Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas vilki ziedo asinis un palīdz cilvēkiem

Latvijas vilki ziedo asinis un palīdz cilvēkiem
Pie VADC autobusa
Foto: LVF

Latvijas izlases volejbolisti šodien pēc treniņa kopīgi devās uz Valsts asinsdonoru centra (VADC) mobilo autobusu pie Dailes teātra, lai ziedotu asinis, lai palīdzētu cilvēkiem, kam tas var glābt dzīvību. Viņi aicina arī citus sekot viņu paraugam.

Uzsākuši gatavošanos Eiropas čempionāta atlases spēlēm augusta vidū, šodien Latvijas vilki pēc rīta treniņa Rīgas 49. vidusskolā devās uz netālo Dailes teātri, kam blakus pirmdienās tradicionāli stāv Valsts asinsdonoru centra mobilais autobuss. Visi gribēja piedalīties kolektīvajā akcijā, taču ne visiem tas izdevās, jo ir strikti noteikumi, kad to drīkst un kad to nedrīkst darīt. Vienaldzīgo nebija. Un, tāpat kā rezervisti atbalsta komandas biedrus laukuma malā, visa komanda bija atnākusi atbalstīt komandas biedrus un treneru kolektīvu, kuri drīkstēja ziedot daļu sevis dzīvības glābšanai.

Viens no tiem, kas šodien ziedoja asinis, bija izlases pamata diagonālais spēlētājs nesenajos Eiropas Sudraba līgas mačos Edvarts Buivids. Vaicāts salīdzināt, kas ir grūtāk – fiziskās sagatavotības treniņš vai asins nodošana, Buivids ar smaidu atbildēja, ka “fiziskās sagatavotības treniņš. Nododot asinis ir tikai jāsēž un nekas nav jādara. Tāpēc tas nav grūti.”

Viņš ar to bija saskāries jau klubā Vācijā, taču kā ārzemnieks nav drīkstējis šajā akcijā piedalīties. “Protams, asinis esmu nodevis, taču ne puslitru. Jūtos ļoti labi. Varbūt tāpēc, ka esmu liela auguma un tas manam organismam ir viegli,” procedūru un pašsajūtu komentē Edvarts. Viņam nevienu brīdi nav ienākusi prātā doma, ka varētu nepiedalīties: “Tas bija kopējs komandas pasākums. Uz autobusu gājām visi ar galveno treneri Avo Kēlu priekšgalā, kaut arī zinājām, ka ne visi drīkstēs nodot asinis. Nezinu, vai mums pievērsa uzmanību (bijām vienādi ģērbušies), taču nebijām vienīgie, kas piedalījās šajā procesā, un nācās nedaudz uzgaidīt rindā. Katra kopābūšana arī ārpus treniņu procesa ir svarīga komandas kopības garam, un ir padarīts labs darbiņš. Ja ir iespēja, pievienojieties arī jūs! Tur ir ļoti laipnas māsiņas, un par procedūru var saņemt arī kādu suvenīriņu.”

Pēc kopīgā pasākuma puišiem vakara treniņš izpalika, jo Kēls vakaru piešķīra brīvu, bet rīt gatavošanās turpināsies, arvien vairāk uzmanības pievēršot darbam ar bumbām. Laika līdz pirmajām pārbaudes spēlēm augusta sākumā nemaz vairs nav daudz.

Esam vienoti, esam vienā asinsritē!

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +1 [+] [-]

, 2018-07-23 23:29, pirms 6 gadiem
Labs darbs
Bet tagad to vilku Latvijas sportā tik daudz, ka pēc virsraksta nevar pateikt, par kuriem vilkiem runa - volejbols vai futbols, vai vēl kas...