Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu volejbolistes gatavojas pārbaudes spēļu sērijai ar Dāniju

Andrejs Siliņš

Latvijas sieviešu volejbolistes gatavojas pārbaudes spēļu sērijai ar Dāniju
Latvijas dāmu volejbola izlase. Foto: volejbols.lv

30. maijā plkst. 19.30 un 1. jūnijā plkst. 14.00 Rīgā, sporta namā “Daugava”, Latvijas sieviešu volejbola izlase aizvadīs pārbaudes spēļu sēriju ar Dānijas izlasi.

“Šī vasaras sezona mums būs bez dalības oficiālās sacensībās, tamdēļ šajās spēlēs būs lieliska iespēja izmēģināt dažādas kombinācijas un iestrādes, kuras iepriekš nav spēles laikā sanācis parādīt. Protams, vēlamies atgūt arī uzvaras garšu, kas izlases pēdējos startos nav izdevies. Galvenais mērķis – saprast, kas ir šābrīža izlases modeļa spēcīgās puses un pie kuriem spēles elementiem vasarā jāstrādā pastiprināti, lai komanda labāk sagatavotos startam nākamā gada CEV Eiropas volejbola Sudraba līgā,” par izlases mērķiem un uzdevumiem pārbaudes spēlēs stāsta izlases galvenā trenere Inguna Minusa.

Izlase gatavošanos pārbaudes spēlēm sāka 6. maijā un to noslēgs 1. jūnijā.

Nākamā izlases kopā sanākšana tiek plānota uzreiz pēc Jāņiem, un trenere jau ieskicē darāmo: “Maija sākumā veiktie fiziskās sagatavotības testi norāda, ka vasarā nopietna uzmanība būs jāvelta spēlētāju fiziskās sagatavotības uzlabošanai.”

Atbildot uz jautājumu, vai ir kādas spēlētājas, kuras trenere vēlētos īpaši izcelt, Inguna Minusa atbild: “Esam uz kopējo komandas spēli orientēts sastāvs, priecājos, ka šogad izlases darbam varēja pievienoties iepriekš izlasē nespēlējušās Anija Jurdža, Elza Smilškalne un Darja Tarasenko. Spēlētājas ienākušas ar aktīvu un pozitīvu attieksmi pret treniņprocesu, kas ļāvis ātri iekļauties komandā. Ņemot vērā, ka mums ir problēmas 1. tempa pozīcijā, ceru, ka Darja dos kvalitatīvu pienesumu šajā pozīcijā.”

No 24. maija biļetes meklē: Latvijas volejbola federācija

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu saraksts: Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavojas...