Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

SK "Jēkabpils Lūši" - finālā, OC "Limbaži"/MSĢ - soli no tā

SK "Jēkabpils Lūši" - finālā, OC "Limbaži"/MSĢ - soli no tā
SK "Jēkabpils Lūši" - DU spēles moments
Foto: facebook/skjekabpilslusi

"Credit24" meistarlīgas Latvijas čempionāta pusfinālā starp SK "Jēkabpils Lūši" un Daugavpils Universitāti arī trešajā spēlē četros setos panākumu svinēja "lūši", sērijā uzvarot ar 3-0. Otrā pārī jau trešo spēli uzvar viesi, šoreiz – OC "Limbaži"/MSĢ, negaidīti izvirzoties vadībā sērijā ar 2-1.

„Credit24” meistarlīgas Latvijas čempionātā šodien Jēkabpilī varēja noskaidroties pirmie finālisti. Lai tā notiktu, SK “Jēkabpils Lūši” arī trešajā sērijas spēlē vajadzēja uzvarēt Daugavpils Universitāti. Un arī piektajā savstarpējā šīs sezonas spēlē uzvarēja jēkabpilieši.

1. setā ritēja divu spēkos līdzīgu kaimiņu cīņa. Pēc Ērika Voroņko netveramas serves mājinieki panāca 13:7 savā labā, taču uzvarētājs izšķīrās vien seta beigās, autā izservējot Oļegam Klopovam.

2. setā pēc Mārča Jirgensona bloka viesi panāca 5:2 savā labā. Ēriks Voroņko ar bloku rezultātu izlīdzināja – 6:6, bet Dmitrijs Lavrenovs ar netveramu servi atkal vadībā izvirzīja DU – 10:7. Drīz gan viesi tika noķerti, un pēc 6:1 izrāviena, kas beidzās ar Klopova uzbrukumu autā, mājinieki panāca 18:14 savā labā, setu aizvadot līdz drošai uzvarai – 25:22.

3. sets arī sākās ar mājinieku pārsvaru – 2:0 un 5:2 pēc Voroņko uzbrukuma. Tomēr viesi netaisījās padoties un seta beigās panāca divas setbumbas. Rihards Puķītis un divreiz Jānis Medenis uzbrukumā panāca jau 25:24 mājinieku labā, taču seta galotnes „loteriju” ar Aleksandra Samuilova un Lavrenova uzbrukuma sitieniem uzvarēja viesi – 30:28.

Arī 4. setā nekāda vieglā pastaiga mājiniekiem uz finālu nebija, taču pēc Samuilova uzbrukuma sitiena (17:18) punktus šajā spēlē un sērijā guva vien mājinieki, pēdējo punktu mājiniekiem gūstot pēc Lavrenova sitiena autā un uzvarot ar 3:1 (23, 22, -28, 17).

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Medenis (3 bloki), 17 – Puķītis un pa 10 – Vladislavs Blumbergs un Voroņko (3 bloki). Viesiem 16 punkti (3 „eisi”) Jirgensonam, pa 15 – Samuilovam un Klopovam (5 bloki).

„Pamata plāns – iekļūt finālā – ir izpildīts,” tūlīt pēc mača teica „lūšu” vecākais treneris Mārcis Obrumans. „Iepriekšējās spēlēs blociņš mums labāk padevās, bet šodien es pat nesaprotu, ar ko mēs vinnējām. Iepriekšējās spēlēs pret Daugavpili arī malējie uzbrucēji labāk spēlēja. Savukārt mūsu centrālos spēlētājus pretinieki labi „pieķēra”. Šodien arī servju uzņemšanā pa brīdim iekritām, turklāt ne tajās sarežģītākajās servēs, kas mūs atspieda no tīkla. Nācās pamocīties, bet labs, kas labi beidzas. Pirms fināla jāstrādā pie bloka uzlabošanas. Ar divkāršo bloku puslīdz tiekam galā, bet viena cilvēka bloks īsti pa vietu nav.”

Pēc pārsteiguma pirmajā spēlē, kuru viesos piecos setos uzvarēja OC “Limbaži”, otrajā RTU/Robežsardze revanšējās un 1. setā saviem pretiniekiem daudz iespēju nedeva, seta otrajā pusē ieslēdzot pretiniekiem nesasniedzamus ātrumus – 25:17. „Limbažnieku” rindās nebija potītes traumu guvušā uzbrukuma līdera Aleksandra Nasonova, un pirmajā setā aizstājēji viņam neradās.

2. setā ne reizi neviens no pretiniekiem neieguva pārsvaru lielāku par trim punktiem – 12:9 rīdzinieku labā pēc Jāņa Jansona uzbrukuma autā. Pēc Gata Garklāva sitiena autā uzvara tika limbažniekiem – 25:23, bet trešajā setā jau kopš tā sākuma punti vairāk krājās viesiem. Pārāk jau daudz kļūdu bija mājiniekiem – viņi ar savu darbību uzdāvināja viesiem 18(!) punktus. Roberts Kļaviņš uzbrukumā pielika punktu setam – 25:11.

Uz pacēluma viļņa labāk 4. setu sāka viesi, panākot 6:2 un 9:3 savā labā pēc Riharda Lazdiņa bloka. Rīdzinieki tomēr atspēlējās. Pēc Antona Nazarova bloka, cīņa setā atkal sākās no nulles – 21:21. Pēdējos divus punktus spēlē gan guva Šmits, ar diagonālu sitienu panākot 3:1 (-17, 23, 11, 25) OC „Limbaži”/MSĢ jauniešu labā un 2-1 sērijā.

Uzvarētāju labā 23 punkti (3 „eisi”) Šmitam, bet mājinieku labā 17 punktus guva Aleksandrs Avdejevs.

Pēc spēles Latvijas izlases spēlētājs Edgars Šimanskis „sportacentrs.com TV” atzina, ka „pašam spēle padevās viļņveidīga. Arī komandai ceturtais sets bija līdz ar nagiem, tomēr esam vadībā sērijā ar 2-1. Pagājušajā spēlē neuzservējām, šodien labi servējām, kapteinis Kristaps Šmits uzbrukumā nospēlēja ļoti labi. Arī pēdējo bumbu „atsita”. Protams, gribam sēriju pabeigt pēc iespējas ātrāk.”

27. martā OC “Limbaži” savā zālē pret RTU/Robežsardzi mēģinās pabeigt sēriju savā labā.

Izmatotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

     [+] [-]

, 2019-03-23 23:24, pirms 5 gadiem
Nu tā vairs nav robežsardze, bet gan dezertieru bars! Limbažnieki, noēdiet šos treknos trušus līdz galam!