Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti Kēla debijā pieveic Austrijas izlasi

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbolisti Kēla debijā pieveic Austrijas izlasi
Latvijas izlase ar bloku šovakar guva septiņus punktus
Foto: cev.lu

Ar panākumu Eiropas Sudraba līgas turnīru šodien iesāka Latvijas volejbola izlase, kas A apakšgrupā, tās jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā ar rezultātu 3:1 pieveica Austrijas valstsvienību.

Latvijas Eiropas līgā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma, un atgriezās ar panākumu Austrijas pilsētā Klāgenfurtē, kas tiek uzskatīta par pludmales volejbola meku.

Latvijas izlase spēli iesāka ar Denisu Petrovu, Edvartu Buividu, Romānu Saušu, Aleksandru Kudrjašovu, Tomu Švānu, Andreju Zavorotniju un Ingaru Ivanovu libero pozīcijā. Sākuma mūsu vīriem padevās varens, un minimālu pārsvaru izdevās iekrāt jau ar mača pirmajām izspēlēm, tā rezultātā setu noslēdzot ar panākumu 25:21. Otro setu nedaudz veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, kuri izskatījās, ka bija pārvarējuši starta drudzi un spēlēja nedaudz pārliecinošāk, revanšējoties saviem pretiniekiem ar tādu pašu rezultātu – 25:21. Cīņas turpinājumā Latvijas izlase tomēr prata nosvērt svara kausus par labu sev. Tās saspēles vadītāja Denisa Petrova iedvesmoti, mūsu volejbolisti uzvarēja trešo un ceturto cīņas nogriezni ar attiecīgi ar 25:17 un 25:22, tādejādi visā cīņā svinot panākumu ar 3:1.

Par nešaubīgu mača labāko spēlētāju droši var saukt Denisu Petrovu, kurš ne tikai lieliski vadīja savas komandas spēli, bet arī labi darbojās blokā, kā arī gādāja problēmas austriešu servju uzņēmējiem. Kopumā Petrovs šajā spēlē guva deviņus punktus.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bija Edvarts Buivids, kura rēķinā 19 punkti (uzbrukumā 57%). Tāpat kā jau pieminētais Petrovs, deviņus savai komandai sarūpēja arī Toms Švāns, bet pa astoņiem katrs guva Romāns Saušs un Andrejs Zavorotnijs.

Nākošās divas spēles Latvijas izlase aizvadīs savā laukumā. 23. un 26 maijā Daugavpilī mūsu izlase tieksies ar attiecīgi Maķedonijas un Kosovas valstsvienībām.

Eiropas Sudraba līgā kopumā startē astoņas komandas, kuras sadalītas divās grupās. Sākotnēji tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pēc kura noskaidrosies “Final 4” turnīra dalībnieces. Tās Maķedonijā uz labāko četru komandu turnīru pulcēsies 15. un 16. jūnijā.

Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Avo Kēls jau pirms turnīra pauda, ka Eiropas līgas spēles tiks izmantotas, lai komanda labāk sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Tajā Latvija spēlēs ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Kēla dzimteni Igauniju. Jau vēstīts, ka 2019. gada EČ finālturnīrā pirmo reizi startēs 24 komandas. Iepriekš tikai 16...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-19 21:19, pirms 6 gadiem
Lūk, ko dod trenera nomaiņa.... Tāpat kā, ar LV hokeja izlasi

  +4 [+] [-]

, 2018-05-19 21:22, pirms 6 gadiem
Bija labi! Perovs - 1.mie tempi super saspēle. Kaut kas līdzīgs ir redzēts cēlāja un 1.mā tempa saspēlē Atara audzēkņiem jaunatnes izlasē. Puiši turaties! Esam uz pareizā ceļa.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 21:24, pirms 6 gadiem
Malači!
Reāli patika, kad nebija tie tehniskie uz 8 un 16! Šitā jāturpina!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-19 21:38, pirms 6 gadiem
Voleja rangs ir unikums visiem rangiem
Austrija 48
Latvija 95
Protams, ja jau nespēlē nekur, nav ko brīnīties, bet toto kantori tiešām uzskata, ka šis vietu sadalījums rangā ir rādītājs?!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-19 21:41, pirms 6 gadiem
MazaisPitoncs rakstīja: Lūk, ko dod trenera nomaiņa.... Tāpat kā, ar LV hokeja izlasi
Pilnīgas muļķības, viena spēle nav nekāds rādītājs! Arī pretinieks nebija tāds, lai tiešām kaut kādus secinājumus ilgtermiņā varētu izdarīt!
Varētu padomāt, ka uzvarējām kādu turnīru vai ko!
Hokejs?!
Emm, kas ir tas supersasniegums, 8vieta? Ja mēs pirms tam būtu bijuši 24, tad jāpiekrīt, visādi citādi-vnk galvas nedaudz ir sakārtotas! Ap 10nieku mēs grozījāmies arī pirms Boba, (esmu liels viņa darba cienītājs) bet salīdzinājums pilnīgi nevietā!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 22:06, pirms 6 gadiem
Domāju, ka Austrija bija ideāls pretinieks jaunajai izlasei, ne TOP komanda, bet arī ne ar vienu roku ņemama. To parādīja 4.sets.
Petrovs izcili nospēlēja, vēl patīkami pārsteidz Zavorotnijs. Šī nebija Sauša spēle, bet Roma savu vēl parādīs. Buivids arī bija labs, sasita to, kas bija jāsasit. Spēļu skaitam augot, jāsamazinās kļūdām servēs. Tad jau var arī stiprākas izlases vinnēt. Komanda ir uz pareizā ceļa.

