Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Pāvels Seļivanovs: "Portugāle ir klasi zemāk par mums"

Pāvels Seļivanovs: "Portugāle ir klasi zemāk par mums"
Foto: www.cev.lu

Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācijas turnīru Filsbiburgā (Vācija) Latvijas junioru izlase volejbolā noslēdza ar uzvaru. "Viss ir loģiski, lai kā to negribas pieņemt," saka izlases galvenais treneris olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs.

Latvijas U-19 juniores bija pārākas par savām oponentēm otrā laukuma pusē, iebuksējot vien uz setu. “Mēs tomēr esam spēcīgāki par Portugāli,” ar ironiju pēc mača teica Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs. Atgriežoties pie vakardienas spēles ar vācietēm, treneris tāpat kā pirmajā spēlē pret Poliju atzīmēja pārāk lielo respektu pretinieču priekšā. “Tikai 2. setā bijām vadībā ar 5:3, tūlīt bija 5:6, pirmajā tehniskajā pārtraukumā aizgājām ar 7:8, bet tad benzīns beidzās. Es vienmēr ceru uzvarēt, lai kāda situācija būtu laukumā, bet...

Objektīvi Vācija un Polija bija spēcīgākas par mums. Teiks, ka Seļivanovs atkal taisnojas, bet, ja vācietes dzīvo internātā un kopā trenējas sešus mēnešus, bet polietes – trīs, ar masieriem, ārstiem un fizioterapeitiem 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā un 31 dienu mēnesī, mums treniņnometnē uz līguma pamata bija tikai ārsts... Un tad kāds domā, ka mums ar 6 dienu treniņnometni vajadzēja viņas uzvarēt.”

Atskatoties uz šodienas spēli ar Portugāli, izlases treneris min, ka “par spīti tam, ka vairākas meitenes ik pa laikam “krita ārā no sastāva” šodien ik pa brīdim laukumā jau bija tāda spēle, kādu mums no meitenēm gribētos redzēt vienmēr. Tomēr būsim godīgi – Portugāle ir klasi zemāk par mums. Kā saka, viss labi, kas labi beidzas.”

Vaicāts, cik reāla bija tikšana kvalifikācijas turnīra 3. kārtā, Seļivanovs atbildēja, ka “vajadzēja paņemt pa setam pret Vāciju un Poliju, tad būtu cerība. Tomēr pāri galvai nevar pārlekt. Komanda kopā nebija trenējusies kopš EEVZA turnīra Tbilisi (pagājušā gada novembra beigās. - LVF Preses dienests). Tagad 16. aprīlī sākām treniņnometni, bet 24. datumā jau braucām mājās uz Rīgu. Turklāt pa vidu vēl bija divas Nacionālās līgas spēlēs par 3. vietu starp Babītes komandu un MSĢ, kurā spēlē mūsu pamatcēlāja. Tas nozīmēja divas treniņu dienas bez saspēles vadītājas.

Eiropas čempionāta atlases turnīra spēļu laiks taču bija zināms jau pusgadu iepriekš, vieta gan nē. Kāpēc nevarēja sakārtot kalendāru tā, lai vilks paēdis un kaza dzīva? Tagad sanāk, ka Latvijas čempionāts ir svarīgāks par Eiropas čempionātu,” Seļivanovs kā vienmēr ir maksimālists.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


, 2018-04-29 07:30, pirms 6 gadiem
Ne nopriecāties par Sportacentra rakstiem. Ja nebūtu bilde, tā arī neuzzinātu, par kādu sportaveidu iet runa. Tekstā ne vārda...
, 2018-04-29 09:25, pirms 6 gadiem
Tas ka ceelaajs netiek uz treninjiem ir tikai kaarteejaa otmaztka. Cieniijamais treneris jau kaadus 2-3 gadus tjipa trenee RVS izlasi, kur speelee abi pirmie tempi un diagonaale. Tad luudzu, vajadzeeja vairaak pieveerst uzmaniibu sho speeletaaju fiziskajai un tehniskajai sagatavotiibai un attapiibai uz laukuma, kaa arii sen jau vareeja sagatavot savu ceelaaju, lai speetu tureet liidzi Polijas un Vaacijas liimenim. Visu cienju meiteneem, kas iet un speelee kaa nu vinjaam to maaca, bet treneri kaarteejo reizi nav izaudzinaajushi un izmantojushi garo speeleetaaju potenciaalu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-29 12:56, pirms 6 gadiem
klasik_vlasik_112736619460170 rakstīja: Tas ka ceelaajs netiek uz treninjiem ir tikai kaarteejaa otmaztka. Cieniijamais treneris jau kaadus 2-3 gadus tjipa trenee RVS izlasi, kur speelee abi pirmie tempi un diagonaale. Tad luudzu, vajadzeeja vairaak pieveerst uzmaniibu sho speeletaaju fiziskajai un tehniskajai sagatavotiibai un attapiibai uz laukuma, kaa arii sen jau vareeja sagatavot savu ceelaaju, lai speetu tureet liidzi Polijas un Vaacijas liimenim. Visu cienju meiteneem, kas iet un speelee kaa nu vinjaam to maaca, bet treneri kaarteejo reizi nav izaudzinaajushi un izmantojushi garo speeleetaaju potenciaalu.
Zināma taisnība viņam ir. Ja viņu pazīsti, viņš ir MAKSIMĀLISTS, kurš kā spēlētājs nevarēja ciest zaudējumus, jo nebija pie tiem pieradis, un kā treneris arī necieš. Ja mēs gribam savas izlases finālturnīros, tad ir jādara VISS, lai tas notiktu. Igauņi taču varēja pieaugušo čempionāta spēles par 3. un 1. vietu (Pērnava, Selvers, Tartu un Rakvere laikam) pārcelt uz maiju, jo viņiem daudzi no junioru izlases spēlē šajos klubos.

