Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Trīs Latvijas klubi gatavi "Schenker" līgas jaunajai sezonai

Trīs Latvijas klubi gatavi "Schenker" līgas jaunajai sezonai
LVF prezidents Almers Ludviks un "Schenker" vadītājs Aivars Tauriņš
Foto: Renārs Buivids

Šodien Olimpiskajā Sporta centrā notika "Schenker" volejbola līgas jaunās sezonas prezentācijas preses konference. Lai arī sezonas pirmās spēles jau aizvadītas, mediji šodien tika iepazīstināti ar triju Latvijas klubu plāniem, mērķiem jaunajā 2009./2010. gada sezonā.

Šosezon līgā startēs trīs Latvijas klubi – "Lāse-R / Rīga", "Daugavpils Universitāte" un "Biolars-Olaine/Ozolnieki". Pirmās spēles līgā jau aizvadītas, taču Latvijas klubi jauno sezonu uzsāks vien novembrī. 5. novembrī Olimpiskajā Sporta centrā "Lāse-R/Rīga" tiksies ar "Valio Voru", bet "Daugavpils Universitāte" un "Biolars-Olaine/Ozolnieki" sezonu sāks 7. novembrī, kad izbraukumos tiksies attiecīgi ar "Tartu Pere leib" un "TTU" komandām.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Almers Ludviks pauda gandarījumu, ka šajos finansiāli grūtajos apstākļos viss ir izdarīts, lai sāktos ne tikai "Schenker" līgas jaunā sezona, bet arī visa jaunā volejbola sezona kopumā. "Jaunā sezona ir klāt. Tā būs citādāka kā iepriekšējos gadus, bet jāatzīmē tas, ka šī sezona ir sakārtota un varēs sākties plānotajā laikā. Komandas ir pieņēmušas lēmumus šajos finansiāli grūtajos apstākļus startēt un piedalīties "Schenker" līgā. Diemžēl, vai par laimi, bet Latviju šogad Igaunijas un Latvijas apvienotajā līgā pārstāvēs trīs klubi. Klubiem neklājas viegli un grūta sezona mums visiem ir priekšā, tomēr ir arī labas iezīmes un grūtos laikos mēs spējam izsijāt tās lietas, ka nav bijušas vajadzīgas. Liela daļa mūsu spēlētāju šosezon spēlēs ārzemēs, taču mums aug jauna volejbola paaudze, kurai šajos grūtajos laikos būs iespēja sevi parādīt augstākā līmenī."

Līgas ģenerālsponsora "Schenker Latvija" vadītājs Aivars Tauriņš vēlēja veiksmi mūsu klubiem. "Grūti laiki ir ne tikai volejbolam, bet arī uzņēmuma "Schenker". Ne volejbols, ne kompānija "Schenker" nav bijusi to organizāciju vidū, kas veicinājusi Latvijas ekonomikas pārkaršanu, tāpēc mums šos laikus pārdzīvot ir krietni vieglāk. Novēlu komandām veiksmi un sportisko azartu jaunajā sezonā. Lai Latvijas klubiem izdodas veiksmīgs starts un, lai "Schenker" līgas labāko četriniekā iekļūst visi mūsu klubi. Vēlu veiksmi visiem volejbolistiem un izturību ar šo sporta veidu saistītajiem cilvēkiem."

Igaunijas Volejbola federācijas lielo projektu vadītājs Karels Pāss informēja par situāciju Igaunijas volejbola saimniecībā. "Neskatoties uz grūto finansiālo situāciju līgā startēs seši mūsu klubi. "Voru" un "Rakvere" komandas krīze skārusi vismazāk, šīs komandas bijušas un domāju, ka arī jaunajā sezonā būs līgas pastarīšu lomā. Pārējās četras komandas varētu būt favorītu vidū, lai arī tās pametuši vairāki spēcīgi spēlētāji, kuri devušies spēlēt ārzemju klubos. Sezona sākās ar "Rakveres" komandas uzvaru pār līgas čempioniem un tas liecina, ka sezona būs interesanta."

