Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Poliurs/Ozolnieki" uzvar piecos setos un pagarina sēriju

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Poliurs/Ozolnieki" uzvar piecos setos un pagarina sēriju
"Poliurs/Ozolnieki" komanda
Foto: Facebook.com

Latvijas vīriešu volejbola čempionāta finālsērijas trešajā spēlē "Poliurs/Ozolnieki" vienība izcīnīja pirmo uzvaru, trešdien viesos smagā piecu setu cīņā ar 3-2 uzvarot RTU/"Robežsardzi". Sērijā rezultāts kļuvis 2-1 par labu rīdziniekiem un sērijas ceturtā spēlē notiks sestdien Ozolniekos.

Spēle sākusies līdzīgā cīņā un komandas ilgu laiku apmainījušās gūtajiem punktiem. Tuvojoties pirmajam tehniskajam pārtraukumam, divu punktu pārsvaru (6:8) ieguva viesi. Arī nākamajās epizodēs Ozolnieku komandai izdevās saglabāt savu pārsvaru, bet rīdzinieki kļūdījās, kas neļāva viņiem lauzt cīņas gaitu. Ar vairākiem gūtajiem punktiem pēc kārtas viesi palielināja pārsvaru un pēc Haralda Regžas eisa rezultāts kļuvis jau 12:16. Rīdzinieki, ar Ivanova un Ozoliņa pūlēm deficītu samazināja līdz diviem punktiem (17:19), kas lika Guntim Ataram pieprasīt pārtraukumu. Sekoja Visocka kļūda servējot, kas ļāva viesiem atkal palielināt pārsvaru, mājinieki vēl centās pretoties, taču neapturams seta galotnē bija Armands Āboliņš, ar spēcīgām un precīzām servēm nodrošinot ozīšiem uzvaru pirmajā setā. Punkti pirmajam setam pielika Mārtiņš Pļaviņš – 21:25 un vadībā izvirzās „Poliurs/Ozolnieki”.

Arī otrā seta sākumā viesi ar veiksmīgām servēm ātri pārņēma iniciatīvu, pēc Regžas un Āboliņa uzbrukumiem izvirzoties vadībā ar 3:6, bet ar Anda Cimoškas pūlēm tika panākts arī 5:8. Arī seta turpinājumā dominēja „Poliurs/Ozolnieki”, veiksmīgi darbojoties uzbrukumā, panākot jau 11:16. Seta galotnē RTU/”Robežsardze” sarīkoja kārtīgu pakaļdzīšanos pretiniekiem, vairākas reizes pietuvojoties līdz divu punktu attālumam, bet pašā seta izskaņā samazinot deficītu līdz mīnus viens (23:24). Taču kļūdas servējot liedza Raimonda Vildes audzēkņiem cerēt uz panākumu un arī otrais sets tika zaudēts (23:25).

Trešā seta sākumā iniciatīva joprojām piederēja viesiem, taču tad atmodās mājinieki, ar Lancmaņa, Avdejeva un Ozoliņa pūlēm panākot 8:4. Ozolnieku vienības volejbolisti izskatījās zaudējuši koncentrāciju un ļāva pretiniekiem sakrāt pārsvaru (12:7, 14:10), bet otrajā tehniskajā pārtraukumā jau 16:11 par labu rīdziniekiem. Ozolnieku vienība centās sasmelt ūdeni un tas viņiem pakāpeniski izdevās – pēc vairākiem veiksmīgajiem uzbrukumiem un laba snieguma blokā vairs tikai 18:17 par labu rīdziniekiem. Interesantā un saistošā trešā seta galotnē ozīšiem izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā (21:22), taču setu tomēr uzvarēja rīdzinieki – 25:23 un 1-2.

Arī ceturtā seta sākumā krietni pārliecinošāk darbojās savu spēli atradušie rīdzinieki, izvirzoties vadībā ar 4:1. Guntim Ataram pieprasītajā pārtraukumā izdevās atrast pareizos vārdus un drīz viesi jau bija vadībā (5:6). Taču turpinājumā vadības grožus savās rokās atkal pārņēma rīdzinieki, gūstot piecus punktus pēc kārtas un panākot 10:6. Arī turpinājumā laukumā dominēja rīdzinieki, pārliecinoši panākot 16:12. No veiksmīgā snieguma pirmajos divos setos viesiem nepalika ne miņas un ceturtā seta atlikušajā daļā viņi tā arī nespēja lauzt cīņas gaitu, lai gan no 20:13 pietuvojās līdz 21:18. Rīdzinieki panāca izlīdzinājumu 2-2 un tas nozīmēja, ka cīņas likteni atkal izšķirts piektais sets.

Piektā seta ievadā vadībā vairākas reizes izvirzījās viesi, taču mājinieki allaž rezultātu izlīdzināja, līdz „Poliurs/Ozolnieki” panāca 3:5, bet Oleksandrs Buzduhans ar diviem lieliskajiem eisiem šokēja rīdziniekus, panākot 3:7. Turpinājumā ozīši bija neapturami. Rīdziniekus turpināja terorizēt Buzduhans, kā arī galotnē lielisks bija Raimonds Vilmanis, kas ļāva „Poliurs/Ozolnieki” volejbolistiem uzvarēt setā ar 15:6 un visā spēlē ar 3-2.

RTU/”Robežsardze” vienības rindās pārliecinoši rezultatīvākais bija Aleksandrs Avdejevs, gūstot 22 punktus. „Poliurs/Ozolnieki” rindās 22 punktus guva Armands Āboliņš, 13 – Haralds Regža.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2-1 par labu RTU/”Robežsardzei”. Sērijas ceturtā spēle notiks sestdien Ozolniekos.

Latvijas čempionāts vīriešiem.

Fināls

DuelisRezultātsSērijā
RTU/Robežsardze – Poliurs/Ozolnieki2-3 (21:25; 23:25; 25:23; 25:21; 6:15)2-1

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-26 23:31, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Pļaviņš nav volejbolists, bet pļežnieks. Komandas gremdētājs.Var pļežā uz aliņiem laist.
Aizej un pats paspēlē!

     [+] [-]

, 2017-04-27 07:40, pirms 7 gadiem
Šķita, ka Oži jau nolūzuši, un labi, ka Guntis atrada maiņu. Zelta kārti!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 07:42, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Pļaviņš nav volejbolists, bet pļežnieks. Komandas gremdētājs.Var pļežā uz aliņiem laist.
Ar ko salīdzina. Ar Pasaules klasi, tad te gandrīz neviens nav volejbolists, ko var manīt nedaudz arī komentētāju Kaspara un Anša tekstos, kad izrāda sajūsmu par retu grīdā triektu bumbu.
Taču uz Latvijas fona Pļaviņš mierīgi var spēlēt finālā.

Tadi esam!
Bet volejbols ir visforšākais!!!

     [+] [-]

, 2017-04-27 09:40, pirms 7 gadiem
Paldies par rakstu un spēles punktu gūšanas secību, bet aprakstot spēli pēc statistikas datiem (kas jau ir labāk, nekā nekas) - nevar iedot pilnu priekšstatu par spēles norisi. Piemēram no intervijas ar G.Ataru mēs uzzinām, ka Garklāvs 1.setā ir guvis traumu, par ko te - ne vārda.