Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvija turpinās ar spēli pret mājinieci Slovēniju

Latvija turpinās ar spēli pret mājinieci Slovēniju
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Šovakar pulksten 18:30 Slovēnijas pilsētā Ļubļanā pasaules čempionāta 2. kārtas ietvaros otro spēli aizvadīs Latvijas volejbola izlase, kuru sagaida sarežģīts pārbaudījums - cīņa pret mājiniekiem slovēņiem.

Latvijas volejbola izlase šo turnīru aizvada bez Hermana Egleskalna, Denisa Petrova un Arta Caica, kuru trūkums vakar bija jūtams pret Izraēlu. Pietrūka viena izteikta līdera, un Latvija piedzīvoja zaudējumu piecos setos pret Izraēlu, kas Eiropas rangā atrodas 29. vietā, kamēr Latvija ir 25. Vakar dienas pirmajā spēlē viena no grupas galvenajām favorītēm un Eiropas reitingā astotajā pozīcijā esošā Beļģija ar 3:0 pieveica Portugāli. Bet otrajā mačā mājiniece Slovēnija trīs setos apspēlēja Gruziju.

Vakar spēlē pret Izraēlu rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 23 punktiem bija Romāns Saušs, kuram pirms turnīra arī prognozēja līdera lomu. 15 punktus sakrāja enerģiskais Edvarts Buivids. Virs desmit punktiem arī pirmā tempa uzbrucējs Toms Švāns, kurš no 11 trīs punktus iekrāja ar bloku, kas bija labākais rādītājs komandā.

''Zaudējām blokā. Otrkārt, cīņas izšķirošajos brīžos pietrūka aukstasinības, fiziskās sagatavotības un meistarības. Vairāk jau droši vien meistarības. 5. setā pieļāvām kļūdas, kuras nedrīkstējām pieļaut. Tās lielā mērā arī izšķīra mača uzvarētāju. Labāko spēli neparādījām. Mums jāaug un jāmācās. Slovēņus šodien neredzējām. Īsti nebija arī jēgas, jo pret gruzīniem spēlēja viņu otrais sastāvs. Tomēr mums ir senāki ieraksti. Tos arī pētīsim. Ierakstījām Beļģijas un Portugāles maču,'' tā pēc spēles izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau vakar pirms spēles atzīmējām, ka Latviju šajā nedēļā sagaida īsts volejbola maratons, jo jāaizvada piecas spēles piecās dienās. Tāpat jāņem vērā, ka Slovēnija vakar spēlēja pulksten 18:30 un Gruziju ļoti ātri sagrāva trīs setu spēlē, kamēr Latvijai bija gandrīz divu ar pusi stundu garš mačs pret Izraēlu. Tas viss runā par labu slovēņiem, kuri arī spēlēs savu skatītāju priekšā.

Eiropas rangā Slovēnijas izlase ir divu punktu attālumā no labāko desmitnieka un šobrīd ierindojas 11. vietā, par 100 punktiem apsteidzot Latviju. Pēdējo reizi pret Slovēniju latvieši spēlēja 2014. gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ietvaros un toreiz Slovēnija uzvarēja abās spēlēs - piecos un trīs setos.

Mača sākums Ļubļanas zālē paredzēts pulksten 18:30.

Latvijas izlases spēļu grafiks

DatumsLaiksSpēleRezultāts
24.05.21:00Latvija - Izraēla2:3
25.05.18:30Latvija – Slovēnija
26.05.16:00Latvija – Gruzija
27.05.21:00Latvija – Beļģija
28.05.21:00Latvija – Portugāle

Latvijas izlases sastāvs:

Vārds un uzvārdspozīcijaKlubsLīga/Valsts
Edvarts BuividsdiagonāleParnu VKBaltijas līga
Andis Cimoška1. tempsPoliurs/OzolniekiBaltijas līga
Ingars IvanovsliberoRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Aleksandrs Kudrjašovs2. tempsParnu VKBaltijas līga
Antons Nazarovs1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Reinis PekmanisdiagonāleLindemans AALSTBeļģija
Romāns Saušs2. tempsSWD DuerenVācija
Edvīns SkrūderscēlājsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Ruslans Sorokins2. tempsVK PrievidzaSlovākija
Toms Švāns1. tempsParnu VKBaltijas līga
Toms Vanags2. tempsBIGBANK TartuBaltijas līga
Vladimirs VisockiscēlājsRTU/RobežsardzeBaltijas līga

, 2017-05-25 11:46, pirms 7 gadiem
Diemžēl LV jau labu laiku trūkst kārtīgs komandas vilcējs, līderis, zvaigzne. Stiprākais posms mums libero!
, 2017-05-25 13:01, pirms 7 gadiem
Krabis44 rakstīja: Diemžēl LV jau labu laiku trūkst kārtīgs komandas vilcējs, līderis, zvaigzne. Stiprākais posms mums libero!
hokeja vartsargs, volejā libero tadas ir tas Latvijas izlases!
, 2017-05-25 14:11, pirms 7 gadiem
Šitādi attaisnojumi zaudējumam pret Izraēlu nekam neder, šķiet tikai sagatavo augsni gaidāmai sagrāvei šodien...
, 2017-05-25 14:22, pirms 7 gadiem
ilinens rakstīja: Šitādi attaisnojumi zaudējumam pret Izraēlu nekam neder, šķiet tikai sagatavo augsni gaidāmai sagrāvei šodien...
Vai tad ir cits variants?
, 2017-05-25 18:10, pirms 7 gadiem
Tāpēc ņemsim vērā, ka Slovēnija pēdējā Eiropas čempī spēlēja finālā!
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.