Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Pēc šādām spēlēm grūti kādam kaut ko pārmest"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Pēc šādām spēlēm grūti kādam kaut ko pārmest"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

„Pēc šādām spēlēm grūti kādam kaut ko pārmest. Spēlējām neslikti, visu izšķīra veiksme un dažas nianses,” pēc Latvijas vīriešu volejbola izlases zaudējuma Čehijai pirmajā Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlē, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase šodien Francijā ar zaudējumu Čehijas valstsvienībai sāka Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Lai gan maču mūsu vīri aizvadīja ļoti labā līmenī, visā mačā zaudēja ar 2:3 (25:21, 24:26, 20:25, 26:24, 14:16), kapitulējot pēdējā Eiropas čempionāta desmitajai spēcīgākajai komandai.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde ar spēli kopumā ir apmierināts. Treneris pauž nožēlu, ka izšķirošajos mirkļos veiksme bijusi čehu pusē. „Pietrūka veiksmes! Piektajā setā pie 13:13 visu izdarām pareizi, bet punkts pretiniekiem. Arī otrā seta sākumā bija divas labas iespējas setu pabeigt, taču atkal nekā… Visu izšķīra nianses. Puikas kapāja godam, laba aizsardzība, laba servju uzņemšana, taču nekā. Žēl... Priecē komandas briedums, kas iepriekšējos gados tomēr pietrūka. No otras puses – jāpaskatās, kādos klubos spēlē pretinieki. Gandrīz visi ir Čempionu līgas veči. Priecēja servju uzņemšana – tā šodien bija līmenī. Austrim Štālam procents uzņemšanā ir ļoti labs, arī Jānis Šmēdiņš turējās godam. Spēles beigu daļā viņš mums tomēr pietrūka. Jāuzteic gan arī Lauris Iecelnieks, kurš spēlē iegāja labi un ar labām emocijām pavilka pārējos. Lai gan sportiskā forma, iespējams, viņam šobrīd nav tā labākā, ar gribēšanu un cīņas sparu viss kartībā. Labu maču nospēlēja Egleskalns,” uz spēli atskatījās treneris.

Lielākās problēmas Latvijas izlasei sagādājis Jans Štokrs, kurš brīžiem uzbrukumā gājis pāri mūsējo veidotajam blokam.

Tāpat Vilde nelielu akmentiņu iemeta arī tiesnešu dārziņā. „Lai gan to varēja gaidīt, tiesneši savu padarīja godam. Nepatīk te nevienam pieļaut sensācijas un ļaut uzvarēt komandai, kura nav favorītu vidū. Piektajā setā viena svilpjama otrā piespēle, kā arī vēlāk atrasts bloks. Divas tādas kļūdas līdzīgā setā izšķir ļoti daudz…,” pikts ir Vilde.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-24 08:43, pirms 12 gadiem
Kur nu vel tiesneša kļūda, kad itkā sajauca čehu novietojumu, bet pēc tam mūsējie zaudēja divus punktus

  +1 [+] [-]

, 2011-11-24 09:51, pirms 12 gadiem
Es gan tā ar vienu aci līdzi pasekoju, bet k-kā šķiet, ka Vilde kā treneris ir diezgan tukša loze... :/

  +1 [+] [-]

, 2011-11-24 10:16, pirms 12 gadiem
Kāda jēga ir no treneru stāvēšanas laukuma malā, drīzāk traucē spēlētājiem