Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Viedoklis: Kas notiek Latvijas volejbolā? (1. daļa)

Viedoklis: Kas notiek Latvijas volejbolā? (1. daļa)
Raimonds Vilde un Uģis Krastiņš vēl aizvadītajā
sezonā darbojās pretinieku nometnēs...
Foto: rigavolley.com

Pēc nedaudz vairāk kā nedēļas (4. oktobrī) sāksies jaunā "Schenker" volejbola līgas sezona. Portāls eSports.lv piedāvā nelielu pirms sezonas ieskata pirmo daļu Latvijas klubu sastāvos un prognozē nākamās sezonas klubu izredzes.

Vasaras periodā klubi kā jau tas ierasts volejbola saimniecībā bijuši visai klusi. Vairāku klubu spēlētāji startējuši dažāda līmeņa pludmales volejbola turnīros gan Latvijā, gan ārpus tās. PR lietas Latvijas volejbolam joprojām ir visai svešas. Lielā daļā klubu sastāvu komplektācija sākusies pavisam neilgi pirms jaunās – 2008./2009. gada sezonas.

Starpsezonu periodā notikušas dažādas spēku pārgrupēšanās – ja aizvadītajā gadā Latvijas galvaspilsētas vārdu pasaulē (Baltijā) nesa divi klubi – VK „Lāse-R” un SK „Rīga”, tad šobrīd atlicis tikai viens – VK „Rīga / Lāse-R”. Abu klubu vadības nu vienojušās „kopīgā dziesmā”, paši to definējot ar vēlmi „iekarot jaunas virsotnes”. Brīvo Latvijas kluba vietu jaunajā „Schenker” līgas sezonā ieņems aizvadītās sezonas Nacionālās līgas uzvarētāji – Armijas volejbola klubs. Ja tas, ka Latviju un Igauniju nākamajā sezonā „Schenker” līgā pārstāvēs pa sešiem klubi kļuva skaidrs visai sen, tad „leiši” ar savu „Jā” vārda teikšanu vilcinājās līdz pēdējam brīdim. Jā, arī mūsu volejbola saimniecības galvgalī esošā organizācija – Latvijas Volejbola federācija pēc ilgāka laika kļuvusi pie jaunas vadības.

Ieskatīsimies, kas tad vasaras periodā noticis volejbola klubu saimniecībā un kā varētu mainīties klubu spēka samērs nākamajā sezonā...

VK „Rīga / Lāse-R”

Klubs, kas tapis apvienojoties diviem Rīgas klubiem būs vienīgais, kas jaunajā sezonā pārstāvēs Rīgu. Klubs starpsezonu periodā bijis viens no aktīvākajiem spēlētāju tirgū un tuvojoties sezonas sākumam varētu likties, ka komandā viss ir vislabākajā kārtībā (kluba vadība spējusi vienoties ar lielāko daļu Rīgas klubu spēlētājiem, tāpat piesaistīti arī Ingars Ivanovs, Jānis Šmēdiņš un Deniss Petrovs), taču vēl pirms pāris dienām tā nebūt nebija – jaunizveidotajam „superklubam” tā to jau sākuši dēvēt liela daļa Latvijas volejbola draugi, joprojām ir problēmas (domstarpības) ar Šmēdiņa un Petrova bijušajiem klubiem (attiecīgi Kuldīga un Daugavpils). Abi tiek uzskatīti par jaunās paaudzes talantīgākajiem spēlētājiem savās pozīcijās un var saprast viņu iepriekšējo saimnieku nevēlēšanos atlaist šo spēlētājus. Abiem joprojām spēkā ir līgumi ar saviem iepriekšējiem darba devējiem... Šie gadījumi vēl un vēl apliecina cik nesakārtota ir Latvijas volejbola saimniecība. Galvenais, lai šo klubu domstarpību rezultātā neciestu paši spēlētāji.

VK „Rīga / Lāse-R” volejbolisti jau paspējuši aizvadīt vairākas pārbaudes spēles – turnīrā Sanktpēterburgā visai cienījamā konkurencē izcīnīta pirmā vieta, bet Tallinā nācies samierināties ar pēdējo vietu.

Fakts: Ja klubam izdosies „piesiet” Šmēdiņu un Petrovu, tad Latvijas izlases treneru (Raimonda Vildes un Uģa Krastiņa) vadītā „blice” būs nopietns spēks ne tikai Baltijā, bet arī Eiropā.

Prognoze: 1. – 3. vieta.

