Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Ar šādām komandām cīnīties varam, tagad jāiemācās uzvarēt"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Ar šādām komandām cīnīties varam, tagad jāiemācās uzvarēt"
Raimonds Vilde
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase vakar noslēdza cīņu par ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Pēc zaudējuma beļģiem, sarunā ar portālu Sportacentrs.com, iespaidos par aizvadīto turnīru Francijā dalījās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau vēstījām, ka pirmajā Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlē mūs izlase ar 2:3 ļoti labā spēlē piekāpās Čehijas valstsvienībai, taču otrajā ar 0:3 atzina beļģu pārākumu.

„Beļģi mūs pārliecinoši pārservēja. Pirmajā setā vēl bijām vadībā (16:12), taču tad viņi uzservēja ļoti agresīvi. Četri tīri eisi un viss bija beidzies. Arī mača turpinājumā viņi turpināja servēt spēcīgi un atspieda mūs no tīkla. Mēs atbildēt ar ko līdzīgu nespējām, bet stacionārais bloks viņiem bija ļoti stabils un labs. Noteikti sekas atstāja arī dienu iepriekš aizvadītie pieci seti, bet beļģi bija svaigi,” uz maču pret beļģiem atskatījās Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Treneris nepiekrita viedoklim, ka beļģi mūsējo spēli bija labi izanalizējuši. „Mēģinājām taktisko zīmējumu veidot nedaudz citādāk, nekā pret čehiem. Skaidrs, ka viņi pieskatīja Egleskalnu un Štālam virsū neservēja, bet to, ka viņi mūs lasītu taktiski – nē. Viņi lika servi un tas visu izšķīra,” uzskata treneris.

„Šajās spēlēs pierādījām, ka neesam lieki šajā kompānijā. Abas spēles apliecināja, ka mums šis līmenis nav par augstu, čaļi ir jūtami progresējuši. Katram pašam tagad jāizdara secinājumi un jāturpina strādāt arī klubu rindās, lai jau nākamajā reizē mēs būtu vēl rūdītāki. Pierādījām, ka cīnīties ar šāda līmeņa komandām varam, tagad jāiemācās arī uzvarēt,” secinājumus pēc turnīra izdara Vilde, piebilstot, ka nākamais komandas mērķis ir iekļūšana 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kvalifikācijas spēles jau nākamajā vasarā.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-25 16:59, pirms 12 gadiem
Kautkā baigi reti tas lielajs voleijbols,gribētos biežāk redzēt izlases spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-11-25 17:19, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: man patīk, ka ir mērķis. un tam ir pamats
skaidrs, ka no kalendāra viedokļa mums viss bija slikti
tāpat arī no tik knapa sastāva, ja izkrīt 1 no 2 līderiem, tad ir ļoti ļoti ļoti grūti
bet šis spēles vieš cerību
traki, ka Šmēdiņu mums vajag abos laukumos....
ja nav Jānītis, tad izlasē pietrūkst 1 spēlētājs jau nu noteikti, jo tā sanāk tikai Petrovs Štāls, Koržs Armands Egle Gunča un Medenis
Nu pats jau uzrakstīji 7. tā ka pietiek, bet Gunča jau nespēlēja. Un diogonāli jau vajag vienu, kas labāks- Egle vai Gunča....? Pietrūkst pusītes, tur gan vajag Kreili.

     [+] [-]

, 2011-11-25 18:38, pirms 12 gadiem
Kā pietrūka,lai tiktu uz Londonu
1)Medeņa servu uzņemšana un spēle aizsardzībā.
2)Šmēdiņa muguras trauma un tās sekas spēlē ar čehiem, beļģiem.
3)Pēdas atstāšana ārpus izlases.Pietrūka viņa varējums servju uzņemšanā,aizsardzībā,servēs,uzbrukumā.
4)G.Celitāna pleca trauma.
5)Sponsoru attieksme pret lielo volejbolu Latvijā.Beļģiem ir komanda Eirolīgā,kāpēc labākie mūsējie nevarētu spēlēt mājās.
6)Radiotehniķa 1970-1990 iespētais balstījās uz vietējiem špīleriem+PSRS otrās izlases līmeņa leģionāri kā Antropovs,Tkačenko,Antipins.Tā kā bez labiem leģionāriem arī sociālismā neiztika,tātad arī tagad kādā pozīcijā jāatrod pasaules līmeņa spēlētājs no malas.Varbūt Kazahijā vai Krievijā varēs atrast pamatcēlāju ar 10% latvju asinīm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja