Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmu volejbola komandas aizvadīs pirmos mačus Baltijas līgā

Jānis Celmiņš

Šajā nedēļas nogalē Latvijas sieviešu volejbola komandas aizvadīs pirmos mačus Baltijas līgā, kur jaunās sezons ietvaros pirmās spēles tika aizvadītas jau aizvadītajā nedēļā. Pagājušajā nedēļā Baltijas līgā sacensības uzsāka Igaunijas komandas, bet šajā nedēļas nogalē tās uzsāks arī Latvijas un Lietuvas komandas. Šogad Latviju šajā līgā pārstāvēs piecas komandas – Jelgava/LU, SK Babīte, RSU/MVS, Zeltaleja un VK Ezerzeme. No Igaunijas startē Voru VK, Tartu Universitāte/Eeden, TTU, Kohila VK, bet no Lietuvas Achema un Heksa.

No sporta kluba „Babīte” sieviešu volejbola komandas ir aizgājušas divas spēlētājas - Zane Malaševska, kura tagad dzīvo un strādā Kiprā, kā arī Dace Klismete, kura šo sezonu izlaidīs. Komandai ir pievienojušās Antra Šverna (Jelgava/LU), Alise Lece (Zeltaleja/MSĢ), Ļubova Tihomirova (no LU, Pirmā līga), Krista Jansone (farmklubs LSPA, Pirmā līga), Zane Niedola (Gludi LM/Rīga, Pirmā līga).

„Mūsu galvenais uzdevums ir izveidot labu konkurētspējīgu Baltijas līgas komandu un noteikti centīsimies izcīnīt medaļas gan Baltijas līgā, gan Latvijas čempionātā. Protams, mūsu komandas dalība čempionātā nebūtu iespējama bez galvenajiem atbalstītājiem - Babītes novada pašvaldības un SIA „EK Sistēmas”, kur īpaši vēlos pateikties valdes priekšsēdētājam Jurim Ivanovam,” saka kluba prezidents Guntars Reika.

Šogad savu volejbola un studiju karjeru Amerikā uzsākušas divas spēlētājas no RSU/MVS komadas - Anete Briņķe un Annija Āboliņa. RSU/MVS komandai šogad būs jāiztiek bez šīm meitenēm, bet treniņos ir pievienojušās vairākas jaunas spēlētājas, kuras startēs gan RSU/MVS komandā, gan otrā RSU komandā. RSU/MVS komandai, kura piedalīsies Baltijas līgā, ir pievienojusies Agnese Caica, kas iepriekšējo sezonu spēlēja Igaunijā, Tartu komandā. Komandas sastāvā būs redzamas vēl dažas jaunas spēlētājas.

Otra RSU sieviešu volejbola komanda startēs Entuziastu līgā, tā iegūstot papildus spēļu pieredzi, lai pēc tam varētu papildināt RSU/MVS komandas sastāvu Baltijas līgā.

Komandas trenere Inguna Minusa šajā sezonā cer sasniegt augstāku rezultātu kā pagājušajā gadā: „RSU/MVS mērķis ir tikt Baltijas līgas fināla astotniekā un sasniegt augstāku rezultātu salīdzinot ar iepriekšējo gadu (pagājušajā gadā 7.vieta). Ticu, ka vasaras ieguldītais darbs nesīs vēlamos rezultātus. Būs grūti, bet viss ir iespējams. Jau pēc pirmajiem sabraukumiem varēs spriest kāda izvērtīsies šī sezona. Būs vairāk informācijas par Igaunijas un Lietuvas komandām, un tad varēs nedaudz precīzāk prognozēt Baltijas līgas finālu!”

Komandas mērķis šajā sezonā ir iekļūt Baltijas līgas astoņu labāko komandu vidū un cīnīties par augstām vietām. Šogad komandā vairs nespēlēs Alise Lece un Marta Ozoliņa, bet ir pievienojusies Inga Vētra, kurai ir liela pieredze starptautiskās volejbola arēnās! Tomēr komandas kodolu veidos Latvijas juniores un pieredzējusī saspēles vadītāja Inga Ikauniece.

Tā kā Zeltalejas komandai pirmās spēles Baltijas līgā gaidāmas tikai novembra sākumā, tad šobrīd notiek aktīvi treniņi, kā arī dalība dažādos turnīros, kuros ir mērķis atrast agresīvāko sastāvu nosprausto uzdevumu sasniegšanai.

Komandas treneris Ilmārs Pūliņš atzīmē, ka lielu atbalstu komandai sniedz Ivars Babris, kurš vienmēr gatavs pastiprināt komandu augstāko mērķu sasniegšanai, lai arī nedrīkst doties laukumā.

Jelgava/LU komandas mērķi jaunajai sezonai paliek iepriekšējie – cīnīties par uzvaru katrā spēlē un ieņemt pēc iespējas augstāku vietu.

Komandā šajā sezonā nestartēs Antra Šverna, kura turpinās karjeru SK Babīte rindās, bet pēc traumas komandā ir atgriezusies Ieva Tetere. Inese Jursone komandai palīdzēs tikai no darba un pludmales volejbola brīvajā laikā.

„Gatavojoties sezonai esam aizvadījuši vairākas pārbaudes spēles kā arī Jelgavas domes kausa izcīņas turnīru. Esam divas reizes tikušies ar aizvadītās sezonas līderēm – Achema, kur vienu spēli uzvarējām, bet otrā piedzīvojām zaudējumu. Domāju, ka arī šogad līgā startējošo komandu spēku samērs būs līdzīgs, tāpat kā aizvadītajā sezonā, tāpēc uz katru spēli būs rūpīgi jāgatavojas,” saka komandas treneris Jānis Leitis.

VK Ezerzeme aizvadītajā sezonā izpildīja pirms sezonas uzstādīto mērķi – izcīnīja uzvaru Pirmajā līgā, kas bija pirmais priekšnosacījums, lai šajā sezonā startētu Baltijas sieviešu volejbola līgā.

Pamatsastāvs no iepriekšējās sezonas nav būtiski mainījies, bet komanda ir papildinājusies ar jaunām spēlētājām. Šogad komandai pievienojušās Diāna Černišova, Vita Jerjomina, Iveta Aļohina, Inese Raciņa, Marija Čerņavska un Ieva Petrova.

Komandas galvenā trenera ir Žanna Zaņegina. Baltijas līgā šajā sezonā minimālais mērķis ir nostiprināties līgā, ka arī uz komandas un treneru bāzes turpmāko sezonu laikā atjaunot augsta līmeņa sieviešu volejbola tradīcijas Daugavpilī.