Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Jurijs Deveikus: "Levinskis punktus guva vajadzīgajā brīdī"

Jurijs Deveikus: "Levinskis punktus guva vajadzīgajā brīdī"
Divu Komandu cīņā pārāka šodien bija "Biolars/Jelgava"
Foto: "Biolars/Jelgava", facebook

Šī bija viena no retajām reizēm, kad abu komandu treneri varēja pateikt par savu komandu tikai to labāko. Diemžēl neizšķirtu volejbolā nav...

Vakar, domāju, bija mūsu sliktākā spēle sezonā,” ar sestdienas spēli par sērijas noslēgumu sāka uzvarētāju treneris Jurijs Deveikus. ”Ne uzņemšanā, ne uzbrukumā, ne servēs, ne kopējā spēlē nespēlējām labi. 2. setā izvirzījāmies vadībā ar trim punktiem, bet patraucēja muļķīgas kļūdas – tehniskais brāķis. Šodien maču aizvadījām gandrīz bez kļūdām. Savukārt jēkabpilieši labi spēlēja vakar, bet šodien viņi bija vēl labāki. Tikai mēs bijām vēl labāki. Attaisnojās Mārča Jirgensona sūtīšana laukumā Vitālija Cinnes vietā servju uzņemšanā. Ļoti svarīgi, ka šodien bija līderis Kārlis Pauls Levinskis, kurš ne tikai guva daudz punktus, bet to izdarīja vajadzīgajā brīdī. Viktors Koržeņevičs tika galā ar servju uzņemšanu, bet cēlājs Raimonds Liniņš šodien spēlēja tā, kā es viņu gribētu redzēt spēlējam vienmēr. Patika, ka spēlēja visa komanda. Visi 12 cilvēki, arī tie, kas atradās malā, gribēja uzvarēt.

“Sezona sanāca grūta,” vaicāts par kopsavilkumu sezonai, teica Deveikus. “Visu pirmo apli Baltijas līgā mums nebija optimālais sastāvs. Tāpēc zaudējām daudz punktu un netikām labāko astotniekā. Tā paša iemesla dēļ Latvijas kausā neiekļuvām pat finālā. Starpsezonā četri spēlētāji komandu pameta, citi nāca vietā. Var teikt, ka bija jauns sastāvs. Otro apli jau aizvadījām labāk, un rezultāts Latvijas čempionātā ir objektīvs.”

Pat grūti ko pārmest puišiem,” Jēkabpils lūšu treneris Mārcis Obrumans tikai apstiprināja Deveika teikto, ka abas komandas pēdējo spēli aizvadīja labi. “Biolars/Jelgava labi nospēlēja. Pirms mača domāju, ka, ja spēlēsim kā vakar, bet Jelgava – pat drusciņ labāk, uzvarēsim. Otrā seta galotne varēja pavērsties labāk. Drusciņ pietrūka diagonālā spēlētāja, jo viņi redzēja, ko mēs darījām vakar, un vairāk piesedza ceturto zonu. Levinskis labi nospēlēja. Trešajā setā mēs viņu apturējām, tāpēc arī setu uzvarējām, bet citos īsti galā ar viņu netikām. Viss tika izdarīts, bet viņi bija labāki.

Izcīnījām Latvijas kausu,” aizvadīto sezonu ar gandarījumu var atcerēties treneris. “Varbūt citi vēl ieskrējās vai nebija tik labi sagatavoti tobrīd, taču tas nevienu vēlāk neinteresēs. Bija iekšējās problēmiņas. Baltkrievu leģionāru aizsūtījām mājās. Uzskatu, ka tas bija pareizs lēmums, un viņa vietā varēja spēlēt 1999. gadā dzimis pirmais temps, kuram šī pieredze noderēs turpmāk, arī Latvijas izlasē. Baltijas līgā un Latvijas čempionātā esam augstāk nekā gadu iepriekš un ar Selveru pacīnījāmies ceturtdaļfinālā. Visās pozīcijās ir progress. Esam uz pareizā ceļa. Ja saglabāsim sastāvu un piesaistīsim jaunos spēlētājus, nākamsezon cīnīsimies par augstāku vietu.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.