Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vilde: "Pret grieķiem jāspēlē labāk"

Vilde: "Pret grieķiem jāspēlē labāk"
Latvijas izlases treneris Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

"Rīt mačs pret Grieķijas izlasi būs krietni grūtāks, noteikti jāspēlē labāk," pēc uzvaras pār Lielbritānijas izlasi (3:1) Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlē, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau ziņojām, ka Latvijas volejbola izlase ar uzvaru sākusi Eiropas volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīra otro kārtu. Šodien mūsējie ar 3:1 (25:23, 25:23, 24:26, 25:16) pārspēja Lielbritānijas volejbolistus.

"Iesākām neslikti, taču arī viņiem ir neslikta komanda, kas cīnās par katru bumbu." uz spēli atskatījās Raimonds Vilde. Vaicāts, kāpēc tik reti tika izmantoti pirmā tempa uzbrucēji, treneris atbildi rada ātri. "Nebija stabilas servju uzņemšanas, līdz ar to šādas situācijas radās ļoti reti. Ceturtajā setā devām uzdevumu Petrovam vairāk celt tīkla vidū un tas attaisnojās, mača sākumā iespēju bija maz. Man īpaši nepatīk iejaukties cēlāja darbā, protams, ir jāsaka priekšā šādas un tādas lietas, taču cēlājs pats jūt vislabāk. Briti tāpat leca ārā blokā tīkla vidū un malām bieži radās iespējas sist uz vienu bloku."

Laura Iecelnieka sūtīšanu laukumā treneris pamatoja ar vēlmi pastiprināt komandas spēli. "Lauris spēlē iesaistījās pietiekoši pārliecinoši, tāpēc nolēmām atpakaļ maiņu neveikt. Nekad nav viegli ieiet spēlē no maiņas, taču viņam tas šodien izdevās." Treneris gan atzina, ka tas Iecelniekam garantē vietu sākumsastāvā rīt spēlē pret Grieķijas izlasi. "Es neesmu tādas spēles piekritējs, ka jātaisa maiņa tikai tāpēc, lai laukumā tiktu visi. Tam ir pārbaudes spēles, taču esmu drošs, ka arī pārējie var palīdzēt vairāk."

"Geram jāpieliek spēlē aizsardzībā, taču priekš pirmās spēles šāda līmeņa turnīrā man viņa sniegums apmierināja. Uzbrukumā, blokā un servēs viss kartībā," Vilde uzslavēja izlases debitantu Hermanu Egleskalnu.

"Rīt mačs pret Grieķijas izlasi būs krietni grūtāks, noteikti jāspēlē labāk. Grieķijas izlase izmantos katru mūsu kļūdu, tā ir krietni pieredzējušāka komanda. Daudz kas būs atkarīgs no mūsu pašu serves spēka."


, 2010-05-21 23:31, pirms 14 gadiem
veiksmi
, 2010-05-21 23:35, pirms 14 gadiem
njāa ar šādu spēli nekas nebūs. Bet jātic!
, 2010-05-21 23:36, pirms 14 gadiem
nekada tur tava ticiba nepalidzes. Visa pamata ir trenini, spelju prakse uz VEIKSME. Gan jau ka ar katru speli sniegums uzlabosies
, 2010-05-22 11:23, pirms 14 gadiem
Iesākām neslikti, taču arī viņiem ir neslikta komanda, kas cīnās par katru bumbu." uz spēli atskatījās Raimonds Vilde

Lielbritānija ir galvas tiesu vājāka komanda, kāpēc šādi izteikumi, vai tad treneris pieļāva ka šajā spēlē Latvija varēja zaudē? Manuprāt nedrīkstēja zaudēt pat setu.....
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.