Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīru volejbola izlase dodas uz Slovēniju, dāmas - Poliju

Jānis Celmiņš

Vīru volejbola izlase dodas uz Slovēniju, dāmas - Poliju
Latvijas volejbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Gan vīriešu, gan sieviešu volejbola izlases šodien dodas Slovēniju un Poliju, lai turpinātu cīņu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā. Ja mūsu dāmas gandrīz visu, ko spēja paveica jau pirmajā turnīra kārtā (spēku samērs otrajā kārtā ir nedaudz cits), tad mūsu vīri ar uzvaru, un diviem zaudējumiem vēl saglabā izredzes pacīnīties par iekļūšanu nākamajā – noslēdzošajā kvalifikācijas turnīra fāzē.

Jau ieraugot mūsu vīru izlases apakšgrupas komandu izlozi, kļuva skaidrs, ka šajā grupā būs viena izteikta līdere, tāpēc reāli cīnīties varēs tikai par otro vietu. Polijas volejbols tomēr pēdējos gados ir apliecinājis savu kvalitāti. Ieguldītais darba apjoms un finansējums gandrīz vienmēr nes augļus, un, ja poļi nespētu iekļūt EČ finālturnīrā, tad to droši varētu saukt par fiasko.

Lai gan slovēņi setu no Polijas pirmajā sabraukumā paņēma, tas neko mainīt nespēs un poļi būs pirmie grupā, garantējot sev vietu EČ finālturnīrā. Latvijas izlase pirmajā sabraukumā spēja tikt pie panākuma pār Maķedoniju, kā arī zaudēja poļiem un slovēņiem. Tādi paši rādītāji ir arī Slovēnijai, un starp šīm divām valstīm arī, visticamāk, izšķirsies otrās vietas liktenis A grupā. Slovēņu pluss šajā divcīņā būs sava laukuma priekšrocības, jo otrais sabraukums risināsies viņu valstī.

Turpinājums bez Petruševica

Izredzes šobrīd vērtējamas kā 50:50, taču mūsējo nometnē ir viena slikta ziņa. Komandai palīdzēt nevarēs Aivars Petruševics, kurš pirmā sabraukuma laikā nopietni savainoja potīti, tāpēc Raimonda Vildes kāršu kavā Aivariņa vairs nav. Šis fakts vēl nepatīkamāks kļūst brīdī, kad dzird runas, ka spēlētājs šopavasar uz nometni atbraucis vēl neredzētā kondīcijā. Neskatoties uz iepriekš minētos, sastāvs Vildem ir pietiekami viengabalains, ar ko skaidrojamas arī biežās un daudzās spēlētāju maiņas, kas šīm trenerim ierasti nav raksturīgi. Tā vien gribētos, lai šī volejbola paaudze reiz parāda, ka spēj uzvarēt kādu svarīgu cīņu. Arī turnīra kalendārs mūsu vīriem ir pateicīgs. 23. maijā jāiesildās pret Maķedoniju (nedrīkst pretinieku nenovērtēt), pēc tam var brīvāk uzspēlēt pret poļiem (24. maijs), bet vēl dienu vēlāk jāmāk apspēlēt mājinieki slovēņi. Uzdevums nav grūts, bet atbildīgs, un domājams, ka pa spēkam mūsu valstsvienībai.

Lai gan nedēļas nogali sinoptiķi sola siltu un saulainu, karstākie volejbola draugi būs pie saviem datoru ekrāniem, jo cīņas no Slovēnijas atkal tiešraidēs varēs vērot laola1.tv.

Dāmām turpinājums Polijā

Skaidrs, ka mūsu dāmu izlasei otrās kārtas barjera pagaidām ir par augstu. Trīs zaudējumi pirmajā sabraukumā vairs neļauj Latvijas izlasei cīnīties par iekļūšanu nākamajā kārtā, taču šis fakts jau bija prognozējams. Komanda mums šogad kļuvusi jaunāka, un domājams, ka pēc pāris cikliem Jānis Leitis un viņa dāmas jau varēs arī pasapņot par finālturnīru, pagaidām jākrāj pieredze. 23. maijā mūsu meitenēm cīņa polietēm, dienu vēlāk ar Ukrainu, bet 25. maijā – Šveici.

     [+] [-]

, 2014-05-22 16:50, pirms 10 gadiem
Cīkos rīt sākas?

     [+] [-]

, 2014-05-23 21:26, pirms 10 gadiem
Celmiņ rāda kkur?