Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei augustā būs trīs pārbaudes spēles pret Igauniju

Rolands Eliņš

Latvijas izlasei augustā būs trīs pārbaudes spēles pret Igauniju
Foto: LVF

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Kiprā, kas Latvijai plānots augusta beigās un septembra sākumā, Latvijas valstsvienība no 6. līdz 8. augustam Igaunijas dienvidu pilsētās Tartū un Verū aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar šīs valsts izlasi.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs plānots no 30. augusta līdz 6. septembrim Kipras galvaspilsētā Nikozijā. Pēc treniņnometnes, kas sākās jūnija ievadā, Igaunijas speciālista Avo Kēla vadītā Latvijas izlase trijās pārbaudes spēlēs no 6. līdz 8. augustam tiksies ar Igaunijas valstsvienību jaunā trenera francūža Sedrika Onāra vadībā.

Pirms tam igauņi 26. un 27. jūlijā izbraukumā tiksies ar pasaules čempioniem poļiem, bet vēl iepriekš spēlēs ar somiem.

Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis saka, ka sarunas ar Igaunijas Volejbola federāciju par draudzības spēļu organizēšanu uzsāktas jau jūnija sākumā. “Došanās uz Tartu paredzēta 5. augustā. Nākamajā dienā spēlējam citā Igaunijas dienvidu pilsētiņā Veru un pēc tam atgriežamies Tartu, lai aizvadītu pa vienai spēlei gan 7., gan 8. augustā," saka Vitkovskis.

Spēles būs iespējams vērot arī klātienē, tikai biļetes jāiegādājas laicīgi, jo Covid-19 epidēmijas dēļ ir noteikti ierobežojumi spēļu apmeklēšanai. Veru hallē būs pieejamas tikai 200, bet Tartu – 1000 skatītāju vietas.

Vitkovskis iesaka pirkt biļetes laicīgi, jo iepriekšējās spēles Igaunijas valstsvienība aizvadīs viesos, un spēles ar Latviju būs vienīgās, ko Igaunijas līdzjutēji varēs apmeklēt klātienē.

Biļetes uz spēli Veru, 6. augustā, var iegādāties šeit: https://piletikeskus.ee/et/event/ee... , uz 7. augusta maču – šeit: https://piletikeskus.ee/et/event/ee... un 8. augusta cīņu – šeit: https://piletikeskus.ee/et/event/ee...

Biļetes maksā no 5,50 līdz 7,50 eiro.

Spēļu rīkotāji plāno translēt spēles interneta vietnē “postimees.ee”.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešu konkurencē ir septiņas apakšgrupas, un D grupā spēlējošā Latvija, Kipra, Spānija un Moldova būs vienīgās, kas vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus.

Pārējās apakšgrupās spēles paredzētas nākamā gada janvārī.

Katras grupas uzvarētāja, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, ko vienlaicīgi uzņems Igaunija, Somija, Polija un Čehija.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija