Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā trijos setos uzvar tikai RVS volejbolistes

Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā trijos setos uzvar tikai RVS volejbolistes
Mārupes SC - VK "Jelgava" 3:2
Foto: facebook/SCMarupe

Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā viegli neklājās trijām Baltijas līgas komandām. VK "Jelgava" un VK "miLATss" viesos bija spiestas atzīt attiecīgi Mārupes SC un LU pārākumu, bet RVS ne vieglā cīņā pārspēja RSU/MVS. Vēl vienā pārī rīt būs jāatspēlējas Latvijas čempionēm no SK "Babīte", kas šodien piekāpās Murjāņos.

Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm šodien tika aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles. Divas agrās noslēdzās tikai piecos setos, un abās Nacionālās līgas klubs savā laukumā uzvarēja viešņas no Baltijas līgas.
Latvijas kausa ieguvējas Mārupes SC volejbolistes ar 3:2 (-24, -19, 21,20, 9) pieveica VK „Jelgava”. Uzvarētājām Agija Sidorova guva 19 punktus, Martai Ozoliņai pievienojot 14 punktus (3 „eisi”). Jelgavniecēm rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Līva Sola.

Latvijas Universitāte arī uzvarēja piecos setos, ar 3:2 (18, -25, -24, 20, 14) pārspējot VK „miLATss”. Studentēm 23 punkti Jeļizavetas Morozovas kontā, 13 – Sindijai Božei un 12 – Gintai Vedļai. Daugavpilietēm 17 punktus guva Inga Macenko, 13 – Darja Tarasenko, 12 – Iveta Alehina un 11 – Kristīne Teivāne.

Nebūt ne viegla uzvara trijos setos padevās Baltijas līgas bronzas ieguvējām Rīgas Volejbola skolas pārstāvēm, kas viesos ar 3:0 (24, 21, 19) pieveica Nacionālās līgas čempiones RSU/MVS volejbolistes. Laukumā nevarēja nepamanīt Baltijas līgas finālturnīra labāko diagonāles spēlētāju Martu Kamēliju Levinsku, kas guva 24 punktus, no kuriem trīs – ar servi un divus – blokā. Mājiniecēm rezultatīvākā ar 9 gūtajiem punktiem bija Elizabete Dikmane.

Trijos setos nebeidzās arī spēle Murjāņos, kurā MSĢ/”Zeltaleja” uzņēma pašreizējās Latvijas čempiones no SK “Babīte”. Jaunās murjānietes sarīkoja karstu uzņemšanu čempionēm, izraujot uzvaru ar 3:1 (19, 21, -15, 25). Pēdējā setā ar 6:2 pēc Annas Kovalas kļūdas uzbrukumā vadībā izvirzījās čempiones, taču mājinieces lielā mērā ar Menardas Brīvules un Alises Pētersones gūtajiem punktiem panāca viešņas un ar Annijas Jurdžas uzbrukumu – noķēra – 12:12, pēc tam pēc vēl viena Jurdžas uzbrukuma izvirzoties vadībā ar 17:13.

Līdz mierīgai uzvarai setā un spēlē nācās pagaidīt, jo pēc 24:21 Rūtas Treijas uzbrukums pabeidza četru punktu sēriju babītietēm – 25:24 jau viņu labā. Tomēr pēc mājinieču vecākā trenera Ilmāra Pūliņa Kristīnes Reimanes vietā atkal laukumā atgriezušā „jokera” Kovalas izskatā trīs pēdējos punktus setā un spēlē ar diviem Brīvules uzbrukumiem un Kovalas „eisu” (trenera punkts!) guva murjānietes – 27:25.

Mājinieču rindās 19 punktus (3 bloki) guva Pētersone, 14 – Brīvule un 12 – Jurdža, bet Babītes komandā 18 punkti (4 – ar servi) Lienei Šimkusei, 12 – Sandrai Breikšai, bet pa 10 – Sandai Ragozinai un Elīnai Strautniecei.

Atbildes spēles ceturtdaļfinālos jau rīt.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija