Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas volejbolisti piecu setu nervu cīņā zaudē, bet izcīna pirmo punktu Zelta līgā

Latvijas volejbolisti piecu setu nervu cīņā zaudē, bet izcīna pirmo punktu Zelta līgā
Foto: CEV

Šovakar Sporta namā „Daugava” Latvijas volejbola izlase CEV Zelta līgas mačā piecu setu ilgā mačā tomēr piekāpās Slovākijas izlasei (21:25, 29:27, 26:24, 16:25, 17:19), nenoturot 2:1 vadību un neizmantojot vienu mačbumbu. Tik un tā šajā mačā iegūts viens punkts turnīra tabulā, kas ir Latvijas pirmais punkts Zelta līgas vēsturē.

Pēc neveiksmīgās debijas Zelta līgā, kad pirms trim dienām Turcijā tika zaudēts ar 0:3, Latvijas valstsvienība šovakar uzņēma citu 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Slovākiju. Slovākija ir piedalījusies arī sešos iepriekšējos EČ finālturnīros, tiesa, abos iepriekšējos palika bez uzvarām. Šodienas spēlē Slovākija gan tāpat tika uzskatīta par favorīti.

Pirmajā setā Latvijai izdevās turēties pussolīti priekšā, taču seta otrajā pusē par sevi lika manīt problēmas ar servju uzņemšanu, un Slovākija seta izskaņā prata iegūt trīs punktu pārsvaru. Slovāki to droši noturēja, uzvarot ar 25:21.

Otrajā setā jau pretējs scenārijs – lai arī joprojām dažās izspēlēs savas iespējas netika izmantotas pēc pilnas programmas, latvieši seta izskaņā ieguva trīs punktu pārsvaru. Šis pārsvars, rezultātam esot 24:21, deva trīs setbumbas pēc kārtas, bet slovāki atspēlēja tās visas. Sekoja pavisam nervoza seta izskaņa, kurā Slovākija atspēlēja vēl trīs setbumbas, bet vadību tā arī neieguva. Beidzot ar septīto setbumbu, kuru Latvijai izdevās saglābt jau pie pašām tribīnēm, tika gūts uzvaras punkts – precīza spēle blokā, un uzvarēts sets ar 29:27.

Arī trešajā setā nevienai komandai neizdevās īpaši atrauties un viss izšķīrās pašā galotnē, kurā veiksmīgi nospēlēja Armands Āboliņš, palīdzot Latvijai uzvarēt ar 26:24. Tas garantēja Latvijai pirmo punktu Zelta līgas grupas tabulā. Taču ceturtajā setā slovāki nāca laukumā ar citu apņēmību un izvirzījās vadībā 11:4. Šajā brīdī Latvijas izlasē debiju piedzīvoja Markuss Cielavs, uzreiz atzīmējoties ar precīzu spēli blokā. Taču tā bija īslaicīga veiksme, un seta turpinājumā slovāki dominēja, ieguva arī 11 punktu pārsvaru un beigās uzvarēja ar 25:16.

Izšķirošajā piektajā setā latvieši paši sev sarūpēja problēmas ar sliktu servi, un Slovākija ieguva pārsvaru (10:7). Latvija guva nākamo punktu, bet tad atkal kļūda servē. Taču Latvijai izdevās atgūt punktu, pretiniekiem pieskaroties tīklam, bet pēc tam divas Denisa Petrova serves un lieliska spēle aizsardzībā atnesa neizšķirtu 12:12. Petrovam sekoja kļūda servē, bet Zigurds Adamovičs ar negaidītu gremdi atjaunoja neizšķirtu (13:13). Slovāki ar precīzu uzbrukumu tika pie pirmās mačbumbas, bet Āboliņš atbildēja aukstasinīgi (14:14).

Slovāki pieprasīja pārtraukumu, bet neizmantoja arī savu otro mačbumbu, netiekot galā ar Latvijas bloku. Kristapa Platača sitiens pēc tam deva mačbumbu jau Latvijai, bet slovāku nākamais uzbrukums bija precīzs. Latvijas otrā mačbumba izvērtās ilgā izspēlē, kurā nervi kutēja abām komandām, bet slovāku bloks panāca 17:17. Diemžēl sekoja neveiksmīga serves uzņemšana, un Slovākijas trešajā mačbumbā mūsējiem uzbrukums vairs neizdevās (17:19).

Latvijas izlases rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija AtvarsOzoliņš, bet 16 punktiem pievienoja Āboliņš un Platačs. Kopumā Latvijas volejbolisti pieļāva 27 kļūdas servēs, kamēr slovāki 22. Slovākijai ar 20 punktiem ražīgākais punktu vācējs bija Filips Gavenda.

