Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Baltijas līgā sievietēm Latvijas komandas uzvar un iekļūst labāko četriniekā

Baltijas līgā sievietēm Latvijas komandas uzvar un iekļūst labāko četriniekā
Foto: El Artography/"miLATss"

Nedēļas nogale Baltijas sieviešu līgā izvērtusies veiksmīga Latvijas komandām. 5 uzvaras 5 spēlēs un visas trīs Latvijas komandas turnīra tabulā “ielauzušās” četriniekā. Līderpozīcijas joprojām saglabā TalTech/Tradehouse komanda no Tallinnas.

Rīgas Volejbola skolas komandas meitenēm sestdien pretim stājās Alītas “Prekyba – Parama”. Aizvadot pārliecinošu spēli Latvijas komanda uzvarēja ar 3:1 (25:15 25:18 22:25 25:20).

Rezultatīvākā spēlētāja RVS komandas sastāvā – Marta Kamēlija Levinska ar 23 gūtiem punktiem, bet Alītas komandā 22 punktus guva Viktorija Jemjaļančuka.

Svētdien Rīgas Volejbola skola tikās ar TK “Kaunas”-VDU. Zaudējot pirmo setu ar 22:25, rīdzinieces pamatīgi “sadusmojās” un nākamajos setos pretiniecēm neatstāja ne mazākās cerības. Pārliecinoša uzvara spēlē ar 3:1 (22:25 25:10 25:15 25:18)

Jau ierasti rezultatīvākā spēlētāja Rīgas komandā bija Marta Kamēlija Levinska ar 24 punktiem.

Jelgava/LLU komanda ar TK “Kaunas”-VDU tikās sestdien. Īsta intriga izvērtās spēles pēdējā setā, kurā jelgavnieces uzvarēja vien ar 26:24, taču visā spēlē izdevās izcīnīt drošu uzvaru ar 3:0 (25:21 25:17 26:24).

Šajā spēlē atzīstami jāvērtē jelgavnieču cēlājas Elvitas Dolotovas darbs, jo Jelgavas komandā 12 un vairāk punktus guva 4 spēlētājas – Līga Plāte (12 punkti), Kristīne Dzierkale (13 punkti), kā arī Līva Sola un Linda Liniņa pa 14 punktiem katra.

Svētdienas spēle Jelgava/LLU komandai ar Alītas “Prekyba – Parama” izvērtās par kārtīgu “trilleri”.
Spēles gaitā nonākot zaudētājos ar 1:2 tomēr izdevās mainīt spēles gaitu un uzvarēt spēlē ar 3:2 (25:20 20:25 22:25 25:14 15:11).

Rezultatīvu spēli aizvadīja Līga Plāte ar 23 un Līva Sola ar 21 gūto punktu. Pretiniecēm Jekaterina Kovalskaja guva 20 punktus.

Kā pēdējā no Latvijas vienībām nedēļas nogalē startēja Daugavpils VK “miLATss” komanda, kura uzņēma Jonavas TK Aušrinė-KKSC. Aizvadot nepārliecinošu pirmo pirmo setu, mājinieces spēja pārkārtot savu spēli un uzvarēt ar 3:1 (18:25 25:22 25:23 25:18).

Turnīra tabulā šobrīd pirmajā vietā ar 3 spēlēs iegūtiem maksimālajiem 9 punktiem atrodas Tallinnas TalTech/Tradehouse komanda, kurai “uz papēžiem” min visas trīs Latvijas komandas – Rīgas Volejbola skola, VK “miLATss” un Jelgava/LLU.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.