, kad tiks dalītas Latvijas čempionāta medaļas.

Latvijas pludmales volejbola līga sadarbībā ar portālu eSports.lv abu Latvijas čempionātu finālus video ierakstos piedāvās noskatīties visiem portālā eSports.lv lietotājiem jau svētdienas vakarā.

Kvalifikācijas turnīra rezultāti (vīr.) - beachvolley.lv
Kvalifikācijas turnīra rezultāti (siev.) - beachvolley.lv

Cēsu Alus Open fināla posmi (svētdienas kalendārs):

11.00 - pusfināli sievietēm
12.00 - pusfināli vīriešiem
13.00 - Spēle par 3. vietu sievietēm
14.00 - Spēle par 3. vietu vīriešiem
15.00 - Fināls sievietēm
16.30 - Fināls vīriešiem

Iepriekšējo trīs gadu Latvijas čempioni:

2005. gads - A. Krūmiņš / R. Sorokins
2006. gads - A. Samoilovs / M. Pļaviņš
2007. gads - A. Samoilovs / M. Pļaviņš

Iepriekšējo trīs gadu Latvijas čempiones:

2005. gads - I. Minusa / I. Jursone
2006. gads - I. Minusa / I. Jursone
2007. gads - I. Minusa / I. Jursone


, 2008-08-30 00:02, pirms 16 gadiem
būs interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-30 03:00, pirms 16 gadiem
Un protams uzvarees Salmins/Kalnins, zheel.ka vinjiem nav finases, lai aizbrauktu uz norveegiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-30 11:49, pirms 16 gadiem
Toms ar Mārtinju norveegjijaaa kalnus zaazh... malachi!!! Žēl, ka daudz favorītu nespēlēs bet buus labi!!!
, 2008-08-30 12:25, pirms 16 gadiem
varetu pa tv paradit
, 2008-08-30 13:18, pirms 16 gadiem
Meitenes gan dod!!! 3 gadus pec kartas!
, 2008-08-30 17:16, pirms 16 gadiem
vietējiem un viesiem būs interesanti pavadīta diena
Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.