Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Lūšiem" uzvara pār jelgavniekiem un solis līdz kausa finālam

"Lūšiem" uzvara pār jelgavniekiem un solis līdz kausa finālam
Jēkabpils "Lūši" tuvu iekļūšnai Latvijas kausa izcīņas finālā
Foto: Facebook/SK Jēkabpils lūši

Platu soli pretī iekļūšanai Latvijas kausa izcīņas finālā volejbolā spēra pašreizējie šīs trofejas īpašnieki Jēkabpils "Lūši", kas pusfināla pirmajā mačā savā laukumā trijos setos pārliecinoši pieveica "Biolars/Jelgava" volejbolistus. Uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā un atbildes spēle notiks nākamnedēļ Jelgavā.

Spēles pirmais sets izvērtās līdzīgs, bet seta otrajā pusē, pateicoties veiksmīgajām darbībām uzbrukumā, vadībā ar dažu punktu pārsvaru izvirzījās „Lūši”. Arī seta galotni laukuma saimnieki aizvadīja veiksmīgāk, pieļaujot mazāk kļūdu, kas ļāva uzvarēt setā ar 25:23. Spēles otrajā setā situācija laukumā krāsi mainījusies, jo toni jau pilnībā noteica „Lūši”, vētraini uzbrūkot un pašaizliedzīgi darbojoties aizsardzībā, panākot iespaidīgu astoņu punktu pārsvaru. Seta galotnē „Lūši” pat palielināja pārsvaru, uzvarot ar 25:13 un panākot 2-0.

Nokļūstot iedzinējos ar 0-2, jelgavnieki sasparojās trešā seta sākumā, ar precīziem uzbrukumiem panākot divu punktu pārsvaru (2:4, 3:5). Tehniskais pārtraukums nācis par labu „Lūšiem”, kuri drīz atkal izvirzījās vadībā (13:11). Viesi gan vēl panāca izlīdzinājumu (14:14), taču mājinieki atkal panāca divu punktu pārsvaru pirms otrā tehniskā pārtraukuma (16:14). Arī seta galotnē spēles pārsvars piederēja „Lūšiem”, kuri agresīvāk uzbruka un mazāk kļūdījās, neskatoties uz neveiksmīgu seta sākumu, arī trešajā cēlienā itin pārliecinoši uzvarot ar 25:20 un visā mačā triumfējot ar 3-0. „Lūši” ir pavisam tuvu tam, lai otro gadu pēc kārtas sasniegtu Latvijas kausa izcīņas finālu.

Uzvarētāju rindās 14 punktus guva Zigurds Adamovičs. Par vienu punktu mazāk ir Ērika Voronko kontā, savukārt ar 12 punktiem izcēlās Armands Āboliņš. Zaudētājiem pa desmit punktiem guva Kārlis Pauls Levinskis, deviņus – Viktors Koržeņevičs.

Pusfināla pāru uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā. Atbildes spēle notiks 29. novembrī Jelgavā. Savukārt trešdien pirmo pusfināla spēli aizvadīs „Ezerzeme”/DU un RTU/”Robežsardze”, kas mērosies spēkiem Daugavpilī.

Latvijas kausa izcīņas finālspēle notiks 16. decembrī „Daugavas” Sporta namā, Rīgā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.