Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola studentes pārspēj Kolumbiju un nepaliks pēdējās (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas volejbola studentes pārspēj Kolumbiju un nepaliks pēdējās (+video)
Latvijas volejbola studentes Taivānā
Foto: Sandra Škutāne, Latvijas Augstsk. sporta sav.

Taivānā turpinās pasaules universiāde. Latvijas studenšu volejbola izlase šodien izcīnīja pirmo uzvaru, pārspējot kolumbietes (3-0) un turpinās ar finālu par 13. vietu.

Kā jau ziņots, pasaules universiādē mūsu volejbolistes sāka ar četriem 0-3 zaudējumiem pret Taizemi, ASV, Japānu un Brazīliju, kas ir sieviešu volejbola lielvalstis.

Šodien beidzot pretī kāda izlase, kas sieviešu volejbolā nav lielvalsts. Pēc turnīra statistikas varēja spriest, ka kolumbietes un mūsējās ir vienas no vājākajām. Ja tagad neizdotos uzvarēt, tad spēlē par priekšpēdējo vietu varētu trāpīties vēl spēcīgāka izlase. Līdz ar to šodienas spēle bija ļoti svarīga.

Pusfinālā par 13. vietu Latvijas izlase šodien tomēr apspēlēja Kolumbijas izlasi - pirmajos divos setos dienvidamerikānietes centās turēt līdzi (25:22, 25:22), bet trešajā setā jau saimniekoja mūsējās (25:15). Latvijas punktu guvējas: Tetere 10, Pastare 10, Morozova 7, Treija 7, Hrapāne 6, Embrekte 2, Dikmane 2, Strazdiņa 1, Dolotova 1.

Volejbola studenšu izlase: Elvita Dolotova (LU), Ieva Tetere (LU), Linda Jakobsone (LU), Anna Embrekte (RSU), Rūta Treija (RSU), Alise Elizabete Pastare (RSU), Krista Mihelsone (RISEBA), Mārīte Brice (RISEBA), Maija Strazdiņa (RJA), Jeļizaveta Morozova (LSPA), Terēze Hrapāne (DU), Elizabete Dikmane (SSE).

Vīriešu volejbola turnīrā Latvijas studentu izlase joprojām ir bez uzvarām. Pirmdien ieplānots pusfināls cīņā par 17. vietu, pretinieki vēl nav zināmi.

Volejbola studentu izlase: Raimonds Liniņš (LSPA), Kārlis Krauze (LLU), Antons Nazarovs (RTU), Edgars Igaunis (VRK), Māris Lancmanis (RTU), Jānis Muižnieks (RTU), Pēteris Lanka (RTU), Andris Zadovskis (LLU), Aleksandrs Samuilovs (VRK), Vitālijs Cinne (RTU), Andis Cimoška (LLU) un Vladimirs Visockis (RTU).

Kā jau ziņots, pirms diviem gadiem pasaules universiāde notika Dienvidkorejā, toreiz Latvijas vīriešu volejbola izlases sastāvs bija krietni spēcīgāks - ierindā bija arī Romāns Saušs, Matīss Gabdulļins, Ingars Ivanovs, Toms Švāns, Toms Vanags un Aleksandrs Samuilovs. 2015. gada universiādē tika izcīnīta 7. vieta. Savukārt mūsu dāmas pasaules universiādē iepriekš spēlēja tālajā 1993. gadā.

Latvijas augstākie sasniegumi pasaules universiādē (2017)

VietaSportists (-te)disciplīna
6.Anete Kociņašķēpmešana
7.Dāvis Dūda90 kg džudo
8.Māra Grīvatāllēkšana
9.Filips Mikuckis81 kg džudo
9.Reinis Krēgersdesmitcīņa

Izmantotie resursi:
https://data.2017.gov.taipei/atos/p...