SK „ELVI / Kuldīga”

Nomainījuši trenerus (kluba galvenais treneris nu ir Jānis Labuckas) Latvijas vicečempionu SK „ELVI / Kuldīga” varas vīri starpsezonu periodā parādījuši savu nekompetenci slēdzot līgumus ar spēlētājiem. Īsi pirms sezonas tika runāts par Rīgas klubu apvienošanās rezultātā izbrāķētā Vikora Koržeņeviča piesaisti, tāpat visai skaļi tika mēļots arī par Francijā spēlējošā Vladislava Hotuļeva un viena no mūsu labāko „bīčistu” Mārtiņa Pļaviņa spēlēšanu Kurzemes pusē. Pēdējais pat uz brīdi jau parādījās kluba mājas lapā sadaļā „Spēlētāji”, bet nu izskatās, ka tomēr spēlēs Rīgā. No solījumiem tāds čiks vien sanācis! Ak jā, ļoti ilgi tika vestas pārrunas arī ar Tomu Šmēdiņu, bet beigu beigās ar viņu izdevās vienoties. Kuldīgā nu spēlēs abi brāļi Grimailovi (klubs vienojies ar Jevgēņiju Grimailovu). Ja Kuldīgai izdosies noturēt Jāni Šmēdiņu, tad komandai ir cerības, ja ne tad.... jāmeklē vēl kāds ārzemnieks (šobrīd ir jau divi – Ļevčenko un Pivovarenko). Vislielākā sāpē kuldīdzniekiem šobrīd ir diagonāles pozīcija. Pagājušajā nedēļā gan presē parādījās informācija, ka kuldīdznieki pārbauda kādu brazīlieti. Pēc portāla eSports.lv rīcībā esošās informācijas viņš varētu palikt komandā. Tāpat klubam, kas plāno startēt arī Eiropas kausos nav pieļaujam sastāvā iekļaut tika vienu saspēles vadītāju. Šo rindu autoram nav saprotams kluba vadības lēmums par treneru nomaiņu... Vai Andris Šmēdiņš aizvadītajā sezonā gadījumā nesasniedza augstāko rezultātu kluba pastāvēšanas vēsturē?

Pārbaudes turnīrā „ELVI kauss 2008” komanda ierindojās 1. vietā. Pirms sezonas pārbaudes turnīrā Igaunijā kuldīdzniekiem (astoņu vīru sastāvā) otrā vieta. Vēl šajā nedēļas nogalē kurzemnieki plāno piedalīties „Cēsu Alus” kausa izcīņā.

Fakts: Neskatoties uz visām iepriekš minētajām problēmām Kuldīgas kluba sastāvs nebūs vājāks kā iepriekšējā gadā.

Prognoze: 3. – 5. vieta.

VK „Biolars / Ozolnieki”

Klubs sezonai gatavojas sev ierastajā „klusajā režīmā”. Kā portālam eSports.lv pirms neilga laika teica kluba menedžeris Arnis Sinkevičs – „Gatavojamies klusām, bet cītīgi. Arī iepriekšējos gadus esam darbojušies pēc tāda pat principa un klusiņām izcīnījām Latvijas kausu.” Ozolnieku kluba vadībai izdevies saglabāt iepriekšējās sezonas komandas kolektīvu + piesaistīti Pēteris Aukmanis un Kārlis Kalniņš. Joprojām nav skaidrs Viktora Ceplīša liktenis, taču ļoti iespējama viņa pievienošanās „ožiem”. Vēl pirms pāris nedēļām komandas treniņos piedalījās arī Latvijas izlases kandidāts Ansis Medenis, taču kā portālam eSports.lv pastāstīja pats spēlētājs viņa atgriešanās Ozolniekos ir visai nereāla. Spēlētājam ir piedāvājumi no vairākiem Eiropas klubiem, tāpat iespējama viņa došanās spēlēt uz saulaino Brazīliju.

Fakts: Spriežot pēc komandas komplektācijas, klubs nebūs vājāks kā aizvadītajā gadā.

Prognoze: 4. – 6. vieta.

