Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniori pabaida poļus

Latvijas juniori pabaida poļus
Latvieši grupas favorītiem poļiem 3. setā lika krietni pasvīst
Foto: www.cev.lu

Latvijas junioru izlase volejbolā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Vācijā otrajā spēlē ar 0:3 (-15, -19, -22) piekāpās Polijai.

Pasaules U-21 čempionāta kvalifikācijas 2. kārtas spēlē Berlīnē Latvijas izlase atzina Polijas volejbolistu pārākumu.

Maču Latvijai uzsāka tas pats sešinieks, kas dienu iepriekš, - Edvīns Skrūders, Kristaps Šmits, Vladislavs Blumbergs, Kristaps Platačs, Atvars Ozoliņš, Zigurds Adamovičs, kā arī libero Dāvis Emīls Melnis. Pirmos divus setus uzvarēja poļi, kuri bija pārāki ar 25:15 un 25:19. 3. setā pārsvarā vadībā bija Latvijas volejbolisti, tomēr seta galotnē labāki bija poļi, kuri uzvarēja setā ar 25:22 un spēlē ar 3:0.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 7 punktiem bija Šmits, bet pa 6 punktiem guva Platačs un Ozoliņš. Pretinieku rindās izcēlās Tomašs Fornals, kuram 15 punkti, bet pa 10 punktiem guva Bartošs Kvoleks, Jakubs Kohanovskis, Jakubs Zjabrovskis un Davids Vohs.

“Var, protams, meklēt iemeslus, kāpēc izlaidām no rokām uzvaru pirmajā spēlē,” pēc mača ar poļiem sarunā pastāstīja Latvijas izlases galvenais treneris Boriss Kolčins. “Pirmais sets bija svarīgs, un tajā mēs vāciešus pārsteidzām. Arī otrajā bijām situācijas noteicēji, taču pēc 12:8 zaudējām astoņus punktus pēc kārtas, un pretinieki nomierinājās. Jā, ir viņi meistarīgāki un labāk sagatavoti, taču viegli viņiem negāja.

Pēdējā mačā ar beļģiem būs jārisina dilemma. Gribas gan labi nospēlēt un izcīnīt 3. vietu, gan dot iespēju dot spēlēt visiem, par ko domāju jau šodienas mačā ar Poliju. Pirms spēles ar Vāciju domāju, ka būs grūtāk. Puiši saņēmās. Bija labs noskaņojums. To varēja redzēt jau pirms spēles ģērbtuvēs. Pietrūkst brieduma – viena, otra, trešā kļūda, kad zaudējām astoņus punktus pēc kārtas. Nelīdzēja pārtraukumi. Esmu priecīgs jau par to vien, ka ar šo sastāvu, kurā trūkst divu – triju spēlētāju, mēs likām poļiem 3. setā ņemt pārtraukumu. Puiši visu, ko varēja, no sevis izspieda. Baidījos, ka nesalūztam, un tas nenotika. Par to ir gandarījums.

“Poļiem ir jāuzvar turnīrā,” acīmredzamo vārdos izteica Kolčins. “Viņi ir ievērojami pārāki par pārējām komandām. Mēs esam līdzīgi ar beļģiem. Ceru, ka varēsim līdzīgi arī nospēlēt. Jāpierāda, ka ar vāciešiem un beļģiem esam apmēram vienas klases komandas un Eiropā esam pirmajā desmitniekā.”

Spēļu kalendārs
19. maijs
Beļģija – Polija 0:3 (21, 21, 19)
Latvija – Vācija 1:3 (23, -20, -22, -18)
20. maijs
18:00 Beļģija – Vācija 1:3 (-22, -29, 18, -22)
21:00 Latvija – Polija 0:3 (-15, -19, -22)
21. maijs
16:00# Vācija – Polija
19:00 Latvija – Beļģija
# Latvijas laiks

Izmantotie resursi:
volejbols.lv