Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vīru izlasei pievienojušies Petruševics, Caics un Koržeņevičs; treniņus sāk arī dāmas

Vīru izlasei pievienojušies Petruševics, Caics un Koržeņevičs; treniņus sāk arī dāmas
No kreisās Aivars Petruševics un Viktors Koržeņevičs
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase turpina gatavošanos maijā gaidāmajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. Izlasei treniņnometnē Lieldienu brīvdienās pievienojušies Aivars Petruševics, Artis Caics un Viktors Koržeņevičs. Treniņus tikmēr uzsākusi arī dāmu izlase.

Jau vēstīts, ka vīri gatavošanos uzsāka aizvadītajā nedēļā, taču vēl ne pilnā sastāvā. Šobrīd komandas trenera Raimonda Vildes rīcībā jau ir Igaunijas čempions Artis Caics, Somijas čempionāta bronzas medaļnieks Aivars Petruševics, kā arī Francijā šosezon spēlējušais Viktors Koržeņevičs.

Sezonu ārvalstu klubos joprojām turpina Hermans Egleksalns, Deniss Petrovs (spēlē Francijas čempionāta pusfinālā), Romāns Saušs (cīnās Somijas čempionāta finālā), kā arī Lauris Iecelnieks (Baltkrievijā).

EČ kvalifikācijas turnīra spēlēs Latvijas izlases pretinieki būs poļi, slovēņi, kā arī vēl viena izlase, kura kļūs zināma nedaudz vēlāk.

Gatavošanos uzsākušas arī dāmas

Gatavošanos tikmēr sākušas arī dāmas, kas treniņnometni sāk ar pārbaudes maču pret Latvijas junioru izlasi, kurai jau no 25. – 27. aprīlim jāpiedalās Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos. Dāmu izlase tikmēr gatavošanās procesā 1. un 2. maijā SN Daugava spēlēs ar Lietuvas izlasi, bet 3. un 4. maijā komandas mainīsies lomām, un laukuma saimnieču lomā iejutīsies Lietuvas labākās volejbolistes.

Mūsu izlasei turnīrs jāsāk ar kvalifikācijas turnīra 1.kārtu, kur mūsējo pretinieces būs Zviedrijas, Norvēģijas un Gruzijas labākās volejbolistes.


Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.