Komandas "Lāse-R / Rīga" menedžeris Ainārs Dakša uzsvēra, ka Rīgas klubs piedzīvojis lielas izmaiņas un jaunajā sezonā noteikti nebūs favorītu vidū. "Esam šķīrušies no lielākās daļas komandas pamatsastāva spēlētājiem. No pagājušās sezonas starta sastāva mūsu rindās palikuši tikai divi volejbolisti – Mārtiņš Pļaviņš un Armands Celitāns. Komanda, kas šobrīd tiek veidota ir pilnīgi jauna un salīdzināt mūsu šīs sezonas sastāvu ar aizvadītās ir ļoti grūti. Šobrīd pie favorītiem sevi noteikti nepieskaitām. Varu apliecināt, ka klubs ir panācis vienošanos ar "Olimpisko Sporta centru" un visas savas mājas spēles aizvadīs tieši šeit. Vismaz šobrīd neplānojam savas mājas spēles aizvadīt ārpus Rīgas. Rūpēsimies arī par skatītāju izklaidēšanu spēļu laikā, līdzīgi kā iepriekšējās sezonās. Šobrīd strādājam ar vienu no mūsu galvenajiem atbalstītājiem "Rīgas Piena kombinātu", lai šīs spēles padarītu maksimāli interesantas un līdzjutējiem būtu interesanti tās apmeklēt. Pašreiz uz komandu ir uzaicināti seši jaunie spēlētāji no Rīgas Volejbola skolas (RVS) un tuvākajā laikā parakstīsim līgumu ar pilsētas vienīgo volejbola skolu par piramīdas izveidi. Šobrīd esam raduši iespēju veidot fārmklubu, kurā tiks apvienoti jaunie un talantīgākie RVS volejbolisti. No šīs komandas arī tiks atlasīti spēlētāji lielajai komandai. Kluba filozofija nav veidota tā, lai pārdzīvotu šos laikus, bet gan lai veidotu sistēmu vairāk gadu garumā. Komandas pamatsastāvā ir septiņi pieredzējuši spēlētāji, bet pārējā komanda tiks veidota no jaunajiem un perspektīvajiem. Pēdējos gadus klubs ir spēlējis "Schenker" līgas "Final Four" un mēs darīsim visu, lai arī jaunajā sezonā sasniegtu šo mērķi. Noteikti cīnīsimies arī par Latvijas čempionu titulu un Latvijas kausu. Šobrīd par saviem galvenajiem pretiniekiem Latvijā uzskatām "Biolars-Olaine/Ozolnieki" komandu, taču darīsim visu, lai nosargātu gan Latvijas kausu, gan Latvijas čempionu titulu. Domājams, ka uz sezonas otro pusi mēs spēlēsim ar vien saturīgāk."

Rīgas kluba galvenais treneris Raimonds Vilde pauda gandarījumu, ka ir izdevies saglabāt šo komandu un nosaukumu, kas jau iegājies Latvijas volejbola sabiedrībā. "Pati galvenā lieta, kas jāuzskata par plusu ir tas, ka mums ir izdevies saglabāt šo komandu. Jāsaka paldies mūsu komandas ilggadējiem atbalstītājiem "Rīgas Piena kombināts", kas ar mums kopā bijis jau ilgus gadus. Sezonai sākām gatavoties tikai 10. septembrī un vasaras darbs nav veikts, tāpēc sezonas sākums varētu būt grūts. Skatoties no trenera viedokļa, darbs šosezon man varētu būt daudz interesantāks. Progress ir jūtams jau tagad. Gan sev, gan puišiem es stādu vienu mērķi – cīnīties par uzvaru katrā spēlē un atdot visus spēkus. Ceru, ka uz sezonas vidu mēs jau būsim krietni vien konkurētspējīgāki."

"Daugavpils Universitātes" galvenā trenera asistents Elmārs Rudovičs informēja medijus par izmaiņām, kas starpsezonu periodā notikušas Daugavpils pusē. "Mums ir notikušas izmaiņas komandas nosaukumā, kas tagad asociēsies ar vietu, kur mēs reāli strādājam un trenējamies. Uzsvars tiek likts uz profesionālu mācību un treniņu procesu. Ja aizvadītajā sezonā Edgars Savickis bija arī spēlētājs, ne tikai treneris, tad šosezon viņš koncentrēsies tikai trenera darbam. Mūsu komanda ir papildinājusies ar perspektīviem jaunajiem spēlētājiem, kuri katrs spēlē savā pozīcijā – cēlājs, otrā tempa uzbrucējs un pirmā tempa uzbrucējs. Mūsu komandas mērķis šosezon ir iekļūt labāko piecu, sešu komandu skaitā. Pirmajā novembrī tiks atklāta Daugavpils sporta halle, kurā mēs aizvadīsim savas mājas spēles."

"Biolars-Olaine/Ozolnieki" galvenā trenera asistents Zigismunds Grigoļunovičs pauda arī "ozīšu" mērķus. "No komandas aizgājuši četri spēlētāji, trīs no tiem pamatsastāva spēlētāji, bet pievienojušies pieci spēlētāji. Esam priecīgi, ka esam spējuši komandas pamat kodolu. Komandas galvenais uzdevums ir labi spēlēt katru spēli, lai priecētu vietējos atbalstītājus. Arī mēs neesam izņēmums un mums pietiek problēmas. Patīkami, ka jaunie spēlētāji ir profesionāļi un veido labu komandas kolektīvu."

"Biolars-Olaine/Ozolnieki" komanda oktobra beigās startēs arī Krievijas Atklātajā kausa izcīņā. Par šo turnīru portāls Sportacentrs.com sīkāk informēs jau pavisam drīz.

Latvijas komandu sastāvi:

"Lāse-R / Rīga" sastāvs
"Biolars / Olaine - Ozolnieki" sastāvs
"Daugavpils Universitāte" sastāvs

"Schenker" līgā jauna izspēles sistēma

I posms

Pirmā kārta: 9 (deviņi) klubi izspēlē 2 (divus) apļus pēc principa – viena spēle mājās, viena viesos. Spēles notiek ar izbraukumiem. Izbraukumos abas spēles iespēju robežās notiek vienā nedēļas nogalē Igaunijā, Latvijā. Pirmajā posmā spēles starp Latvijas, Igaunijas klubiem notiek sestdienās, svētdienās, ja nepieciešams, ceturtdienās. Spēles starp Latvijas klubiem, ja nepieciešams notiek arī ceturtdienās.

II POSMS – PLAY-OFF "Schenker" līgas čempiona noskaidrošanai

Grupu turnīrs (1-4, 5-9): Pēc pirmā posma (pamatturnīra) rezultātiem klubi tiek sadalīti divās grupās. Pirmajā grupā (A) spēlē 1.-4.vietas ieguvēji klubi, otrajā grupā (B)- 5.-9.vietas ieguvēji klubi. Šajā kārtā iepriekš iegūtie punkti nesummējas. A grupā klubi izspēlē 2 (divus) apļus, B grupā – 2(1) apļus, lai noskaidrotu klubus, kas iekļūst Final Four par 1.-4.vietu,kā arī klubus, kas piedalīsies ¼ finālā. A grupas 1.,2.vietas ieguvēja kvalificējas Final Four sacensībām par 1.-4.vietu, bet 3.,4. vietas ieguvēja spēlē ¼ finālu ar B grupas 5.,6.vietas ieguvēju.

Ceturtdaļfināli: Pirmais 1/4 fināls- A grupas 3.vietas ieguvēja spēlē ar B grupas 6.vietas ieguvēju (3-6) Otrais 1/4 fināls A grupas 4.vietas ieguvēja spēlē ar B grupas 5.vietas ieguvēju (4-5). Katrā ceturtdaļfinālā tiek spēlētas divas spēles. Pirmā spēle notiek zemāku vietu ieguvušā kluba laukumā, otrā,– augstāku vietu ieguvušā kluba laukumā. Vienādas setu attiecības gadījumā(3-0; 0-3 vai 3-1, 1-3), laukumā, kurā notiek otrā spēle, tiek spēlēts „Zelta” sets, ”Zelta” setu spēlē līdz 25 punktiem(ar divu punktu pārsvaru). Abas 1/4 finālu spēles notiek ceturtdienās, sestdienās, ja nepieciešams svētdienās.

Ceturtdaļfinālu uzvarētāji kvalificējas "Final Four" par 1.-4. vietu sacensībām. Final Four par 5.-8. vietu netiek spēlēts. Play-off pirmās kārtas 1.vietas ieguvējs iegūst tiesības organizēt Final Four, ja šis klubs atsakās, tad tiesības organizēt iegūst nākamais klubs ar augstāko reitingu. Pēc otrās kārtas beigām reitingā 1.,2.,3. vietu ieguvušie klubi attiecīgās valsts federācijai rakstiski līdz 2010.gada 08.martam apstiprina to, ka organizēs Final Four sacensības par 1.-4.vietu. Prioritāte organizēt Final Four sacensības par 1.-4.vietu ir tam klubam, kurš otrajā kārtā izcīnījis 1.vietu, ja šis klubs atsakās, tad nākamajiem klubiem izcīnīto vietu secībā. Galīgo lēmumu par to, kas organizēs Final Four par 1.-4.vietu pieņem Līgas Padome.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-21 21:02, pirms 14 gadiem
nu varejat jau sastavus vismaz musu klubiem ielikt
, 2009-10-21 21:41, pirms 14 gadiem
vo vo sastāvus varēja ielikt
, 2009-10-21 23:06, pirms 14 gadiem
DU uz priekšu
, 2009-10-21 23:29, pirms 14 gadiem
ir sastavi!
, 2009-10-21 23:39, pirms 14 gadiem
spēlētāju vārdi jau gan sastāvu sarakstos varēja būt pareizi uzrakstīti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".