Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kudrjašovs: "Lūši būs izteikti favorīti, viņiem būs grūtāk koncentrēties"

Jānis Celmiņš

Kudrjašovs: "Lūši būs izteikti favorīti, viņiem būs grūtāk koncentrēties"
"Biolars/Jelgava" komanda. Foto: LVF

“Biolars”/Jelgava komandai un Aleksandram Kudrjašovam Latvijas Kausa pusfinālā 21. decembrī Sporta namā “Daugava” būs visgrūtākais pretinieks – trīskārtējie Latvijas Kausa ieguvēji “Jēkabpils lūši”. Jelgavas komandas vienam no līderiem ir zināms, kā izcīnīt kausu.

Latvijas Kausu virs galvas pieredzes bagātais volejbolists, kurš savā karjerā paspējis uzspēlēt Austrijas, Francijas, Izraēlas, Igaunijas, Portugāles un Somijas līgās, turējis divreiz – 2009. gadā “Lāse-R”/Rīga rindās un pirms četriem gadiem – savā pašreizējā klubā. Atmiņā palicis, ka arī “UVC Holding Graz” togad tika pie Austrijas kausa, kad tur spēlēja Kudrjašovs, taču leģionāri nedrīkstēja piedalīties.

- Pusfinālā jāspēlē ar Jēkabpils komandu. Kā viņus var uzvarēt?
- Jādomā. Jāskatās, kā tikko “Bigbank Tartu” “lūšus” uzvarēja. Tomēr pieļauju, ka jēkabpilieši nebija formā, jo gatavojās Latvijas Kausam. Pirmām kārtām būs jāpilda trenera Austra Štāla norādījumi laukumā. Tā kā kausā ir tikai viena spēle, izredzes ir vienmēr. Redzēs, kuram spēle veiksies labāk. Kausa spēlēs ir ātri jāreaģē. Jau pēc dažām izspēlēm un punktiem jāreaģē, ātri jāmaina spēles stils un zīmējums – gan trenerim, gan spēlētājiem. Jābūt mobiliem, lai ātri pieņemtu lēmumus. Arī noskaņojums ir svarīgs. “Lūši” būs izteikti favorīti. Mums tā būs papildu motivācija. Viņiem noteikti būs grūtāk koncentrēties. Mums tas jāmēģina izmantot. Turklāt viņiem kauss ir jāaizstāv. Tas vienmēr ir grūtāk, kaut arī divreiz pēc kārtas tas jau ir izdevies.

- Ja tev dotu vienu vēlēšanos svētkos, kā to izmantotu?
- Noteikti negribētu to izmantot sev. Vēlētos, lai jebkurš tuvs cilvēks, jebkurš tobrīd būtu laimīgs. Tās tādas Ziemassvētku vecīša vēlmes – laime vismaz uz vienu īsu brīdi. Visiem!

Šosezon pie “Biolars”/Jelgava stūres stājies ilggadējais Latvijas izlases libero Austris Štāls, un pēc cēlāja Ralfa Ozoliņa piesaistes komanda spēli ir krietni uzlabojusi. Komandā ir pieredzējušie Ruslans Sorokins un Mārcis Jirgensons, kas īpaši tādās svarīgās spēlēs ir bonuss, labs diagonālais spēlētājs Kārlis Pauls Levinskis.

Pusfinālā sestdien, 21. decembrī, pulksten 17:30, spēkus samēros RTU/”Robežsardze” un VK “Ezerzeme”/DU, bet pulksten 19:30 tiksies kausa glabātāji no SK “Jēkabpils Lūši” un VK “Biolars”/Jelgava. Abas spēles tiešraidēs būs skatāmas portālā Sportacentrs.com, bet Jēkabpils un Jelgavas komandu duelis paralēli arī Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija