Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Volejbola finālsērija atgriežas Ozolniekos

Volejbola finālsērija atgriežas Ozolniekos
Poliurs/Ozolnieki.
Foto: Poliurs/Ozolnieki, facebook

Latvijas vīriešu volejbola čempionāta šovakar notiks ceturtā finālsērijas spēle. Ozolniekos "Poliurs/Ozolnieki" vienība uzņems RTU/"Robežsardzi". Sērijā līdz trim uzvarām vadībā ar 2-1 ir RTU/"Robežsardze". Mača sākums Ozolnieku sporta namā pulksten 19:30, tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā.

No līdzšinējām finālsērijā trim finālsērijas spēlēm divās uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pieci seti. Raimonda Vildes trenētajai RTU/”Robežsardzei” trešdien bija iespēja savā laukumā pielikt sērijai punktu un izcīnīt zelta godalgas, taču tā cieta zaudējumu ar 2-3. Rīdzinieki jau pirmajā setā zaudēja vienu no saviem līderiem Gati Garklāvu, kurš spēli nevarēja turpināt traumas dēļ. Vēlāk laukuma saimnieki nonāca iedzinējos ar 0-2, taču spēja izlīdzināt rezultātu un panākt piekto setu. Izšķirošajā cēlienā līdera lomu Ozolnieku vienības rindās uzņēmās ukraiņu leģionārs Oleksandrs Buzduhans, ar vairākiem eisiem iedzenot pretiniekus strupceļā un kopā ar partneriem aizvadot izšķirošu setu līdz graujošajai uzvarai ar 15:6.

„Poliurs/Ozolnieki” galvenais treneris Guntis Atars pēc pirmās uzvaras finālsērijā norādīja, ka arī nākamajā mačā būs daudz emociju un augsta spriedze: “Lai uzvarētu, vajag trīs uzvaras. Katra spēle sākas ar 0:0. Kad trešā uzvara ir izcīnīta, sērija beidzas.”

Savukārt RTU/”Robežsardzes” galvenais treneris Raimonds Vilde uzsvēra lielu kļūdu skaitu savu padoto izpildījumā: “Bija pārāk daudz kļūdu servēs – 23 kļūdas! Mēs taču veselu setu viņiem uzdāvinājām tikai ar tām vien. Neattaisnotas kļūdas, brīžos, kad viņiem bija vājais izvietojums. Piekto setu lielā mērā izšķīra tas, ka Buzduhanam padevās mežonīgas serves. Mēs vieglus ceļus nemeklējam,” nedaudz ar humoru par ērkšķaino ceļā uz čempionu kausu paskatījās treneris.

Psiholoģiskajā ziņā neliels pārsvars tagad varētu būt Ozolnieku komandas pusē. Tā uzvarēja iepriekšējo spēli, turklāt ceturto maču aizvadīs savā laukumā, kur tai ir garantēts liels skatītāju atbalsts. Arī rīdzinieki noteikti būs apņēmības pilni uzvarēt šovakar, lai neaizvadītu absolūti neprognozējamo sērijas piekto spēli.

Vai RTU/”Robežsardze” otro reizi finālsērijas ietvaros varēs uzvarēt Ozolniekos un jau šovakar pacelt virs galvām čempionu kausu? Vai „Poliurs/Ozolnieki” izcīnīs otro uzvaru pēc kārtas un svētdien mūs gaida izšķiroša spēle Rīgā? Atbildes uz šiem jautājumiem uzzināsim šovakar. Spēles sākums Ozolnieku sporta namā pulksten 19:30. Tiešraidē maču varēs vērot Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.