Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šveigerei un Raciņai sezona Austrijā beigusies septītajā vietā

Rolands Eliņš

Šveigerei un Raciņai sezona Austrijā beigusies septītajā vietā
Foto: Facebook PSvBG Salzburg

Austrijas volejbola čempionātā sievietēm sezona ir noslēgusies arī divu Latvijas spēlētāju pārstāvētajam Zalcburgas klubam. Ingrīdai Šveigerei (Zauerei) un Inesei Raciņai atliek vien sagaidīt apstiprinājumu, ka klubs ieņēmis pašreizējo septīto vietu un posties nākamajai sezonai.

Austrijas augstākās līgas čempionāts Ingrīdas Šveigeres un Ineses Raciņas pārstāvētajai “PSV Volleyballgemeinschaft Salzburg” noslēdzās jau pēc uzvaras četru vājāko līgas vienību “cerību kārtas” pirmajā spēlē. Tobrīd ar 5 punktiem Zalcburgas komanda šajā miniturnīrā ieņēma pirmo vietu.

“Pamatturnīrā par vienu punktu piekāpāmies Felsas “TI-esssecaffe-volley” no Tiroles un netikām “augšējos pleiofos”, kas bija mūsu šīs sezonas mērķis,” par čempionāta beigām Zalcburgas klubā stāsta kluba cēlāja Inese Raciņa. “Apakšējos “play-off”” – “cerību kārtā” pirmajā mačā piecos setos pārspējām “SG Prinz Brunnenbau Volleys”, kas iepriekšējā sezonā ieņēma otro vietu čempionātā (Zalcburgas vienība finišēja piektā. - LVF). Pārējās abas komandas bija vājākas par mums un Tiroles vienību. Mums bija trīs bonuspunkti par pirmo turnīra daļu, un ar pieciem punktiem palikām pirmās pēc vienīgās spēles”.

Pēc tam sākās koronavīrusa izraisītās sekas. Sākumā abus nākamos mačus sestdien un svētdien bija paredzēts aizvadīt bez skatītājiem, pēc tam – sākot ar 25. martu, bet “pēc karantīnas pasludināšanas Austrijā volejbola sezona mums bija beigusies. Cik zinu, vēl nav pasludinātas ieņemtās vietas, kas vajadzīgs, lai noteiktu nākamās sezonas Eiropas kausu dalībnieces, bet šobrīd ieņemam septīto vietu. Vai to ieņemsim, vēl tiks lemts,” saka Inese, kura jau atceļojusi mājās.

Šosezon nācās spēlēt mazāk, jo klubs uzsvaru lika uz divām cēlājām, kas dalīja spēles laiku. Toties lielāka iespēja bija variēt ar taktiku.

Pagaidām gan jauniešiem, gan pieaugušajiem Austrijā ir atcelti treniņi līdz 13. aprīlim, sporta bāzes ir ciet. “Zalcburga, kurā vienmēr bijis daudz tūristu, tagad atgādina spoku pilsētu – visas ielas ir tukšas,” stāsta Inese, kura šobrīd studē attālināti un nākamajā mācību gadā Zalcburgā gribētu pabeigt bakalaura programmu. Un spēlēt volejbolu.

“Tagad esmu pilna laika mājsaimniece,” smejas otra Zalcburgas kluba latviešu spēlētāja Ingrīda Šveigere, kurai pēc sezonas beigām ir vairāk laika meitas Vivianas audzināšanai.

Vīruss šobrīd visus sadzinis pa mājām: “Zalcburga ir pavisam tukša. Manā ciemā Puhā (Ingrīda dzīvo 15 kilometru attālumā no Mocarta dzimtās pilsētas. - LVF) kustības ir vairāk, jo pie mums ir mazāk saslimušo.”

Volejboliste atceras sākumu Zalcburgas komandā: “2016. gada decembrī piedzima Viviana, maijā jau uzsāku treniņus, un 2017. gada augusta beigās sākās mana pirmā sezona klubā, kaut gan īsti formā nebiju. Ar manu spēli treneris ir apmierināts, un pagājušajā sezonā iecēla par komandas kapteini.”

Volejboliste paliek komandā arī nākamajā sezonā: “Treneris jautāja par maniem plāniem, es teicu jā un spēlēšu, jo veselība atļauj.”