Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kolčins pagarinājis līgumu ar Maskavas "Dinamo"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kolčins pagarinājis līgumu ar Maskavas "Dinamo"
Boriss Kolčins (pa labi) pēc līguma pagarināšanas
Foto: Maskavas "Dinamo"

Pazīstamais Latvijas volejbola speciālists Boriss Kolčins uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar Krievijas komandu Maskavas "Dinamo".

Pēc ilgākas strādāšanas Latvijā Kolčins pagājušajā sezonā atgriezās Krievijā, pievienojoties Maskavas komandai, kas pirmajās septiņās Krievijas čempionāta spēlēs bija guvusi vien trīs uzvaras. Turpinājumā vienība ievērojami uzlaboja sniegumu un sezonas noslēgumā izcīnīja trešo vietu.

Kolčina kontā ir panākumi gan spēlētāja, gan trenera amatā. Kā spēlētājs Kolčins kļuva par pasaules un Eiropas junioru čempionu PSRS izlases sastāvā, kā arī uzvarēja PSRS čempionātā Radiotehniķa formā un PSRS Tautu spartakiādē Latvijas izlases rindās. Kā treneris ar Belgorodas klubu Latvijas speciālists ieguvis visus augstākos titulus volejbolā. Bez vairākām uzvarām Krievijas čempionātā un Čempionu līgā 2014. gadā tika svinēta uzvara arī pasaules klubu čempionātā, bet pēc tam vairākas sezonas Kolčins pavadīja Latvijā, trenēdams valsts junioru izlasi un palīdzēdams darbā Latvijas izlasē un ASK/"Kuldīga" klubā Baltijas līgā.

Pirms pievienošanās Maskavas komandai Kolčins bija plānojis vadīt Latvijas U20 izlasi, kas tieši šonedēļ aizvada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, tomēr došanās uz Krieviju lika atteikties no darba. Tomēr Kolčins kopā ar Gunti Ataru šovasar būs Latvijas pieaugušo izlases galvenā trenera Avo Kēla palīgi. Zīmīgi, ka viņš kopā ar Kēlu savulaik strādājis arī Igaunijas izlasē.

     [+] [-]

, 2018-04-28 23:17, pirms 6 gadiem
Prieks par Latvieti!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-28 23:19, pirms 6 gadiem
Kolčins trenejis PSRS izlasi?! pa kuru laiku?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-29 12:33, pirms 6 gadiem
Zīmīgi, ka viņš kopā ar Kēlu savulaik strādājis arī Igaunijas izlasē.

Un ne tikai strādājis, bet divreiz iekļuvis Eiropas čempionāta finālturnīrā.