Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola kausa pusfināli: pastarīši izaicinās favorītus

Latvijas volejbola kausa pusfināli: pastarīši izaicinās favorītus
"Jēkabpils Lūši" centīsies nosargāt kausu savā īpašumā. Foto: LVF

SN “Daugava” šodien tiks izspēlētas Latvijas kausa izcīņas pusfinālu cīņas, abās, no kurām ir izteiktas favorītes, kā arī pastarītes. “Jēkabpils Lūši” iejutīsies favorītu statusā pret “Daugavpils Universitātes” volejbolistiem, bet “RTU/Robežsardze” centīsies apliecināt šobrīd spēcīgākās Latvijas komandas statusu spēlē pret “OC Limbaži/MSĢ”. Spēļu sākums attiecīgi plkst. 18:00 un plkst. 20:00.

Jēkabpils pret Daugavpili

Esošie Latvijas kausa īpašnieki, kā arī Latvijas čempioni “Jēkabpils Lūši” šo sezonu aizvada ne pārāk sekmīgi, Credit 24 Meistarlīgas turnīra tabulā šobrīd ieņemot vien septīto vietu. Iemesli smagnējai sezonas pirmajai pusei ir vairāki: komandu pametis viens no tās līderiem Armands Āboliņš, komandu vajā dažādi savainojumi, kā arī fakts, ka komanda joprojām ir stabilas pirmās diagonāles pozīcijas spēlētāja meklējumos.

“Daugavpils Universitāte” Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas sezonu sāka ar trim panākumiem, bet nu pārējās cīņās (kopskaitā 12) pratusi tikt vien pie vēl viena panākuma, un šķiet, ka cīņa par vietu 1/4 finālā būs asiņaina. Kamēr Credit 24 Miestarlīgā Latvijas komandām šogad klājies smagi, šajā nedēļas nogalē jāaizvada savstarpējās cīņas Latvijas kausā.

Vienīgajā šīs sezonas savstarpējā cīņā Jēkabpils komanda daugavpiliešiem ļāva tikt pie viena uzvarēta seta, un savā laukumā svinēja panākumu ar 3:1. Interesanti, ka esošie Latvijas kausa īpašnieki Latvijas kausā šosezon vēl nav aizvadījusi ne spēli, kamēr daugavpiliešiem nācās spēlēt 1/4 finālu, kurā divu spēļu summā (6:3) tika apspēlēta šogad nīkuļojošā “Jelgavas/Biolars” vienība (Meistarlīgā pagaidām bez uzvarām).

Spēles atslēgas spēlētāji:
Edvīns Skrūders, Rihards Puķītis, Ēriks Voroņko (visi “Jēkabpils Lūši”), Mārcis Jirgensons un Raimonds Vilmanis (abi DU).

Rīga pret Limbažiem

Otrajā no pāriem “RTU/Robežsardze” eksaminēs “OC Limbaži/MSĢ” volejbolistus, kurus šosezon reiz jau apspēlēja viesos Meistarlīgas ietvaros – 3:0. Raimonda Vildes vadītā komanda šosezon demonstrē ļoti saturīgu sniegumu, kas pamatojams ar sabalansētu sastāvu. Komandas biedri dažbrīd kurn par Vladimira Visocka (komandas saspēles vadītājs) sniegumu, taču cēlāju trūkums Latvijas volejbolā nav nekāds jaunums.

Latvijas kausa 1/4 finālos Rīgas un Limbažu komandas tika galā attiecīgi ar “Ventspils” un “Vecumnieki” volejbolistiem. Šodien rīdzinieki būs cīņas favorīti, taču dzirdētas runas, ka arī limbažnieki spēlei briest īpaši nopietni. Kas no tā sanāks, lūkosim!

Spēles atslēgas spēlētāji:
Armands Āboliņš, Aleksandrs Avdejevs (abi “RTU/Robežsardze”), Kristaps Šmits, Aleksandrs Nasonovs un Roberts Kļaviņš (visi “OC Limbaži/MSĢ”).

Pirmais no pusfināliem SN Daugava šodien sāksies jau plkst. 18.00, otrais – uzreiz pēc pirmās cīņas beigām un ne ātrāk kā plkst. 20.00.

Fināli tiks izspēlēti jau rīt, kad plkst. 15.00 laukumā dosies dāmas “Jelgava” pret “Mārupi”, bet plkst. 18.00 par Latvijas kausu cīnīsies vīru komandas, kuras izcīnīs panākumus šodien. Finālspēles tiešraidēs tiks demonstrētas Sportacentrs.com TV kanālā un arī internetā.

Jāpiemin, ka izšķirošās cīņas Latvijas kausā šajā nedēļas nogalē norit arī jauniešu volejbola komandām.

Pēdējo 10 gadu kausa ieguvēji:

GadsUzvarētājs
2017. gadsJēkabpils Lūši
2016. gadsJēkabpils Lūši
2015. gadsBiolars/Jelgava
2014. gadsRTU/Robežsardze
2013. gadsVK Biolars/Jelgava
2012. gadsVK Biolars/Jelgava
2011. gadsPoliurs/Ozolnieki
2010. gadsPoliurs/Ozolnieki
2009. gadsLāse-R/Rīga
2008. gadsVK Rīga/Lāse-R

Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".