Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Baltijas līgā volejbolā startēs četras Latvijas komandas un debitēs Klaipēdas klubs

Baltijas līgā volejbolā startēs četras Latvijas komandas un debitēs Klaipēdas klubs
Jēkabpils Lūši. Foto: LVF

"Credit24" meistarlīgā volejbolā šosezon spēlēs desmit komandas, klāt pienākot Klaipēdas klubam "Amber Volley" un "Daugavpils Universitātei/Ezerzeme". Regulārā sezona sāksies 26. septembrī, bet "Final Four" turnīrs norisināsies 26. un 27. februārī, portālu Sportacentrs.com informēja LVF klasiskā volejbola sacensību koordinatore Liene Brīkše.

"Credit24" meistarlīgā 2020./21. gada sezonā spēlēs četri Latvijas klubi - "RTU Robežsardze/Jūrmala", "Jēkabpils Lūši", "Biolars/Jelgava" un "Daugavpils Universitāte/ Ezerzeme", kas uzvarēja Nacionālajā līgā. Baltijas līgā startēs arī piecas Igaunijas komandas - "Saaremaa", "Bigbank Tartu", "Selver Tallinn", "Parnu" un "TalTech" -, bet jaunums ir komanda no Klaipēdas - "Amber Volley".

Kopumā šogad Baltijas līgā spēlēs desmit komandas. Ja pagājušosezon tika aizvadīts trīs apļu turnīrs, tad šosezon būs divi apļi, katrai komandai regulārajā čempionātā aizvadot 18 spēles.

Izslēgšanas spēļu formāts palicis nemainīgs. Ceturtdaļfinālā tiks astoņas labākās regulārā čempionāta komandas, bet devītā un desmitā vieta sacensības neturpinās. Ceturtdaļfinālā komandas aizvadīs sēriju līdz divām uzvarām. Sērijas pirmā spēle tiks aizvadīta pie komandas, kas regulārajā sezonā ieņēma zemāku vietu, bet otrā un trešā pie augstāk esošās komandas. Pēc tam sekos "Final Four" divu dienu turnīrs.

Regulāro sezonu komandas sāks 26. un 27. septembrī, bet izslēgšanas spēles sāksies 17. februārī, savukārt "Final Four" paredzēts 26. un 27. februārī.

Tikmēr Latvijas čempionātā startēs visas četras Baltijas līgas komandas, kā arī divas labākās Latvijas komandas, neskaitot fārmklubus, no Nacionālās līgas. Latvijas čempionāta izspēles sistēma vēl ir jāapstiprina.


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.