Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Čehijā teicami spēlē Vanags, Francijā uzvara pār līderēm Hrapānei

Čehijā teicami spēlē Vanags, Francijā uzvara pār līderēm Hrapānei
Kā līdzīgs ar līdzīgu Čehijā ar vicelīderi pamatturnīrā cīnās Toma Vanaga pārstāvētā komanda
Foto: “AERO Odolena Voda”

Francijā joprojām uzvar Egleskalna pārstāvētais Tūras klubs, bet svarīgu panākumu viesos play-off turnīrā izcīnīja Hrapānes pārstāvētā Klamartas komanda. Čehijā Odolena Vodas volejbolisti ar Vanagu pirmajās rindās ceturtdaļfinālā sīvi pretojas Liberecas klubam, bet Ukrainā pusfinālā iekļuvis Uģa Krastiņa trenētais Ļvivas klubs.

Ar diametrāli pretējām sekmēm nedēļas nogale beidzās Latvijas pārstāvjiem Krievijas čempionātā. Denisa Petrova pārstāvētā Ļeņingradas apgabala “Dinamo” Kazaņā ar 0:3 (-14, -22, -18) atzina līdervienības “Zenīts-Kazaņa” pārākumu. Petrovs pirmajos divos setos tika pie viena rezultatīvitātes punkta ar servi. Borisa Kolčina trenētais “Urāls” savā laukumā ar 3:0 (23, 18, 20) pieveica Kemerovas “Kuzbasu”.
Pamatturnīrā „Urāls” ar 30 punktiem 26 spēlēs ierindojās 8. vietā, bet „Dinamo” ar 23 punktiem – 12. vietā 14 komandu konkurencē.

Pie grūtas uzvaras savās mājās Francijā tikusi Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball”, kas ar 3:2 (-18, 17, -21, 16, 13) pārspēja turnīra tabulas vidusdaļas komandu no Šomo. Egleskalns guva 13 punktus. Atstatums līdz sekotājiem tomēr palielinājās, jo zaudējumu savās sienās piedzīvoja Monpeljē klubs. 29. martā Tūras klubam izbraukumā jātiekas ar turnīra tabulas lejasdaļas komandu no Tulūzas.

Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā Reiņa Pekmaņa pārstāvētie Martigas volejbolisti izbraukumā 1:3 (-14, 15, -19, -27) piekāpās “Avignon Volley Ball”. Pekmans ar 18 punktiem (4 bloki) bija rezultatīvākais spēlētājs komandā. Martigieši ar 42 punktiem 22 spēlēs ieņēma 3. vietu un izslēgšanas spēļu 1. kārtā jeb ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar Sennazēras klubu, kas ar 35 punktiem ierindojās 6. vietā. Pirmais mačs 29. martā viesos.

Svarīgu uzvaru Francijas pēc spēka otrās līgas – Elites līgas – play-off turnīrā izcīnījusi Terēzes Hrapānes pārstāvētā „C S M Clamart”, viesos ar 3:1 (24, -12, 23, 23) pieveicot līdzšinējās līderes “Terville Florange Olympique Club” volejbolistes. Klamartietes ar 13 punktiem piecās spēlēs izvirzījušās vadībā 6 komandu turnīrā, savas pretinieces apsteidzot par punktu. Nākamajā spēlē 6. aprīlī Klamartas klubs uzņems pastarītes no Bordo.

Vācijas čempionātā pārliecinošu panākumu izcīnījusi Romāna Sauša pārstāvētā „SWD Powervolleys Dueren”, kas savās mājās ar 3:0 (13, 20, 25) apspēlēja Gīsenes “Helios Grizzlys”. Saušs šoreiz nespēlēja. Līdz ar to pamatturnīrs ir noslēdzies, un dīrenieši tajā ar 41 punktu 22 spēlēs izcīnīja 6. vietu. Ceturtdaļfinālā līdz divām uzvarām dīreniešiem jātiekas ar Berlīnes „Recycling Volleys”. Pirmā spēle 29. martā viesos.

Čehijas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā pienācīgu pretsparu pamatturnīra otrās vietas ieguvējiem Liberecas “VK “Dukla” izrāda Toma Vanaga pārstāvētā “AERO Odolena Voda”. Pirmajā spēlē sērijā līdz trim uzvarām sīvā cīņā savā laukumā ar 3:1 (25, 23, -22, 20) uzvarēja liberecieši, bet atbildes mačā Odolena Vodā pārāka bija “AERO Odolena Voda” – 3:1 (21, 24, -19, 22). Pirmajā spēlē Vanags kopā ar komandas biedru Martinu Hladiku dalīja spēles rezultatīvākā volejbolista godu, no 18 punktiem piecus(!) gūstot blokā un 2 – ar servi. Otrajā spēlē Tomam 14 punkti, no kuriem viens – ar netveramu servi. Nākamās spēles sērijā notiks šodien Liberecā un 28. martā Odolena Vodā.

Ukrainas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā pusfinālu sasniegusi Uģa Krastiņa trenētā pamatturnīra uzvarētāja Ļvivas “Barkom-Kažaņi”. Pēc uzvaras viesos ļvivieši pamatturnīra vājāko komandu Čerņigivas “Burevestņik-ASMS” ar 3:0 (13, 10, 17) sagrāva savā laukumā. Pirmā pusfināla spēle sērijā līdz divām uzvarām Ļvivas klubam savā laukumā 29. martā ar Harkivas Juridisko akadēmiju.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija