Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

EEVZA čempionātā volejbolā jaunietes piekāpjas ukrainietēm, jauniešiem uzvara un zaudējums

EEVZA čempionātā volejbolā jaunietes piekāpjas ukrainietēm, jauniešiem uzvara un zaudējums
Puišu izlase
Foto: www.eevza.eu

Latvijas meiteņu izlase šodien Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionātā volejbolā Tbilisi četros setos piekāpās Ukrainai, bet puiši Minskā uzvarēja Krieviju un zaudēja mājiniekiem.

Latvijas U-17 meiteņu izlase šodien pēc zaudējuma divos pirmajos setos trešajā pārspēja Ukrainas izlasi ar 25:19, taču spēlē nācās piekāpties ar 1:3 (-22, -20, 19, -15).

“Šai pašai Ukrainas komandai zaudējām šogad Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā (janvārī Rīgā ar 2:3. - LVF Preses dienests),” pēc mača teica Latvijas izlases vecākais treneris Pāvels Seļivanovs. “Traumu nav, taču joprojām meitenēm ir grūti. Uzskatu, ka virzāmies pareizajā virzienā, taču līdzjutējiem vajag uzvaras.

Šodien varējām vinnēt. 1. setā daudz ko noteica viens taktisks gājiens – nepareizā vietā uzcelta bumba. Reizes piecas vai septiņas bumba bija gaisā, bet nevarējām noslēgt izspēli ar punktu. Pēdējais sitiens bija taktiski nepareizs, un 21:19 vietā mūsu labā rezultāts kļuva 20:20. Tad viena slikta serves uzņemšana, Ukrainas bloks, un pirmos setus nācās zaudēt. Trešajā vinnējām, ceturtajā jau sākās šūpoles, bet meitenes laikam jau bija zaudējušas spēles garšu. Tā laikam ir mana vaina, ka es, blakus atrazdamies, nevarēju viņas iedvesmot.”

Spriežot pēc pirmo divu dienu rezultātiem, ar spēcīgākajām komandām jau ir nospēlēts. “Nav kur atkāpties,” apstiprina Seļivanovs. “Vajag trīs uzvaras. Ja nē, esam tādā kompānijā, kurā trešā vai ceturtā vieta nekur neder.”

Citās spēlēs tika fiksēti šādi rezultāti:
Gruzija – Armēnija 3:1 (-12, 9, 11, 15)
Lietuva – Igaunija 3:1 (-22, 18, 17, 18)
Gruzija – Ukraina 0:3 (-18, -13, -20)

Latvijas spēļu kalendārs:
23. novembris
Latvija – Lietuva 3:2 (-18, -19, 18, 12, 11)
24. novembris
13:00 Latvija – Ukraina 1:3 (-22, -20, 19, -15)
25. novembris
11:00 Latvija – Armēnija
17:00 Latvija – Gruzija
26. novembris
12:00 Latvija – Igaunija

Šodien sākās EEVZA sacensības arī U-18 izlasēm puišiem. Minskā Ģirta Mārtiņsona vadītajai Latvijas izlasei šodien bija jāaizvada divas spēles. Pirmajā trijos setos tika pārspēta Krievijas komanda – 3:0 (22, 16, 19), bet otrajā ar 1:3 (-18, 24, -19, -29) piekāpās mājiniekiem baltkrieviem.

“Pirmais mačs bija ar Krievijas 2001. gadā dzimušo puišu komandu, kas sākusi gatavoties kvalifikācijas turnīram janvārī,” uzvaru skaidroja Ģirts Mārtiņsons. “Slaidi, jaudīgi čaļi, bet gadu starpība tomēr izpaužas. Izdevās uzspiest savu spēli – pieķērām viņus servju uzņemšanā, agresīvi servējot, sakārtojām bloku un paši mazāk kļūdījāmies.

Baltkrievijai ir laba komanda ar salīdzinoši labāku servju uzņemšanu. Mums brīžiem servju uzņemšanā bija kritumi, un malējie uzbrucēji cīnījās ar diviem bloķētājiem. Pašiem agresīva serve padevās viļņveidīgi, un četros setos, ja nemaldos, servēs kļūdījāmies 22 reizes. Nedaudz zuda pārliecība par saviem spēkiem, pieļāvām kādas kļūdiņas, bija sakrājies nogurums no pirmās spēles. 4. setā mums bija kādas trīs setbumbas, taču galotni baltkrievi tomēr uzvarēja.

Sanāca grūta spēle. Pēc pirmā mača knapi paēdām pusdienas un devāmies uz otro spēli. Iesākām smagnēji, taču uzlabojām sniegumu, labi nostrādāja pirmie tempi, labi cīņā iesaistījās diagonālais spēlētājs Jānis Medenis. 3. setā bijām dažu punktu vadībā, bet baltkrievi ar dažu puišu jaudīgām servēm panāca lūzumu.

Emocionāli čaļi parādīja raksturu, un cīnījāmies līdz galam par spīti labam atbalstam tribīnēs mājiniekiem. 4. seta beigās varbūt drusciņ pietrūka veiksmes.

Rīt mačs ar Ukrainu, kas arī agresīvi servē un šodien trijos setos pieveica igauņus. Pretī būs jāliek laba savējā serve. Redzēsim, kā tas izdosies. Mums servējot pietrūkst stabilitātes.”

Citās spēlēs tika fiksēti šādi rezultāti:
Igaunija – Ukraina 0:3 (-19, -18, -22)
Baltkrievija – Azerbaidžāna 3:0 (16, 10, 17)
Igaunija – Azerbaidžāna 3:0 (22, 22, 22)

Latvijas spēļu kalendārs:
24. novembris
Latvija – Krievija 3:0 (22, 16, 19)
Latvija – Baltkrievija 1:3 (-18, 24, -19, -29)
25. novembris
14:00 Latvija – Ukraina
26. novembris
10:00 Latvija – Azerbaidžāna
14:00 Latvija – Igaunija

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".