Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Igaunija piekto reizi kvalificējas Eiropas volejbola čempionātam

Andrejs Siliņš

Igaunija piekto reizi kvalificējas Eiropas volejbola čempionātam
Igaunijas volejbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

ETA. Igaunijas vīriešu klasiskā volejbola izlase svētdien piekto reizi vēsturē kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram. Igaunijas komanda svētdien nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar 3-1 (29:31, 25:15, 25:20, 25:18) uzvarēja Izraēlu.

Šis panākums igauņiem ļāvis jau pirms noslēdzošās kvalifikācijas turnīra spēles iegūt pirmo vietu B grupā un ceļazīmi uz finālturnīru. Šī komanda Eiropas čempionātā startējusi četros no iepriekšējiem pieciem turnīriem, kur gan pirmajā desmitniekā vēl nav izdevies ielauzties.

Igaunija ar trīs spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir līdere, kamēr Izraēlai ir trīs punkti, bet Latvija ir bez punktiem abās cīņās.

Latvijas izlase noslēdzošās divas spēles atlases ciklā aizvadīs janvārī, kad spēkosies pret Igauniju un Izraēlu. Kvalifikācijas pirmajā spēlē Latvija ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25) viesos negaidīti pārliecinoši zaudēja Izraēlai, bet pirms nedēļas "Arēnā Rīga" ar 1-3 (22:25, 17:25, 25:22, 19:25) kapitulēja arī Igaunijas izlasei, līdz minimumam samazinot savas izredzes kvalificēties finālturnīram.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

EČ kvalifikācija, B grupa

VKomandaUZP
1.Igaunija309
2.Izraēla123
3.Latvija020

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-08-27 07:34, pirms 6 gadiem
Ja runā par citām grupām nedrīkst nepieminēt Rumānijas 2 uzvaras pār Somiju, kura jau pavisam drīz sāks dalību PČ f-turnīrā un Albānijas uzvaras pār Austriju un Horvātiju. Nekad nebūtu domājis, ka Albānijā prot spēlēt voleju.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-27 07:50, pirms 6 gadiem
Viss iet uz priekšu. Gibraltārs, Fēru salas, Albānija. Tikai mēs stampājam grīdu!
Vilkiem jāpaliek mežā.

     [+] [-]

, 2018-08-27 09:13, pirms 6 gadiem
Lai visi minētie, ieskaitot Rumāniju, attīsta augstā līmeni arī hokeju un basketbolu! Mums klasiskais volejbols nav prioritārs sports veids, visi labākie kadri tiek novirzīti uz pludmales volejbolu ( kurā vietā rangā ir spēcīgākais igauņu bīča duets?). Volejbols iespējams ir tikai kāda 5 vai 6 vietā starp visām veču sporta spēlēm - aiz hokeja, basketbola, florbola un futbola, varbūt konkurē ar handbolu! Dāmām rangs būtu līdzīgs, izņemot hokejs tur daudz zemāk!

     [+] [-]

, 2018-08-27 09:41, pirms 6 gadiem
ak68 rakstīja: Lai visi minētie, ieskaitot Rumāniju, attīsta augstā līmeni arī hokeju un basketbolu! Mums klasiskais volejbols nav prioritārs sports veids, visi labākie kadri tiek novirzīti uz pludmales volejbolu ( kurā vietā rangā ir spēcīgākais igauņu bīča duets?). Volejbols iespējams ir tikai kāda 5 vai 6 vietā starp visām veču sporta spēlēm - aiz hokeja, basketbola, florbola un futbola, varbūt konkurē ar handbolu! Dāmām rangs būtu līdzīgs, izņemot hokejs tur daudz zemāk!
Latvijas dāmas hokejā pasaules rangā ir 18.vietā :
2018 Ranking (April)

Handbolā vai volejā ir 18.vietā vismaz Eiropā? Manuprāt ir Eiropas zemākajos plauktos pa 30 vietām, par pasauli nemaz nerunājot.