Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlase Eiropas līgas misiju turpinās Daugavpilī

Jānis Celmiņš

Volejbola izlase Eiropas līgas misiju turpinās Daugavpilī
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība šovakar Daugavpils Olimpiskajā centrā aizvadīs Eiropas Sudraba līgas otro spēli, tiekoties ar Maķedonijas izlasi. Pēc panākuma Austrijā mūsu vīri lūkos tikt pie otrās uzvaras turnīrā, līdzīgs mērķis arī Maķedonijas volejbolistiem. Mača sākums plkst. 19.30, tiešraide LTV7 kanālā.

Aizvadītajā sestdienā Latvijas izlase pēc 11 gadu pārtraukuma atgriezās Eiropas līgas apritē. Mūsu izlase tās jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā Austrijas pilsētā Klāgenfurtē ar rezultātu 3:1 apspēlēja Austrijas izlasi, svinot pirmo panākumu turnīrā. Dienu vēlāk panākumu ar tādu pašu rezultātu svinēja mūsējo šodienas pretiniece Maķedonija, kas jau garantējusi sev vietu līgas “Final Four” turnīrā (kā turnīra organizatori). Maķedonieši viesos apspēlēja A grupas potenciālo pastarīti Kosovu.

Latvijas izlase aizvadīja kopumā labu spēli, taču savu labāko sniegumu nerādīja austrieši, kuri, lai gan bija aizvadījuši divas pārbaudes spēles, izskatījās pagalam nesaspēlējušies. Īsts cīņā saucējs mūsējo rindās bija Deniss Petrovs, kurš ne tikai lieliski organizēja mūsējo spēli, bet arī labi darbojās gan blokā, gan servēja, pats iekrājot deviņas rezultatīvas darbības, kas cēlājam ir ļoti labs rādītājs. Rezultatīvākais mūsējo rindās bija Edvarts Buivids, kurš sakrāja 19 punktus. Mūsējo spēlē ir rezerves, un redzamākā no tām – pašu serve. Par lielo kļūdu skaitu servēs pēc cīņas runāja arī Kēls. “Servēs bija daudz kļūdu, sevišķi pirmajā setā. Strādājām servju uzlabošanai, bet ar to bija par maz. Spēlētājiem pagaidām nav pārliecības servējot, bet tā nav viņu vaina. Ja ierobežotā laikā jāizdara izvēle, tad izvēlamies to, kur varam izdarīt vairāk,” teica Kēls, kuram šī bija debija pie Latvijas izlases stūres.

Uz Daugavpili Latvijas izlase devusies 15 vīru sastāvā, bet spēlei varēs pieteikt 14 spēlētājus. Pieļaujams, ka ārpus pieteikuma paliks gados jaunais Edgars Šimanskis, ar kuru Kēls rēķinās tālākā nākotnē. Visticamāk, ka pirmo spēli Kēla vadībā Daugavpilī aizvadīs Reinis Pekmanis. Vai tas notiks jau šodien pret Maķedoniju, vai sestdien pret Kosovas izlasi, ir trenera kompetencē. Reinis izlasei pievienojās pavisam īsi pirms došanās uz Austriju, tāpēc tika atstāts mājās, bet nu ir treneru rīcībā.

Arī šajā izlasē ir trīs “īsti” daugavpilieši: Deniss Petrovs, Aleksandrs Kudrjašovs un Andis Cimoška, kā arī subatietis Toms Švans, kuru daugavpilieši labprāt redz kā savējo. Skaidrs, ka šiem vīriem sevi apliecināt Daugavpilī gribēsies īpaši. Uz maču noteikti būs ieradušies gan viņu radi, gan draugi.

Maķedonieši kā finālčetrinieka rīkotāji jau nodrošinājuši vietu četru labāko komandu vidū. Tāpēc Latvijas izlasei, domājot par finālčetrinieku, jāapsteidz pārējās izlases grupā. Tas gan nemazina apetīti uzvarēt un droši var teikt, ka Kēla vadītā komanda šovakar cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru. Vienlaikus gan jāatgādina, ka galvenie starti Latvijas izlasei būs vasaras otrajā pusē, kad norisināsies Eiropas 2019. gada čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles.

