Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Biolars"/"Jelgava" uzvar trīs setos un finālā spēlēs pret "Selver"

"Biolars"/"Jelgava" uzvar trīs setos un finālā spēlēs pret "Selver"
Ansis Medenis Latvijas izlases kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Zemgales Olimpiskā sporta centra telpās tika noskaidrotas pirmā "Schenker" Superkausa finālistes. Vispirms Igaunijas čempione "Selver" trīs setos visai pārliecinoši pievārēja Igaunijas kausa ieguvēju "Parnu", bet pēc tam Latvijas čempione "Biolars"/"Jelgava" tikpat setos neatstāja izredzes "Poliuram"/"Ozolniekiem".

Vakara noslēdzošajā cīņā savā starpā tikās pēdējo divu gadu Latvijas čempionāta finālistes - mājiniece "Biolars"/"Jelgava", kuras rindas uz nezināma laika periodu papildinājis Ansis Medenis, un "Poliurs"/"Ozolnieki". Pirmo setu labāk sāka Ozolnieku volejbolisti (4:1), taču pēc tam divkārtējie Latvijas čempioni guva sešus punktus pēc kārtas (7:4) un pārņēma iniciatīvu. Pie rezultāta 10:5 "Ozolnieki" bija spiesti pieprasīt pārtraukumu, taču Jelgavas volejbolisti neapstājās un tikai seta izskaņā uz mirkli deva pretiniekiem cerības. Ar trešo setbumbu "Biolars"/"Jelgava" gan uzvarēja - 25:21.

Otro setu agresīvāk un precīzāk sāka jelgavnieki, kas ieguva trīs punktu pārsvaru (6:3, 7:4), taču "Ozolnieku" spēlētāji nesaplīsa un pirmajā tehniskajā pārtraukumā devās vadībā - 8:7. Viesi turpinēja diktēt notikumus laukumā un pēc teicamas Raimonda Vilmaņa serves ieguva trīs punktu pārsvaru (13:10), piespiežot pretiniekus pieprasīt pārtraukumu. Arī pēc tā Ozīši saglabāja trīs punktu pārsvaru (15:12), tomēr Latvijas čempioni vienā mirklī panāca izlīdzinājumu (15:15) un pēcāk galotnē dominēja - Medenis ar servi izmantoja jau pirmo setbumbu (25:20).

Trešajā setā "Ozolniekiem" vairs nebija nekādu pretargumentu. Tehniskajos pārtraukumos jelgavnieki devās pie rezultāta 8:4 un 16:10, bet setā bija pārāki ar 25:18. Uzvarētājiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija tieši Medenis, bet viņam sekoja Ēriks Baiks un Pēteris Aukmanis, kuru kontā pa 12 punktiem. Rīt finālā jelgavnieki spēlēs pret "Selver", kas ar 25:21, 25:23 un 25:23 apspēlēja Pērnavas vienību. Fināls norisināsies plkst. 16:00, bet cīņa par trešo vietu - divas stundas agrāk. Abu maču tiešās translācijas varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com.


, 2013-09-28 22:00, pirms 11 gadiem
cik es zinu nevis Ēriks Baiks bet Edgars Baiks spēle VKBiolara..
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.