Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Schenker Superkauss" ieskandinās jauno klasiskā volejbola sezonu

"Schenker Superkauss" ieskandinās jauno klasiskā volejbola sezonu
Artis Caics atgriezies mājās
Foto: Renārs Buivids

Šodien un rīt SN Daugava risināsies „Schenker Superkausa” izcīņa, kurā jau otro gadu piedalīsies Igaunijas un Latvijas čempioni un kausa ieguvēji. Latviju turnīrā pārstāvēs „RTU/Robežsardze” un „Biolars/Jelgava” volejbolisti. Tieši ar abu Latvijas komandu savstarpējo maču arī tiks dots starts šim turnīram. Rīgas un Jelgavas komandas maču uzsāks pulksten 17.00, tiešraide arī portālā Sportacentrs.com.

Sacensību nolikums paredz, ka pirmajā dienā tiek aizvadīti nacionālie pusfināli, kuros tiekas attiecīgi „RTU/Robežardze” (Latvijas čempione) - „Biolars/Jelgava” (Latvijas kausa ieguvēja) un „TTU” (Igaunijas kausa ieguvēja) – „Tartu Bigbank” (Igaunijas čempione). Skaidrs, ka Latvijas sporta draugus interesē, kādas šogad izskatīsies Latvijas komandas un vai spēs kaut ko likt pretī igauņiem. Ieskatoties komandu pieteikumos, šķiet, ka diez vai, jo mūsu ziemeļu kaimiņu pieteikumos atrodami arī vairāku meistarīgu leģionāru uzvārdi.

„Šogad pie mums spēlēs trīs jauni spēlētāji – sastāvā ir atgriezies Artis Caics un komandai ir pievienojušies Artūrs Beiša un Haralds Regža. Mērķi kā vienmēr ir visaugstākie, bet pirmais un galvenais, manuprāt, ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē,” komandas mērķus pirms sezonas ieskicē „RTU/Robežsaradze” galvenais treneris Raimonds Vilde. Treneris neslēpj, ka komandas komplektācija vēl nav noslēgusies, un liek noprast, ka komandā vēlētos redzēt vienu otrā tempa vai diagonāles pozīcijas spēlētāju. Runā, ka kāds cittautietis Rīgā jau esot ieradies, taču pagaidām nav skaidrs, vai viņš spēs nostabilizēties Vildes vadītajā komandā.

Rīdzinieku pirmajiem šīs sezonas pretiniekiem jelgavniekiem šī sezona būs īpaša, jo nāksies startēt arī Eiropas Izaicinājuma kausā, kur gan pretinieki ļoti nopietni – Krievijas piektā spēcīgākā komanda. „Mūsu komanda ir izgājusi pilnu sagatavošanās posmu un šogad komandai ir nākuši klāt jauni spēlētāji – Raimonds Liniņš un tagad mums ir divi labi cēlāji. Raimondam, protams, vēl trūkst pieredzes, bet pārbaudes spēles parādīja, ka viņam ir potenciāls būt par labu cēlāju. Arnis Reliņš – spēlētājs no Nacionālās līgas kluba, bet ceru, ka viņš mums būs labs palīgs. Šai sezonai mērķi paliek tādi paši kā pagājušajā gadā – Latvijas kausā un Latvijas čempionātā cīnīties par 1.vietu, Superkausā noturēt to, ko esam sasnieguši (pagājušajā gādā VK Biolars/Jelgava izcīnīja 1.vietu) un vēlamies iekļūt „Schenker” līgas fināla četriniekā,” pirms sezonas teica Jelgavas komandas menedžeris Andrejs Jamrovskis, piebilstot, ka Eirokausu turnīrā uzdevums ir vienkāršs – nostartēt cienīgi.

Savstarpējo maču SN Daugava abas Latvijas komandas uzsāks pulksten 17.00, bet pēcāk (19.00) laukumā dosies divas igauņu komandas „Tartu Bigbank” un „TTU”. Diezgan ticami, ka abas šīs komandas būs starp favorītēm arī "Schenker" līgas jubilejas (šī būs jau desmitā) sezonā. Abus šos mačus tiešraidēs varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com. Svētdien tiks izspēlētas abas cīņas par medaļām – 14.00 spēles par trešo vietu, 16.00 – finālspēle.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.