Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas senioru čempionāts sāksies 8. decembrī Talsos

Latvijas senioru čempionāts sāksies 8. decembrī Talsos
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Tāpat kā iepriekšējā sezonā tieši Talsu sporta hallē tiks dots starts trešajam Latvijas senioru volejbola čempionātam.

Pirmā posma pirmās spēles tiks aizvadītas 8. decembrī Talsu sporta hallē, K. Mīlenbaha ielā 32a. Senioru čempionāts tāpat kā grāmata par Latvijas volejbola vēsturi ir viens no daudzajiem Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Senioru komisijas vadītājas Gundegas Drēskas izauklētiem projektiem. Viņa iekustināja arī šo vezumu, bet trešās sezonas sacensības norisināsies jau bez viņas...

Sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) un LVF Senioru komisiju trešais Latvijas senioru volejbola čempionāts notiks trijās vecuma grupās: vīriešiem 40+ un 50+ grupā un sievietēm 35+ grupā. Komandu skaits ar katru gadu aug, un šogad to būs par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā.

Sievietēm 35+ vecuma grupā piedalās 5 komandas – pagājušās sezonas čempione Daugavpils, Jelgava, VK „Rīga un draugi”, VK "Rīga MIX" un VK "Līvāni".

Vīriešiem 40+ vecuma grupā pārstāvniecība nav mainījusies, un par čempiona titulu spēkosies tās pašas 7 komandas, kas gadu iepriekš, – čempioni Vecumnieki, Daugavpils, “Poliurs”/Jelgavas novads, Talsi, Tukuma novads, Jēkabpils Sporta centrs un VK “Valka”.

Vīriešiem 50+ vecuma grupā komandu skaits pieaudzis par vienu, sasniedzot 8 titula kārotājus – pagājušā gada čempione “FCG Rīga”, “Rīga Masters”, “Poliurs”/Jelgavas novads, Durbes novads, Nereta, Madonas novads, VK “Ventspils” un Daugavpils.

Pirmoreiz par čempiona titulu sievietēm cīnīsies VK "Līvāni" un vīriešiem 50+ grupā – Daugavpils, bet pēc gada pārtraukuma atgriezusies sieviešu vienība VK "Rīga MIX".

Vārdiskie pieteikumi būs zināmi tikai pirmajā posmā, taču jau tagad ir zināms, ka komandu sastāvos būs bijušās meistarkomandas “Aurora” un Latvijas izlases spēlētājas Sana Catlakša (Daugavpils), Sandra Breikša un Jeļena Ceplīte, kuru kāds varbūt atceras ar uzvārdu Korobeiņika, (abas – VK "Rīga MIX").

Par optimālāko sacensību izspēles gaitu vēl tiek domāts. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka sieviešu komandas gaida divu apļu spēles trijos sabraukumos un finālsacensības, bet vīriešus – divu apļu spēles četros sabraukumos un finālsacensības 11. maijā, kurās play-off tiks izspēlēts pēc krusta sistēmas. Otro posmu 19. janvārī uzņems Valka, trešo 9. martā – Tukums, bet ceturtā sabraukuma, kas notiks 13. aprīlī, un finālsacensību vietas rīkotāji vēl nav zināmi. Katras grupas trīs labākās komandas tiks apbalvotas ar kausu, komandas diplomu un medaļām, bet īpašu atzinību izpelnīsies katras komandas labākais spēlētājs. Pēc turnīra beigām komandas tiks aicinātas uz nu jau tradicionālo pēcsezonas pasākumu, kura norises vieta un laiks tiks paziņoti vēlāk.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija