Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Guntis Atars: "Puiši labi nospēlēja aizsardzībā"

Guntis Atars: "Puiši labi nospēlēja aizsardzībā"
Pēc mača uzvarētāju treneris Guntis Atars uzteica aizsardzību
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas čempionāta finālsērijā volejbolā pirmo uzvaru izcīnīja "Poliurs/Ozolnieki". Piecu setu trilleros karsti iet arī treneriem.

“Pirmie divi seti lielākoties noritēja pēc plāna,” pēc trillera pastāstīja uzvarētāju komandas treneris Guntis Atars. “Pirmajā setā pretiniekus varbūt izsita no ierindas Garklāva trauma. Otro setu vinnējām uz viņu kļūdu rēķina. Padevās labas serves, arī svarīgos brīžos. Trešajā jau paši netikām galā ar servju uzņemšanu. Viņi pamainīja spēlētājus, bija ātri jāpārgrupējas, bet to izdarījām tikai seta beigās.

Cīņas iznākumu vajadzēja izšķirt tam, kam spēcīgāki nervi un spēcīgāka serve. Ar servju palīdzību dabūjām viņus nost no tīkla, viņiem bija mazāk iespēju uzbrukt pirmajā tempā, bet mūsu centrālie bloķētāji tika līdzi uzbrukumiem malās, piemēram, Avdejeva sitieniem. Puiši labi nospēlēja aizsardzībā – Mārtiņš Pļaviņš, Armands Āboliņš... Labi, ka piektajā setā iespēlējās Buzduhans. Pirmās bumbas viņam izdevās iesist, un viņš atraisījās. Piektajā setā viņam padevās arī laba servju sērija.”

“Kas gaidāms nākamajā spēlē? Joprojām būs daudz emociju un augsta spriedze,” aicināts ieskatīties nākotnē, saka Atars. “Lai uzvarētu, vajag trīs uzvaras. Katra spēle sākas ar 0:0. Kad trešā uzvara ir izcīnīta, sērija beidzas.”

Savācāmies pēc neveiksmīgā sākuma un no 0:2 panācām 2:2,” labo arī šajā zaudējumā saskatīja rīdzinieku treneris Raimonds Vilde, tomēr uzsvēra, ka “bija pārāk daudz kļūdu servēs – 23 kļūdas! Mēs taču veselu setu viņiem uzdāvinājām tikai ar tām vien. Neattaisnotas kļūdas, brīžos, kad viņiem bija vājais izvietojums. Piekto setu lielā mērā izšķīra tas, ka Buzduhanam padevās mežonīgas serves. Mēs vieglus ceļus nemeklējam,” nedaudz ar humoru par ērkšķaino ceļā uz čempionu kausu paskatījās treneris.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv