Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu Eirokausu spēle Sportacentrs.com TV tiešraidē - RVS/LU pret čehietēm

Agris Suveizda

Dāmu Eirokausu spēle Sportacentrs.com TV tiešraidē - RVS/LU pret čehietēm
RVS/LU komanda. Foto: LVF

Šovakar RVS/LU komanda Daugavas Sporta namā aizvadīs pirmo spēli CEV Izaicinājuma kausā, kur tiksies ar TJ “Ostrava” komandu no Čehijas. RVS/LU komandu šajā spēlē vadīs Andrejs Odinokovs, un viņam asistēs olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs. Spēles sākums plkst. 19:00. Tiešraide Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.

Rīdzinieces šajā sezonā ir aizvadījušas piecas Baltijas līgas spēles, no kurām trijās gūta uzvara. Spēļu skaits līdz šim nav bijis tik liels, kā gribētos, bet treniņos ieliktais darbs ir milzīgs un rīdzinieces ir sagatavojušās CEV izaicinājuma kausam un ar nepacietību gaida šī vakara spēli.

RVS/LU komandas kapteine Kristīne Kramēna par gaidāmajām spēlēm: “Komanda ir patīkami satraukta pirms CEV Izaicinājuma kausa spēlēm. Sagatavošanās periodā bija liela motivācija trenēties, lai spētu pierādīt sevi pret Čehijas komandu. Esam ļoti pateicīgas, ka, neskatoties uz pašreizējo situāciju valstī, mums ir dota iespēja ne tikai trenēties, bet arī aizvadīt šāda augsta līmeņa sacensības. It īpaši patīkami ir tas, ka abas spēles notiek mūsu mājas zālē "Daugavas" sporta namā. Pretinieces tika analizētas komandas sapulcēs, un treniņu procesā treneri deva speciālus vingrinājumus, lai sagatavotos šīm spēlēm. Galvenais, protams, būs emocijas laukumā un vēlme izcīnīt uzvaru. Lai gan spēles nevarēs skatīties klātienē, aicinu mūs atbalstīt, skatoties tiešraidi.”

Augustā notikušajā izlozē tika noskaidrots, ka rīdziniecēm pretī stāsies TJ “Ostrava” komanda no Čehijas. Pēc diskusijām starp abu komandu pārstāvjiem tika nolemts, ka drošākais variants būs abas CEV izaicinājuma kausa spēles aizvadīt Latvijā ievērojot virkni piesardzības pasākumus, kā piemēram, regulāru temperatūras mērīšanu, COVID-19 testu veikšanu, regulāru zāles un inventāra dezinfekciju, distancēšanās ievērošanu.

Covid-19 ierobežojumi iztraucējuši arī Čehijas komandas sagatavošanās posmu, jo kādu brīdi nācies trenēties tikai ārā, taču tad tika rasta iespēja doties uz 77 km attālo Polijas pilsētu Gļivici, kur treniņu process varēja norisināties iekštelpās. Šobrīd situācija Čehijā ir uzlabojusies, gan treniņus, gan spēles ir atļauts aizvadīt.

RVS/LU komandai šis ir otrais gads piedaloties CEV Izaicinājuma kausā, debiju Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausā rīdzinieces piedzīvoja pagājušajā gadā, kad tikās ar Bēkēščabas "Roplabda" komandu no Ungārijas. Abās spēlēs tika piedzīvots zaudējums mājas spēlē ar rezultātu 1:3, bet izbraukumā ar rezultātu 0:3. Piedalīšanās šāda līmeņa turnīrā sniedza milzīgu pieredzi, kā arī ļāva ieraudzīt pie kā vēl jāstrādā treniņu procesā.

Spēle no "Daugavas" sporta nama tiešraidē tiks translēta gan portālā Sportecentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā.

25.11.2020. plkst. 19:00 RVS/LU – TJ OSTRAVA

26.11.2020. plkst. 19:00 TJ OSTRAVA – RVS/LU

Izmantotie resursi:
CEV Izaicinājuma kausa pirmā spēle RVS/LU - TJ...