Turklāt par to gatavošanu... RVS šosezon uzvarēja NL. Atgādināšu - pusfinālā izsitot no cīņas par čempiona titulu komandu, kas uzvarēja "lielajā" LČ un izcīnīja LK - SK "Babīte". Turklāt Latvijas kausā izsita no turnīra režģa valsts vicečempiones VK "Jelgava".

Piekrītu, ka ir problēmas spēlētāju atlasē un LČ līmeni - kādi nu tie ir, tādi ir.
, 2018-04-29 16:36, pirms 6 gadiem
Dainis Āzens rakstīja: Zināma taisnība viņam ir. Ja viņu pazīsti, viņš ir MAKSIMĀLISTS, kurš kā spēlētājs nevarēja ciest zaudējumus, jo nebija pie tiem pieradis, un kā treneris arī necieš. Ja mēs gribam savas izlases finālturnīros, tad ir jādara VISS, lai tas notiktu. Igauņi taču varēja pieaugušo čempionāta spēles par 3. un 1. vietu (Pērnava, Selvers, Tartu un Rakvere laikam) pārcelt uz maiju, jo viņiem daudzi no junioru izlases spēlē šajos klubos.

Turklāt par to gatavošanu... RVS šosezon uzvarēja NL. Atgādināšu - pusfinālā izsitot no cīņas par čempiona titulu komandu, kas uzvarēja "lielajā" LČ un izcīnīja LK - SK "Babīte". Turklāt Latvijas kausā izsita no turnīra režģa valsts vicečempiones VK "Jelgava".

Piekrītu, ka ir problēmas spēlētāju atlasē un LČ līmeni - kādi nu tie ir, tādi ir.
Tas, ka RVS vineeja NL (kur pretiim speeleeja savu laiku atspeeleejushas daamas) un veel kko Latvijas meerogaa diemzeel neko nenoziimee. Katru gadu mums ir pilna Latvija ar dazaada vecuma Latvijas chempioniem, ieskaitot Luushus, kas peec peedeejaa laika aziotaazas ir iedomaajushies, ka ir kkaadi viss izredzeetaakie Latvijas chempioni Tur vairs nav atshkiriibas vai 12 gadiigs beerns kluust par LC vai pieaugushais-visi vinji sevi uzskata par Latvijas chempioniem. Kaa jau es teicu, tad Latvijas chempions volejbolaa-tas nav nekaads raadiitaajs.
Bet atgriezoties pie teemas - 4 gadus atpakalj treneris sanjeema izlasi ar grupinju meiteneem, kuras toreiz nodeeveeja par potenciaali speeciigaako peedeejo gadu grupu. Tad 2 vai 3 gadus RVS sisteemaa vinsh arii tjipa treneja sho izlases kodolu. Kaa redzam, tad meitenes pirmkaart nav fiziski un tehniski gatavas speeleet ar vismaz pirmajaam 10 eiropas izlaseem. Tas noziimee, ka treneris pa shiem 3 gadiem nav speejis atras liidzeklus un celjus, kaa izaudzinaat vinjas par labaam uzbruceejiem. Un jau no taa savukaart izriet, ka vinjas nav speejiigas mentaali buut gatavas iziet pretiim taadaam atleeteem, kaadas Vaacija un Polija liek pretiim. Nevajag jau redzeet speeli, pietiek ar to kaa speeleetaajs izskataas un kaa tas ienaak zaalee, kad speciaalists jau var pateikt, kursh buus uzvareetajs.
Taapeec taa zeeloshanaas tieshaam ir apnikusi. Ne pa 6, ne pa 3 meeneshiem, ne pa nedeelju volejbolistu nevar izaudzinaat. Vajadzeeja reaali straadaat, treneet tos 3 gadus to RVS izlasi nevis pa ausiim visiem braukt, tad arii buutu kaadu izaudzinaajis.
Pat gruuti iedomaaties, kas no shii briiza treneriem vareetu treneet meitenes. No Minusas arii nekas tur nebuus- ne vinjai pieredze straadaat ar beerniem, ne arii trenera dotiibas. Ir jaameklee taadi kaa Kolchina, vai no jaunajiem- Jaundzeikera, Iecelnieka tipa treneri, kas pashi ir kkaadu liimeni sasniegushi, bet galvenaakais, kas ir speejiigi no beerna izaudzinaat speeciigus jaunieshus.
Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.