Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Visas jauniešu izlases Baltijas kausu sāk ar uzvaru

Visas jauniešu izlases Baltijas kausu sāk ar uzvaru
Foto: volejbolslv/facebook

Cēsīs šodien sākās Baltijas kausa izcīņa volejbolā jauniešiem un junioriem. Sacensības notiek četrās grupās, un visās ar panākumu startēja Latvijas pirmās izlases.

Baltijas kausa sacensības ir lieliska iespēja krāt pieredzi izlašu rindās, un šoreiz abās grupās meitenēm piedalās Krievija, kuras dalība jebkāda ranga volejbola sacensībās komentārus neprasa. Prieku par iespēju pārbaudīt savus spēkus šādu sacensību rīkošanā pauda Cēsu domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, atzīmējot, ka Baltijas kauss ir vienīgās sacensības sezonā, kur satiekas Baltijas valstu visu vecumu komandas, bet Latvijas izlases par viesmīlīgo izmitināšanu viņam dāvāja četras uzvaras.

Pirmās Cēsu sporta kompleksā laukumā devās Pāvela Seļivanova trenētās Latvijas U-18 izlases meitenes. Cīņa pret Igaunijas vienaudzēm beidzās ar 3:0 (18, 22, 10) panākumu. Otrā spēlē Lietuvas izlase diezgan negaidīti trijos setos apspēlēja Krieviju – 3:0 (26, 23, 17). Krieviju gan šajā turnīrā nepārstāv valsts izlases. Rīt, pulksten 12:00, Latvijas un Lietuvas mačā noskaidrosies komanda, kura turnīrā paliks neuzvarēta.

„Ja rezultāts ir 3:0, tad kādam man jābūt? Par daudz gan kļūdījāmies servēs,” uz pozitīvo rezultātu pēc mača tikai viņam raksturīgajā rotaļīgajā manierē norādīja Pāvels Seļivanovs. „Meitenes jau ir spēlējušas gan Nacionālajā, gan Baltijas līgā, un spēļu prakse ir jūtama. Man liekas, ka meitenes ir saliedētas un mums ir labs kolektīvs. Šosezon centīsimies iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā gan ar jaunākajām, gan vecākajām meitenēm. Vēl ir arī EEVZA turnīrs, kur gribam tikt labāko četriniekā, kā tas mums izdevās pirms divām sezonām Brestā.”

Andreja Odinokova vadītā U-16 valstsvienība Lietuvu apspēlēja jau pirmajā sacensību dienā, dienvidu kaimiņienes sagraujot ar 3:0 (11, 12, 16). Rīt, pulksten 14:00, latvietes tiksies ar Igaunijas izlasi, kas šodien tikai ar 2:3 (13, -18, 19, -18, -9) piekāpās Krievijai.

Arī puišu izlases turnīru savās sienās iesāka ar panākumu, spēlējot pret Latvijas attiecīgā vecuma otrajām izlasēm. Latvijas U-17 izlase, kuru vada Guntis Atars, pārliecinoši pārspēja otro izlasi ar 3:0 (16, 16, 16). Uzvarētāji rīt tiksies ar Lietuvu, kas šodien ar 0:3 (-13, -19, -15) atzina Igaunijas valstsvienības pārākumu.

Visbeidzot dienas vēlajās spēlēs spēkus samēroja juniori U-19 vecuma grupā. Ģirta Mārtiņsona vadītajai pirmajai izlasei nemaz tik viegli neklājās, un turnīrs uzsākts ar uzvaru tikai piecos setos – 3:2 (16, 21, -20, -21, 13). Otrā cīņā Igaunijas izlase izrādījās spēcīgāka par Lietuvu ar 3:1 (-18, 21, 16, 26). Rīt Latvijas pirmā izlase tiksies ar lietuviešiem, bet otrā – ar igauņiem.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv