Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Mārcis Obrumans: "Šī būs kā vienas spēles sērija"

Mārcis Obrumans: "Šī būs kā vienas spēles sērija"
Foto: "Jēkabpils lūši", facebook

Spēlējot bez ierastā punktu gūšanas līdera Pāvela Jemeļjanova, neparasti pārliecinošu uzvaru šodien Latvijas čempionāta mazajā finālā volejbolā guva "Jēkabpils lūši". Kāpēc tā un kāpēc grūti noskaņot komandu cīņai par bronzu, stāsta “lūšu” treneris Mārcis Obrumans.

"Visi jautā par Pāvela trūkumu,” ar smaidu pēc spēles teica jēkabpiliešu treneris Mārcis Obrumans. “Pāvela pietrūkst, bet tas palīdz atvērties citiem spēlētājiem. Ja vaktējam vienu līderi, pārējie komandā kļūst brīvāki. Pretinieki zināja, ka Pāvela nebūs, bet arī viņa aizstājējs Arvīds Ribickis nospēlēja labi. Ko prasījām no viņa, viņš izdarīja. Arī pārējie nospēlēja kā komanda, un tāpēc šoreiz kādu izcelt es pat negribētu.”

“Protams, Rihards ir vispieredzējušākais, turklāt kapteinis. Tāpēc tieši viņš Jemeļjanova prombūtnes laikā uzņēmas līdera loma, un viņš ar to labi tika galā,” vaicāts par Riharda Puķīša sekmīgo spēli Jemeļjanova nespēlēšanas laikā, teica treneris. “Arī sērijas pirmais mačs Jelgavā viņam bija sekmīgs. To sajuta cēlājs un uzticējās Rihardam. Pretinieki zināja, kam pārsvarā tiks celts, bet Rihards veiksmīgi tika galā. Jelgavā vairāk piepalīdzēja arī centra spēlētāji, bet šodien labi ar servju uzņemšanu galā tika mūsu leģionārs Bariss. Vienubrīd gan bija trīs punktu kritums, liekas, otrajā setā, taču visu laiku kontrolējām notikumu gaitu laukumā.”

Izšķirīgā cīņa par bronzas medaļu notiks jau rīt turpat Jēkabpilī, pulksten 16:00. “Kurai no komandām šobrīd ir priekšrocības? Jau Jelgavā nepameta sajūta, ka uzvarēsim. Varbūt pirmais sets mums tur padevās pārāk viegli. Otrajā dabūjām nokdaunu un laicīgi nepiecēlāmies. Arī pretinieki saprata, ka viņi viegli neuzvarēs. Šoreiz Jēkabpilī visu maču aizvadījām ar maksimālu koncentrāciju, bet pretiniekiem šī, iespējams, nebija labākā diena. Tomēr rīt tā jau būs pavisam cita komanda un pavisam cita spēle.

Nosacīti priekšrocības būs mums, jo tā būs mājas spēle. Kaut arī šajā zālē netrenējamies, mums būs savu skatītāju atbalsts. Arī emocionālais fons šobrīd ir mūsu labā. Pēc pirmās spēles nokdauns bija mums, tagad – viņiem. Taču rīt, kā jau teicu, viss sāksies no nulles. Pēc divām spēlēm ir neizšķirts – 1-1, un atlikusi tikai viena spēle. Divas iepriekšējās nosvītrojam, un šī būs kā vienas spēles sērija. Pēc zaudējuma pusfinālā komandām tradicionāli ir grūti noskaņoties spēlēm par trešo vietu. Tāpēc uzvar tā komanda, kas labāk noskaņojas cīņai, kam šīs spēles ir vairāk vajadzīgas. Gribas cerēt, ka mums ar noskaņošanos problēmu nebūs, jo mēs vēl nekad Latvijas čempionāta medaļas izcīnījuši neesam, kamēr pretiniekiem izcīnīto titulu netrūkst.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.