Maķedonijas sastāvā lielākais bieds ir 29 gadus vecais Nikola Giorgijevs, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Polijas čempionātā, pārstāvot Varšavas “ONICO” kluba krāsas. Cīņā pret Kosovas valstsvienību Giorgijevs atzīmējās ar 31 punkta guvumu. Par viņa lielo lomu komandā runā kopējais uzbrukuma darbību skaits cīņā ar Kosovu – 50. Viņa tuvākais sekotājs šajā rādītājā bija pirmā tempa uzbrucējs Vlado Milovs, kurš cīņā ar Kosovu uzbruka 19 reizes…

CEV rangā Maķedonija šobrīd ieņem 21. vietu, kamēr Latvija ierindojas 25. pozīcijā. Bukmeikeri pirms cīņas favorītu statusu atvēlējuši mājiniekiem. Vai to izdosies attaisnot, rādīs cīņa, kas sāksies plkst. 19.30.

Spēlei ar Maķedoniju sekos cīņa ar Kosovu jau sestdien. Arī šī cīņa norisināsies Daugavpilī.

Latvijas volejbola izlase Daugavpilī:

Vārds UzvārdsDz.d.PozīcijaKlubsLīga
Deniss Petrovs31.08.1986.CēlājsDinamo-ĻOKrievijas superlīga
Edvīns Skrūders13.11.1997.CēlājsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Ruslans Sorokins11.03.19822. tempsAltay Volleyball ClubKazahstānas nacionālā līga
Romāns Saušs27.06.1989.2. tempsSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Vanags11.02.1988.2. tempsSK Volejbal Usti nad LabemČehijas ekstralīga
Aleksandrs Kudrjašovs20.09.1988.2. tempsAssoc. Jovens Fonte BastardoPortugāles augstākā līga
Armands Āboliņš04.04.1992.2. tempsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Atvars Ozoliņš17.12.1998.2. tempsOC Limbaži/MSĢBaltijas līga
Edvarts Buivids04.12.1993.DiagonāleSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Švans31.07.1993.1. tempsParnu VCBaltijas līga
Andrejs Zavorotnijs23.07.1985.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Andis Cimoška10.07.1991.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Ingars Ivanovs02.04.1987.LiberoKarelian HurmosSomijas 1. līga
Edgars Šimanskis1997UniversālsLimbaži/MSĢBaltijas līga
Reinis Pekmanis1993DiagonāleMartiguesFrancijas 3. līga

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2018-05-23 10:58, pirms 6 gadiem
Pekmanis varētu atrast klubu augstākā līmenī jo pašreizējais klubs rangos ir tikai 517 vietā (Biolars ir 419vieta)

     [+] [-]

, 2018-05-23 18:37, pirms 6 gadiem
sportistam, kas vairs arī nav nekāds u20nieks tāds faktors, kā kluba vieta rangā interesē ļoti nosacīti, ja tur nav runa par izvēli no pašām top komandām... tur var būt ļoti daudz citi faktori, kas viņa izvēli ir vērsis par pabu šim Francijas klubam.

Witslenamitea rakstīja: Pekmanis varētu atrast klubu augstākā līmenī jo pašreizējais klubs rangos ir tikai 517 vietā (Biolars ir 419vieta)

     [+] [-]

, 2018-05-23 20:18, pirms 6 gadiem
2. Maķedonijas sastāvu vajadzētu uzvarēt.

     [+] [-]

, 2018-05-25 15:48, pirms 6 gadiem
a kur kāds info par sievietēm, sieviešu izlase vispār ir? būtu tā kā jāsāk trenēties, bet izskatās, ka visa federācijas nauda tiek tērēta vīriešu izlases mārketingam