Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Kadetes piekāpjas Polijai, kadeti – Krievijai (papildināts)

Kadetes piekāpjas Polijai, kadeti – Krievijai (papildināts)
Cerības uz uzvaru Latvijas kadetēm jāatliek uz turnīra pēdējo dienu.
Foto: eevza.eu

Neveiksmīgas cīņas Eiropas čempionāta atlases turnīros volejbolā aizvadījuši Latvijas kadeti. Anapā (Krievija) kadetes ar 0:3 (23:25, 14:25, 11:25) zaudēja Polijai, bet Daugavpilī kadeti ar 0:3 (18:25, 14:25, 16:25) – Krievijai.

Līdz šim Anapā bija piedzīvoti trīs zaudējumi – pret Ukrainu (0:3), Baltkrieviju (2:3) un Krieviju (0:3), bet tagad klāt nākusi neveiksme arī pret Poliju.

Rīt turnīra, kas vienlaicīgi ir arī EEVZA (Austrumeiropas volejbola zonālās asociācija) čempionāts U-16 grupā, pēdējā spēlē Latvija tiksies ar Igauniju, kura līdz šodienai joprojām bija bez punktiem, kamēr Latvijas izlasei turnīra tabulā ierakstīts punkts par zaudējumu piecos setos Baltkrievijai.

Vakardienas pēdējā mačā Ukraina apspēlēja Baltkrieviju ar 3:2 (25:21, 18:25, 25:21, 17:25, 15:9) un šodienas spēlē pret Krieviju cīnīsies par pirmo vietu grupā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā dienā Daugavpilī Latvijas kadeti zaudēja Krievijai ar 0:3 (18:25, 14:25, 16:25) un savā grupā sešu komandu konkurencē tāpat kā meitenes ieņem piekto vietu.

Pēc spēles Latvijas U-17 izlases galveno treneri Gunti Ataru vairāk satrauca nevis rezultāts, bet ceļš līdz tam: “Sajūtas ir līdzvērtīgas rezultātam. Tās ir nepatīkamas. Mūsu laukuma pusē komandas nebija. Puiši bija tādi sabijušies, ne kā iepriekšējās spēlēs. Varbūt tas bija nogurums, bet tādos pašos apstākļos spēlē arī citas komandas. Nebija neviena līdera. Visi bija tikai savas ēnas. Nebija ticības saviem spēkiem, katastrofāla bija servēšana, nevarējām uzņemt pretinieku servi, un cēlājam bija jāskraida ārpus trim metriem, lai varētu piespēlēt.”

Pēdējā cīņā rīt, pulksten 17:00, Latvija tiksies ar Igauniju, kas vēlajā piektdienas spēlē parūpējās par pārsteigumu, ar 3:2 (15:25, 25:23, 25:20, 20:25, 15:11) apspēlējot sacensību galvenos favorītus krievus.

“Igaunija ir zināms pretinieks,” par pēdējās dienas pretiniekiem saka Atars. “Esam ar viņiem tikušies Baltijas kausā, esam viņus redzējuši šeit. Varbūt mačs būs emocionāli savādāks nekā šodien, jo volejbolā bez emocijām uzvarēt nevar.”

Vēl šodienas pirmajā cīņā Daugavpilī Polija zaudēja Baltkrievijai ar 1:3 (19:25, 19:25, 25:17, 17:25), vēl vairāk sarežģījot stāvokli turnīra tabulas augšdaļā cīņā par vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru.

Vairāk par sacensībām un Latvijas komandām varat uzzināt šeit:
JUNIORIEM U17 EČ KVALIFIKĀCIJAS 1.KĀRTA DAUGAVPILĪ
Vairāk par sacensībām un Latvijas komandu varat uzzināt šeit:
JUNIORĒM U16 EČ KVALIFIKĀCIJAS 1.KĀRTA ANAPĀ

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.