Zelta līga, A grupa

V.IzlaseSUU5Z5ZSetiPunkti
1.Turcija110003:03
2.Slovākija201105:53
3.Beļģija101003:22
4.Latvija200112:61

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Slovākiju:

Cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija).
Otrie tempi - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Markuss Cielavs (ETTA, Somija);
Diagonāles - Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);
pirmais temps – Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu");
Libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ), Renārs Pauls Jansons (RVS)


, 2019-05-29 22:27, pirms 5 gadiem
Galotne bija vājprāts kā varēja tādas kļūdas pieļaut šausmas, savās mājas SLovāki bija jāņem
, 2019-05-29 23:34, pirms 5 gadiem
Žēl, ka nesanāca līdz galam. Bet čaļi kapäjas no sirds.
, 2019-05-29 23:45, pirms 5 gadiem
Šai izlasei ir potenciāls! Pareizi, ka iespēlē jaunos pret spēcīgiem pretiniekiem, lai sajūt garšu.
, 2019-05-30 00:17, pirms 5 gadiem
Turki mājās ir ņemami! Jaunajiem izcila vieta kur mācīties un augt! Tiesa, pārāk lielie kritumi liedz jau šobrīd spēlēt līmenī, kurā tie varētu spēlēt!
, 2019-05-30 07:05, pirms 5 gadiem
Petrovs 5.seta galotnē ieservē tīklā, vnk kosmoss!!! totāla impotence Lv izpildījumā!!!
, 2019-05-30 07:17, pirms 5 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Petrovs 5.seta galotnē ieservē tīklā, vnk kosmoss!!! totāla impotence Lv izpildījumā!!!
Par tādu komentāru pa taisno uz gāzes kameru!😁 Bet vispār jākrāj pieredze! Būs labi!
, 2019-05-30 07:26, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Turki mājās ir ņemami! Jaunajiem izcila vieta kur mācīties un augt! Tiesa, pārāk lielie kritumi liedz jau šobrīd spēlēt līmenī, kurā tie varētu spēlēt!
Tu gadījumā nesajauci ? Tagad mājās jāspēlē ar Beļģiju! Un turki izbraukumā šos paņēma! Tāpēc kā reiz sestdien varētu atkal būt iespēja aizķert kādu punktu! Kopumā protams Latvija vājākā šinī četriniekā. Taču nevajag satraukties.
, 2019-05-30 09:58, pirms 5 gadiem
Latvijā volejbols ir komā.Jāsāk no pamatiem- jāiemācās servēt.Noder vingrinājums: bumbas sišana ar plaukstu pret sienu !
, 2019-05-30 10:16, pirms 5 gadiem
Njā - 5tā setā atdot 5 puntus tikai ar servēm.... Šausmas.
Bet kopumā spēle skaista un komanda laba! Beidzot redzu potenciālu, ja šādi turpinās, tad nākamgad jau varam tēmēt uz medaļām. Pagaidām baudām spēli! Malači džeki!
, 2019-05-30 10:17, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Tu gadījumā nesajauci ? Tagad mājās jāspēlē ar Beļģiju! Un turki izbraukumā šos paņēma! Tāpēc kā reiz sestdien varētu atkal būt iespēja aizķert kādu punktu! Kopumā protams Latvija vājākā šinī četriniekā. Taču nevajag satraukties.
Pret Turciju būs 16.06 spēle mājās!
, 2019-05-30 10:18, pirms 5 gadiem
šis ir mūsu otrais ( ja pēc diagonālēm skatās, tad pat trešais) sastāvs, šādi vērtējot, pat vairāk nekā labs iznākums! Žēl tikai,ka nekur nav iespējams atrast konkrētus komentārus par katru volejbolistu, kurš nespēlē zelta līgā- atradu par Egleskalnu, Buividu, Avdejevu, Skroderu, bet kāpēc nespēlē kapteinis Saušs, viens no līderiem Kudrjavcevs, Zavorotnijs nekur nav informācijas.
, 2019-05-30 13:14, pirms 5 gadiem
maģiskais rakstīja: šis ir mūsu otrais ( ja pēc diagonālēm skatās, tad pat trešais) sastāvs, šādi vērtējot, pat vairāk nekā labs iznākums! Žēl tikai,ka nekur nav iespējams atrast konkrētus komentārus par katru volejbolistu, kurš nespēlē zelta līgā- atradu par Egleskalnu, Buividu, Avdejevu, Skroderu, bet kāpēc nespēlē kapteinis Saušs, viens no līderiem Kudrjavcevs, Zavorotnijs nekur nav informācijas.
Te būs viens links:
Volejbola pavasaris iesākas ar vīriešu izlases...

