Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

ASV atstāj Eiropas čempioni Krieviju ārpus PČ pusfināla, Polija pieveic Serbiju

ASV atstāj Eiropas čempioni Krieviju ārpus PČ pusfināla, Polija pieveic Serbiju
ASV izlases volejbolisti blokā. Foto: Sputnik/Scanpix

Par pirmajām divām pusfinālistēm pasaules čempionātā volejbolā, kas norisinās Itālijā un Bulgārijā, kļuvušas ASV un Brazīlijas vīriešu izlases. ASV šodien ar 3:0 (25:22, 25:23 un 25:23) pieveica Krieviju, atstājot to trešajā vietā I grupā un liedzot iespēju krieviem tikt pusfinālā. Savukārt otrā šodienas mačā Polija apspēlēja Serbiju, arī paveicot to trīs setos. Serbija gan tāpat ar šo spēli garantēja vietu pusfinālā.

ASV volejbola izlase pasaules čempionāta pusfinālā iekļuvusi pirmoreiz kopš 1994. gada, kad tā ieguva bronzu. Jāpiemin gan, ka visos nākamajos pasaules čempionātos ASV ierindojās labāko desmitniekā, bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieguva trešo vietu.

Šajā turnīrā ASV uzvarējusi visās spēlēs, taču šodienas rezultāts 3:0 objektīvi neatbilst spēles gaitai. Eiropas čempione Krievija izrādīja ļoti sīvu pretestību un visos trīs setos prata tikt vismaz pie 22 punktiem, taču nevienā setā tā arī neuzvarēja. ASV sastāvā ļoti veiksmīgi nospēlēja Teilors Sanders, kamēr trešajā setā daudzi neatvairāmi uzbrukumi izdevās Āronam Raselam. Sanders guva 15 punktus, bet Rasels izcēlās ar 17 punktiem savai komandai. Krievijas sastāvā 12 punkti Dmitrijam Muserskim.

Krievijai šis zaudējums nozīmē turnīra beigas, jo tā vakar piekāpās arī Brazīlijai, turklāt tas notika daudz dramatiskākā veidā, izlaižot no rokām 2:0 pārsvaru. Brazīlija un ASV līdz ar to rītdien sadalīs pirmo un otro vietu I grupā, taču abas jau šobrīd garantējušas vietu pusfinālā. Tikmēr Krievija trešajā PČ pēc kārtas paliks piektajā vietā.

Šodienas otrajā spēlē Polija trīs setos pieveica Serbiju, taču arī šis rezultāts neatspoguļo spēles noskaņu. Pirmajos divos setos Polija uzvarēja ar 28:26, bet trešajā setā Polijas pārsvars bija tikai nedaudz lielāks (25:22).

Pašreizējās pasaules čempione Polija gan vēl nevar būt droša par savu vietu pusfinālā, jo Serbija vakar ar 3:0 apspēlēja Itāliju. Serbija, pateicoties savai iegūto un zaudēto punktu attiecībai, jau šobrīd garantējusi vietu pusfinālā, neskatoties uz Itālijas un Polijas mača rezultātu. Polijai nepieciešams uzvarēt vismaz vienā setā vai arī jāgūst vismaz 60 punkti, vēstīts PČ mājaslapā.

Pasaules čempionāts volejbolā

26. septembra spēles

GrupaSpēleRezultāts
IBrazīlija - Krievija3-2
JItālija - Serbija0-3

27. septembra spēles

GrupaSpēleRezultāts
IASV - Krievija3:0
JPolija - Serbija3:0

28. septembra spēles

GrupaSpēleRezultāts
IBrazīlija - ASV
JItālija - Polija

, 2018-09-27 21:08, pirms 6 gadiem
iepriecinoša ziņa
, 2018-09-27 21:08, pirms 6 gadiem
Skaisti!!! Super
, 2018-09-27 21:56, pirms 6 gadiem
Laaabs. Tātad krievi zaudē jeņķiem pat volejbolā

Vispār ļoti interesants izspēles formāts turnīram.

Un vajadzēja likt pie galvenajām ziņām. Tad arī latvietim interese rastos par šo lielo notikumu.
, 2018-09-27 22:17, pirms 6 gadiem
, bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieguva trešo vietu.

Bet Pekina vinai panema pirmo vietu,pie tam,ka ASV nav savas profesionalas Volejbola ligas(vismaz uz to laiku nebija) Vienigi studentu liga!

Eh bija,Kleitons Stenlijs,Lois Bols,Viljams Pridijs!
, 2018-09-28 00:56, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: , bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieguva trešo vietu.

Bet Pekina vinai panema pirmo vietu,pie tam,ka ASV nav savas profesionalas Volejbola ligas(vismaz uz to laiku nebija) Vienigi studentu liga!

Eh bija,Kleitons Stenlijs,Lois Bols,Viljams Pridijs!
Man atkal Brazīļi labāk patika..
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.