Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola sezonu ieskandinās cīņas par "Schenker" Superkausu

Jānis Celmiņš

Volejbola sezonu ieskandinās cīņas par "Schenker" Superkausu
"Poliurs/Ozolnieku" komandas treneri Vitālijs Birjukovs un Aldis Bērziņš
Foto: Renārs Buivids

Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā šodien tiks aizvadītas „Schenker” līgas Superkausa izcīņas pusfinālu cīņas. Abas pirmā Superkausa pusfināla cīņas tiešraidē pulksten 16.00 un 18.00 būs vērojamas portāla Sportacentrs.com tiešraidē.

Superkausa izcīņā, kas risināsies pirmo gadu piedalīsies aizvadītās sezonas Latvijas un Igaunijas Nacionālo čempionātu un kausa izcīņu labākās komandas - VK Biolars/Jelgava (Latvijas čempioni un kausa ieguvēji), Poliurs/Ozolnieki (Latvijas vicečempioni), Selver Tallinn (Igaunijas čempioni), Parnu VK (Igaunijas kausa ieguvēji).

Pirmajā pusfinālā spēkus samēros abas Igaunijas komandas, bet otrajā cīnīsies Latvijas komandas. VK Biolars/Jelgava volejbolisti jaunajai sezonai sāka gatavoties augusta sākumā, un ir aizvadījuši vairākas pirmssezonas pārbaudes spēles. "Visi spēlētāji ir gatavi, tomēr Pēteris Aukmanis ar komandu trenējas tikai trīs nedēļas, bet Ansis Medenis, ar kuru komandai ir vienošanās par spēlēšanu Superkausā, tikai divas nedēļas," stāsta Jelgavas komandas galvenais treneris Jurijs Deveikus. Latvijas šībrīža spēcīgāko komandu starpsezonu periodā pametuši divi tās līderi Reinis Pekmanis (spēlēs Beļģijā, šobrīd gan ir savainots) un Mārcis Jirgensons (tagad spēlēs RTU/Robežsardze komandā).

Devekus par turnīra favorītiem uzskata Pērvanas volejbolistus. „Šajā sezonā Pērnavas komanda būs laba, jo tur ir saglabājies komandas kodols un ir nākuši klāt divi ārzemju spēlētāji - cēlājs un diagonāles spēlētājs no Serbijas, bet Tallinas komanda šosezon būs citādāka. No šīs komandas ir aizgājuši prom vairāki vadošie spēlētāji, bet vietā ir nākuši jaunie, tāpēc domāju, ka Igaunijas pusfinālā uzvarēs Pērnava," prognozē treneris. Latvijas čempioni un kausa ieguvēji neslēpj, ka Superkausā sev par mērķi virza kausa iegūšanu.

"Superkauss ir lieliska ideja, jo tajā tiksies laba līmeņa komandas, līdz ar to tas būs kvalitatīvs turnīrs gan priekš komandām, gan Latvijas skatītājiem," atzīst Poliurs/Ozolnieki galvenais treneris Vitālijs Birjukovs. Superkausā nepiedalīsies Poliurs/Ozolnieki pamatcēlājs Ivo Baranovskis, tādēļ treneris varēs novērtēt jaunā cēlāja Mārtiņa Jansona varējumu. (iepriekšējā sezonā Jansons startēja Daugavpils Universitātes sastāvā). Arī Birjukovs par favorītiem Igaunijas duelī uzskata Pērnavas komandu, bet domā, ka Latvijas pārī izredzes uzvarēt ir kā vieniem, tā otriem. Ozolnieku komandas vadībai starpsezonu periodā izdevies saglabāt komandas kodolu, kā arī piesaistīt komandā gan jau pieminēto Jansonu, gan Somijā ilgāku laiku spēlējušo Ēriku Baiku.

„Schenker” Superkausa izcīņa jau šajā nedēļas nogalē Jelgavā un Sportacentrs.com TV

Superkausa izcīņa šajā nedēļas nogalē risināsies Jelgavā, un visas četras spēles būs vērojamas Sportacentrs.com TV tiešraidēs.

Sestdien, 28.septembrī notiks Nacionālie pusfināli:

pl.16.00 VK Biolars/Jelgava - Poliurs/Ozolnieki
pl.18.00 Selver Tallinn - Parnu VK

Svētdien, 29.septembrī tiks aizvadītas spēles par trešo un pirmo vietu:

pl.14.00 - spēle par 3.vietu
pl.16.00 - spēle par 1.vietu

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

Kura no Latvijas komandām iekļūs finālā?

  • 13

  • 10


  +2 [+] [-]

, 2013-09-28 09:56, pirms 11 gadiem
Šī skandināšana interesē tikai radus, draugus, pašus spēlētājus.