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls savā uzrunā ieskicēja gaidāmos Latvijas izlases pretiniekus, kā arī pauda apmierinātību ar aizvadīto sagatavošanās posmu. “Šīs vasaras izlases komplektācija man bija liela izšķiršanās. Ņemot vērā, ka šogad starts ir tikai Zelta līgā, pieņēmu lēmumu dot iespēju tuvākajiem rezervistiem un spēlētājiem, kas nekad valsts izlasē nav spēlējuši. Mums jāizdara viss, lai nākamgad Latvijas izlase izcili nostartētu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, vienlaikus neaizmirstot par jauno spēlētāju attīstību,” piebilda Avo Kēls.

te būs otrs links:
Latvijas izlase šogad iespēlēs jaunos...

"Mūsu plāns ir palikt Zelta līgā. Jā, mums nebūs visi labākie, bet man vajadzēja izdarīt izvēli. Šī vasara Latvijai būs tāda, ka būs ļoti laba iespēja likt uzsvaru uz tiem, kas spēlējuši mazāk vai vispār nav spēlējuši," stāsta treneris. "Hermans Egleskalns netiek ģimenes pieauguma dēļ, bet ļoti labu sniegumu jau pret Baltkrieviju parādīja Platačs. Šī vasara būs interesanta, iespējas iziet laukumā būs visiem - galvenais mērķis ir nākamā vasara un Eiropas čempionāta kvalifikācija. Vairs nedrīkstam pieļaut tādu kļūdu, kā pērn pirmajā spēlē pret Izraēlu."

pieņemu, ka pietiks ar šiem diviem, jo atbilde uz jautāto - ir
, 2019-05-30 15:45, pirms 5 gadiem
Beidzot Kēls saprata ka jāspēlē Äboltiņam. Prieks par Atvaru. Uzņem jau daudz labāk. Acīs krīt ka Petrovs bieži nesaprotas ar 1.tempiem. Platačs pārsteidza. Vēl tik Šimanski vajadzētu vairāk iespēlēt. 206 cm tomēr un ļoti ātrs un veikls. Ceram nākamgad uz Skrūderu.
, 2019-05-30 22:46, pirms 5 gadiem
manic rakstīja: Te būs viens links:
Volejbola pavasaris iesākas ar vīriešu izlases...

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls savā uzrunā ieskicēja gaidāmos Latvijas izlases pretiniekus, kā arī pauda apmierinātību ar aizvadīto sagatavošanās posmu. “Šīs vasaras izlases komplektācija man bija liela izšķiršanās. Ņemot vērā, ka šogad starts ir tikai Zelta līgā, pieņēmu lēmumu dot iespēju tuvākajiem rezervistiem un spēlētājiem, kas nekad valsts izlasē nav spēlējuši. Mums jāizdara viss, lai nākamgad Latvijas izlase izcili nostartētu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, vienlaikus neaizmirstot par jauno spēlētāju attīstību,” piebilda Avo Kēls.

te būs otrs links:
Latvijas izlase šogad iespēlēs jaunos...

"Mūsu plāns ir palikt Zelta līgā. Jā, mums nebūs visi labākie, bet man vajadzēja izdarīt izvēli. Šī vasara Latvijai būs tāda, ka būs ļoti laba iespēja likt uzsvaru uz tiem, kas spēlējuši mazāk vai vispār nav spēlējuši," stāsta treneris. "Hermans Egleskalns netiek ģimenes pieauguma dēļ, bet ļoti labu sniegumu jau pret Baltkrieviju parādīja Platačs. Šī vasara būs interesanta, iespējas iziet laukumā būs visiem - galvenais mērķis ir nākamā vasara un Eiropas čempionāta kvalifikācija. Vairs nedrīkstam pieļaut tādu kļūdu, kā pērn pirmajā spēlē pret Izraēlu."

pieņemu, ka pietiks ar šiem diviem, jo atbilde uz jautāto - ir
Paldies, par linkiem! Par sastāva atjaunināšanu skaidrs, bet par konkrētām personībām gan joprojām nē. Kuri ir atzīti par veciem, kuri vēl atgriezīsies izlasē. Vēl pirms pāris mēnešiem rakstā par Saušu, nekas netika minēts, ka viņš varētu nespēlēt zelta līgā- tad jautājums, vai devis vietu jauno iespēlēšanai tikai uz šo turnīru, vai pavisam no izlases atstumts?
, 2019-05-30 23:47, pirms 5 gadiem
maģiskais rakstīja: Paldies, par linkiem! Par sastāva atjaunināšanu skaidrs, bet par konkrētām personībām gan joprojām nē. Kuri ir atzīti par veciem, kuri vēl atgriezīsies izlasē. Vēl pirms pāris mēnešiem rakstā par Saušu, nekas netika minēts, ka viņš varētu nespēlēt zelta līgā- tad jautājums, vai devis vietu jauno iespēlēšanai tikai uz šo turnīru, vai pavisam no izlases atstumts?
Piedod, maģiskais.
Bet ja Tu esi cirvis, tad nepietiks pat ar 10 linkiem.
Visu gaišu
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.