TURPINĀJUMS SEKOS...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-25 11:29, pirms 16 gadiem
vitaamiins rakstīja: izlasot tikai prognozes man interesē kam tad tiks piešķirta otrā vieta - AVK?
Es arī sākumā tā nodomāju, bet...tad sapratu, ka runa ir par Schenker līgu, nevis Latvijas čempi...
Visvairāk izbrīna Ozolnieku pasivitāte komplektācijas ziņā....zinot, ka pēdējo gadu laikā diez ko spoži jau nav gājis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-25 11:39, pirms 16 gadiem
Pēc nedaudz vairāk kā nedēļas (4. oktobrī) sāksies jaunā "Schenker" volejbola līgas sezona,
bet man tā arī nav izdevies atrast spēļu kalendāru.
Vai arī slikti meklēju?
Ceru, ka būs interesanta sezona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-25 11:40, pirms 16 gadiem
Kāds zin kur sogad Tomass Kalniņš spēlēs?
, 2008-09-25 11:40, pirms 16 gadiem
Ja godīgi, tad man ir tāda klusa nojauta, ka jaunajā sezonā mēs vēl pieredzēsim baigos pigorus. Iespējams, ka kādu no tiem nostrādās AVK!
, 2008-09-25 11:40, pirms 16 gadiem
njaa, arii latvijas volejbola federacijas majaslapa taaa pamaz jaunas informacijas
, 2008-09-25 11:41, pirms 16 gadiem
klau var kkur redzer AVK sastavu
, 2008-09-25 11:41, pirms 16 gadiem
Gruuti rakstīja: Kāds zin kur sogad Tomass Kalniņš spēlēs?
Dzirdēju, ka AVK
, 2008-09-25 12:53, pirms 16 gadiem
Kaut kur dzirdēju, ka Tomass Kalniņš, Māris Vensbergs un vēl kāds spēlēšot AVK, ta, ka gluži peramie zēni tie nebūs...
, 2008-09-25 13:57, pirms 16 gadiem
Kas notiek volejbola - takš neinteresē nevienam

labi, labi, kaitinu vienkārši
, 2008-09-25 14:15, pirms 16 gadiem
<script></script>nja riga varetu paradit kartigi tiem igauniem protams kad kuldiga un ozolnieki ari varetu paradit bet izskatas kad riga kartigi nodos ugunjus
, 2008-09-25 14:33, pirms 16 gadiem
kas ir AVK?
, 2008-09-25 15:50, pirms 16 gadiem
man šķiet ka tie ir Nacionālās līgas 2007/08 sezonas uzvarētāji-Armijas volejbola klubs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-25 18:04, pirms 16 gadiem
Kiegels rakstīja: Kas notiek volejbola - takš neinteresē nevienam

labi, labi, kaitinu vienkārši
labs
-1 :**~~
, 2008-09-25 18:36, pirms 16 gadiem
Mazliet ne par tēmu, bet kur Rīga var uzspēlēt volejbolu sava prieka pēc?
, 2008-09-25 19:33, pirms 16 gadiem
Elvi pirmie buus...
3-5 vieta pizgec
, 2008-09-25 20:09, pirms 16 gadiem
Latvijas volejbolā šobrīd kā Krilova fabulā - katrs deķi velk uz savu pusi, bet īstas skaidrības uz kuru un kāpēc, turklāt kādā veidā vēl to darīt - nav. Interesanti ,kā šis farss beigsies....!
, 2008-09-25 20:21, pirms 16 gadiem
OZO labakie!!!!!!!!!!
, 2008-09-25 20:50, pirms 16 gadiem
Pagaidam jaunie spelu grafiki ir tikai cesu alus volejbolistu majas lapa
, 2008-09-25 21:57, pirms 16 gadiem
kekss rakstīja: Mazliet ne par tēmu, bet kur Rīga var uzspēlēt volejbolu sava prieka pēc?
pievienojos! volejbolam baigi grūti savākt cilvēkus, jo sporta veids nav tik populārs kā basketbols/futbols, ko kaut kā māk paspēlēt +/- visi.

tāpēc esports.lv forumos volejbola sadaļā ieliku sludinājumu par šo tēmu, visi, kam vēlme un kaut kādas iemaņas spēlēt volejbolu, lai piesakās, gan jau kopā kaut ko varēs izdomāt.

Forumi
, 2008-09-26 01:44, pirms 16 gadiem
Gruuti rakstīja: Kāds zin kur sogad Tomass Kalniņš spēlēs?
avk
, 2008-09-26 16:23, pirms 16 gadiem
Volejbola federācija varētu uzlabot savu mājas lapu,riebjas ka tādi pohujisti tur strādā.Tur neko nevar atrast un stāv pus gadu vecas ziņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-16 23:12, pirms 15 gadiem
Paskatīsimies ko šosezon rādīs Cēsu alus ar saviem pieciem svaigajiem pirkumiem..
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.