Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kolčins kļūst par Kēla palīgu pie Latvijas volejbola izlases stūres

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kolčins kļūst par Kēla palīgu pie Latvijas volejbola izlases stūres
Boriss Kolčins. Foto: belogorievolley.ru

Latvijas volejbola izlases treneru kolektīvam atkal pievienojies pieredzējušais pašmāju volejbola treneris Boriss Kolčins, ziņo Latvijas Volejbola federācija. Kolčins kļūs par galvenā trenera Avo Kēla asistentu.

Ar Kēlu abi veiksmīgi sastrādājušies Igaunijas izlasē, sekmējot valstsvienības iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā, nu spēki atkal apvienoti, lai līdzīgu mērķi sasniegtu ar Latvijas izlasi.

Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls: "Kolčins ir ļoti pieredzējis speciālists. Mūsu līdzšinējais kopīgais darbs Igaunijas izlasē bija veiksmīgs, tāpēc izteicu vēlmi strādāt kopā arī šajā ciklā. Ar Kolčinu runājām jau gada sākumā, kad gribēju saprast, vai viņš būtu gatavs kļūt par vienu no maniem palīgiem. Esmu gandarīts, ka federācijai ar treneri izdevies vienoties un turpmāk atkal varēsim strādāt vienam mērķim. Reizi uz EČ finālturnīru aizvedām Igaunijas izlasi, tagad to pašu vēlamies paveikt arī ar Latvijas izlasi. Viņa pieredze mums noteikti noderēs."

Boriss Kolčins neslēpj, ka labi pārzina Latvijas volejbolu, kas viņa gadījumā noteikti ir pluss. "Biju izlases treneru kolektīvā pie trenera Raimonda Vildes, tāpat strādāju arī ar Latvijas junioru izlasi, spēlētāji man ir labi zināmi. Pats savulaik biju viens no tiem, kurš bija par Kēla iecelšanu Latvijas izlases galvenā trenera amatā, tagad strādāsim kopā."

Kā spēlētājs Kolčins savulaik kļuvis par pasaules un Eiropas junioru čempionu PSRS izlases sastāvā, kā arī uzvarēja PSRS čempionātā "Radiotehniķa" formā un PSRS Tautu spartakiādē Latvijas izlases rindās. Kolčins iepriekš vairākas sezonas strādāja Latvijā, trenēdams Latvijas junioru izlasi un piedaloties Latvijas vīriešu izlases (laikā, kad galvenā trenera pienākumus pildīja Raimonds Vilde) un kluba „ASK/Kuldīga” darbā, aizvadītajā sezonā viņš bija Belgorodas „Belogorie” galvenais treneris. Iepriekš kā treneris vairākkārt izcīnījis Krievijas čempionāta godalgas.

Latvijas izlase šobrīd turpina gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kas plānotas rudenī (precīzs laiks šobrīd vēl nav zināms) un Kolčins mūsu valstsvienībai pievienosies pirmdien, kad tā atsāks darbu pēc Līgo svētku brīvdienām. EČ kvalifikācijā Latvijas valstsvienības pretinieki būs Spānijas, Kipras un Moldovas volejbolisti.

Izmantotie resursi:
Vīriešu volejbola izlases treneru kolektīvu...