Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas vilki briest Bergeram

Latvijas vilki briest Bergeram
Latvijas izlases fizioterapeits pēc pirmā treniņa Klāgenfurtē.
Foto: Arturs Vitkovskis, LVF

Šodiena būs pirmais Avo Kēla vadītās Latvijas izlases eksāmens. Nu, vizmaz ieskaite. Mājinieku rindās Klāgenfurtē būs visi spēcīgākie spēlētāji, tikko Čempionu līgas sacensībās Perudžas kluba rindās trešo vietu izcīnījušo Aleksandru Bergeru ieskaitot. Vai Latvijas vilki nomedīs Bergeru&Co?

Pārlidojums no Rīgas uz Klāgenfurti notika ar īslaicīgu pieturu Vīnē. Ceļojums nebija nogurdinošs, taču vismaz šo rindu autoram lielākāss pēdas pašsajūtā un lielāko robu miega stundās iesita ceturtdienas vakara Latvijas hokeja izlases cīņa ceturtdaļfinālā pret Zviedriju. Un piektdien jau četros no rīta bija jāceļas...

Treniņi notiek un spēle norisināsies Vertera ezera stadiona sporta kompleksā. Stadionā tika aizvadītas trīs spēles 2008. gada Eiropas čempionātā futbolā, bet Aleksandrs Kudrjašovs, kurš 2012./2013. gada sezonu aizvadīja Grācas kluba rindās, toreiz maču Klāgenfurtē aizvadīja daudz mazākā zālē, kas atgādina treniņhalli, salīdzinot ar zāli, kurā šodien notiks spēle. Nav brīnums, jo “Sportpark Klagenfurt” tika pabeigts 2013. gadā. Pēc aptuvenām aplēsēm vietas skatītājiem tribīnēs pietiek apmēram 1500-1800 cilvēkiem, bet maksimālais sēdvietu skaits ar pārvietojamajām tribīnēm varot sasniegt 4200 vietas. Pirms Austrijas – Latvijas spēles notiks arī Austrijas – Izraēlas sieviešu izlašu Eiropas līgas spēle, bet dienas nagla būs mūs vairākinteresējošā spēle vietējā laika pulksten 17:30.

Darbs norisinās kā parasti. Spēlētāji trenējas (vakara treniņš tika aizvadīts piektdien, šodien, pulksten 11:00, rīta treniņš, pusdienas, atpūta un spēle. Visi 14 uz Austriju aizbraukušie spēlētāji ir gatavi doties laukumā, bet visvairāk darba, iespējams, ir izlases fizioterapeitam Tomam Zvonkovam, kurš ir vēl viens izlasees debitants bez Armanda Āboliņa, Atvara Ozoliņa un Edgara Šimanska spēlētāju rindās.

“Ir labi. Visi spēlētāji ir pretimnākoši, un treneru kolektīvs ir fantastisks. Jau no pirmās dienas mani uzņēma pozitīvi, bez kritikas. Nebija tā – sak’, jaunais gurķis atnācis,” smejas Toms. Starp citu, izlasē ir trīs Tomi – Švans, Vanags un Zvonkovs, un tiek domāts par to, kā katru nosaukt, lai nejūk. “Iepriekš biju strādājis ar jauniešu izlasēm – pie Gunta Atara U-18 izlasē, ar meitenēm. ERASMUS programmas ietvaros biju Izraēlā, kur sarunāju praksi Televivas “Makkabi” futbola komandas junioru komandā. Protams, bija mērķis ar laiku nonākt Latvijas pieaugušo izlasē volejbolā, taču nedomāju, ka tas īstenosies tik ātri. Bija domāts, ka es varētu palīdzēt Artūram Tintem, taču viņš devās strādāt uz Ukrainu pie Uģa Krastiņa, un es izlasē esmu vienīgais fizioterapeits. Kvalifikācijas turnīri jauniešiem līdz šim ir lielākās sacensības, kurās esmu piedalījies, bet uz Eiropas čempionāta finālturnīru pagaidām tikt nav izdevies.”

Šobrīd spēlētāju stāvoklis ir labs: “Protams, ir mikrotraumiņas, kas sakrājušās sezonas laikā, bet tas nav traki. Ar visu tiekam galā. Fizioterapeitam ir tāds darbs – treniņi beidzas, bet līdz 12 naktī jātiek galā ar spēlētāju veselību. Pirmais ieej zālē, pēdējais iznāc ārā. Sāku no rīta ar papildu vingrinājumiem spēlētājiem pirms treniņa, bet beidzu vakarā ar masāžām.”

Toms, tas, kurš Zvonkovs, izlasē jau ir debitējis. Tāpat treneru kolektīvs un statistiķis Karls Ēriks Eizenšmidts. Vai šovakar Latvijas vilku sastāvā, kā sevi dēvē volejbolisti, debitēs arī trīs spēlētāji? To uzzināsim jau drīz.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv