Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Atjauninātā volejbola izlase Turcijā uzsāks "Zelta līgas" misiju

Jānis Celmiņš

Atjauninātā volejbola izlase Turcijā uzsāks "Zelta līgas" misiju
Deniss Petrovs. Foto: LVF

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien Turcijas pilsētā Sivas uzsāks dalību Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Zelta līgas turnīrā. Igauņa Avo Kēla vadīto komandu eksaminēs Turcijas izlase, cīņas sākums plkst. 14.00.

Aizvadītajā vasarā Latvijas izlase izcīnīja bronzas godalgas Eiropas Sudraba līgā. Vecā federācijas vadība jaunajai atstāja mantojumu ar vēlmi startēt Zelta līgā. Esošā vadība ar Jāni Buku priekšgalā atrotīja piedurknes un sakārtoja, lai izlase šogad nepaliktu bez spēlēm.

“Mūsu tuvākās nākotnes sportiskais mērķis viennozīmīgi ir kvalificēšanās 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Starts Zelta līgā gan šogad, gan nākamajā gadā ir daļa no ceļa uz šo mērķi,” pauž Latvijas volejbola federācijas ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis. “Šogad esam būtiski atjauninājuši komandas sastāvu. Vēlamies, lai volejbols un sportisti ir daudz atpazīstamāki. Spēlēšana Zelta līgā mums palika mantojumā no federācijas iepriekšējās vadības. Atsevišķos jautājumos ieguvām Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pretimnākšanu - viena no tām bija atļauja spēlēt sporta namā "Daugava", ko ļoti lūdzām, apsolot, ka nākamgad noteikti spēlēsim lielākā sporta arēnā. Zelta līga spēka ziņā jau ir ļoti tuvu Nāciju līgai, visas komandas ir ļoti nopietnas,” stāsta Timermanis.

Ņemot vērā gados ļoti jauno sastāvu, kā arī nopietnos pretiniekus, par sportiskajiem mērķiem federācijas vadība un izlases galvenais treneris Avo Kēls runā izvairīgo, neslēpjot, ka “kādu uzvaru no komandas tomēr sagaida”. Latvijas izlase Zelta līgā cīnīsies vienā grupā ar Turcijas, Slovākijas un Beļģijas izlasēm. Pirmo maču mūsu puiši aizvadīs jau šodien, viesos tiekoties ar Turcijas labākajiem volejbolistiem. “Mani skauti Turcijā man saka, ka viņi grupu neuztver nopietni, grib tikt uz finālturnīru un no tā jau cīnīties par tikšanu uz Nāciju līgu," teic Kēls. Treneris neslēpj, ka šovasar vēlas pārbaudīt jaunos, lai jau nākamvasar, kad norisināsies kvalifikācijas cīņas EČ finālturnīram, viņi jau būtu nedaudz pieredzējušākiem. Izlasē nav vairāki pieredzējušie, kuri aizvadītajā vasarā kaldināja bronzu Sudraba līgā. Iztrūkst Andrejs Zavorotnijs, Hermans Egleskalns, Romāns Saušs un citi.

Zelta līgas formāts paredz, ka “Final 4” jau vietu garantējusi Igaunijas izlase, kura būs turnīra saimniece. Ja igauņiem izdosies uzvarēt savā grupā, tad uz finālturnīru brauks divu grupu uzvarētāji, kā arī viena otrā vieta (labākā no trim grupām). Ja igauņi savā grupā neuzvarēs, tad labāko četru komandu turnīrā spēlēs viņi, kā arī katras grupas uzvarētāji. Droša informācija liecina, ka igauņi šajā turnīrā nebūs savā optimālajā sastāvā.

Latvijas un Turcijas izlašu spēli tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Turciju:

Cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija).
Otrie tempi - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Markuss Cielavs (ETTA, Somija);
Diagonāles - Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);
pirmais temps - Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu");
Libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ).

CEV Eiropas Volejbola Zelta Līga

26.05, Turcija, Turcija – Latvija
29.05, plkst. 19.30, Rīga, Daugavas SN, Latvija – Slovākija
1.06, plkst. 18.00, Rīga, Daugavas SN, Latvija – Beļģija
8.06, Beļģija, Beļģija – Latvija
12.06, Slovākija, Slovākija – Latvija
16.06, plkst. 18.00, Rīga, Daugavas SN, Latvija – Turcija

  +1 [+] [-]

, 2019-05-26 09:31, pirms 5 gadiem
Forši kad Daugavas DSN, būs laba atmosfēra!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-26 10:55, pirms 5 gadiem
Kāpēc tik vājā sastāvā spēlēsim?

     [+] [-]

, 2019-05-26 15:02, pirms 5 gadiem
pagaidām tā ir kā ir...
0:2