Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

EČ: Krievija apspēlē bulgārus, pārsteigumu sarūpē dāņi

EČ: Krievija apspēlē bulgārus, pārsteigumu sarūpē dāņi
Cīņu par medaļām turpina arī... Dāņi
Foto: cev.lu

Polijā un Dānijā aizvadītas Eiropas čempionāta volejbolā pēdējās apakšgrupu cīņas. Pēc tām kļuvušas zināmas tās četras komandas, kurām čempionāts jau beidzies.

Arī trešajā turnīra dienā neiztika bez pārsteigumiem. Tā A grupā mājinieki dāņi piecos setos pamanījās apspēlēt Baltkrievijas izlasi (3:2), tādejādi nodrošinot vietu nākamajā turnīra kārtā. Jāpiemin, ka Dānijas izlasei šī bija pirmā uzvara finālturnīru vēsturē. Arī otrā vakardienas A grupas mačā tika sagaidīts pārsteigums. Itālijas izlase piecos setos bija spiesta atzīt beļģu pārākumu – 2:3. No A grupas komandām čempionātu neturpinās baltkrievi, kuriem trijās spēlēs tikai zaudējumi.

B grupā pārsteigumi vakar nenotika. Francija ar 3:1 pieveica Turcija, sagādājot komandai jau trešo zaudējumu un sūtot mājup, bet Polija ar tādu pašu rezultātu apspēlēja Slovākiju.

Arī C grupā iztika bez pārsteigumiem. Nīderlande ar 3:1 pieveica slovēņus, bet Eiropas čempioni serbi neatstāja nekādas cerības Somijai – 3:0. Neskatoties uz Eiropas čempionu apspēlēšanu pirmajā turnīra dienā, cīņu par medaļām neturpinās Slovēnija.

Tikmēr D grupā vakar tika aizvadīta milžu cīņa, kurā Krievija ar 3:1 pieveica Bulgārijas volejbolistus. Otrā apakšgrupas mačā Vācija sarūpēja trešo zaudējumu Čehijai (3:0), tādejādi arī čehiem turnīrs jau noslēdzies.

Ceturtdaļfinālos iekļuvušas visas četras apakšgrupu uzvarētājas, bet vēl astoņas komandas četros izslēgšanas spēļu pāros tagad cīnīsies par iespēju sacensties ar šo četrotni.

Interesanti, ka pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā būs spiestas piedalīties tādas volejbola lielvalstis kā Itālija, Nīderlande, Serbija, Bulgārija, Polija un Krievija, bet ceturtdaļfinālos vietas jau garantējušas Beļģija, Somija, Francija un Vācija.

Šodien čempionātā ir brīvdiena, bet rīt tiks aizvadītas pirmās četras izslēgšanas kārtas spēles.

Izslēgšanas spēļu kārtas spēles:

CeturtdaļfinālistesPotenciālie pretinieki
BeļģijaSerbija – Dānija
SomijaItālija - Nīderlande
FrancijaKrievija - Slovākija
VācijaPolija - Bulgārija

Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.