     [+] [-]

, 2018-05-19 22:09, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Pilnīgas muļķības, viena spēle nav nekāds rādītājs! Arī pretinieks nebija tāds, lai tiešām kaut kādus secinājumus ilgtermiņā varētu izdarīt!
Varētu padomāt, ka uzvarējām kādu turnīru vai ko!
Hokejs?!
Emm, kas ir tas supersasniegums, 8vieta? Ja mēs pirms tam būtu bijuši 24, tad jāpiekrīt, visādi citādi-vnk galvas nedaudz ir sakārtotas! Ap 10nieku mēs grozījāmies arī pirms Boba, (esmu liels viņa darba cienītājs) bet salīdzinājums pilnīgi nevietā!
Ja spēlētāji negrib spēlēt izlasē dēļ trenera un izlases sasniegumiem, tad treneri jāmaina. Treneris izlemj par sagatavotību, taktiku, pamatsastāvu... Uzskatu, ka trenerim vajadzētu būt mērķim, ar ko LVF ir mierā - ja nesasniedz, tad trenera maiņa!
Hokejā pēdējos gados ir ārvalstu specialisti, kuri ir pierādijuši, ka varam cīnīties ar "Lielajām izlasēm" līdzīgi, ne 0:12 un TV jāslēdz ārā vai jāmet pa logu ārā...

     [+] [-]

, 2018-05-19 22:11, pirms 6 gadiem
Jā, Petrovs ļoti labs un viltīgs, Ivanovs arī, - tikai nevajag tos asos acu kontakus meklēt šai līmenī . Pārējie labi, bet var labāk!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 22:27, pirms 6 gadiem
Malači. Apsveicu. Austrieši bij domājušī pastaigāt,bet kad gribēja,vairs nevarēja uzspēlēt. Un paši vainīgi. Uz spēli Jelgavā jau Geru vajadzētu,domājams austrieši ar saspelēsies un vājāki nekļūs,bet mājās uzvaru-volejbolam visam vajag kā ēst.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-20 00:02, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Re kā, sakarīgs treneris, tad rezultāts arī ir, tā ir, kad dzērājus noņem no amatiem
Pret Austriju ir vērtējams rezultāts? Ja nemaldos, tad zaudēts sets ir vienīgā mēraukla šajā spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-20 00:10, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pret Austriju ir vērtējams rezultāts? Ja nemaldos, tad zaudēts sets ir vienīgā mēraukla šajā spēlē.
Nepavisam nepretendēju uz volejbola pazinēja titulu, bet es tomēr uzticēšos ilggadējam TV komentētājam Timermanim, kurš arī teica, ka Austrija bija favorīte šajā spēlē. Protams, nevajag parvērtēt šo uzvaru, taču nevajag arī vispār nenovērtēt.

P.S. Kāpēc LV šajā spēlē noteikti bija jāuzvar 3 setos?

     [+] [-]

, 2018-05-20 00:16, pirms 6 gadiem
Vai tad nebija tā, ka mēs EČ dalībniecei Igaunijai izšķirošajā spēlē (zaudējam tikai par setu, ja nemaldos, bet visdrīzāk maldos), turklāt ar Vildi? Tas man liek domāt, ka esam tomēr Eiropas vidusdaļā, nevis kkur zemu zemu.

P.S. Zālē neesmu zinošs, manu viedokli neņemt par pilnu.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-20 00:40, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vai tad nebija tā, ka mēs EČ dalībniecei Igaunijai izšķirošajā spēlē (zaudējam tikai par setu, ja nemaldos, bet visdrīzāk maldos), turklāt ar Vildi? Tas man liek domāt, ka esam tomēr Eiropas vidusdaļā, nevis kkur zemu zemu.

P.S. Zālē neesmu zinošs, manu viedokli neņemt par pilnu.
Pirmajā spēlē Jelgavā, jā, zaudējām tikai ar 2:3, bet atbildes spēlē izbraukumā gan praktiski bez variantiem - 0:3.

     [+] [-]

, 2018-05-20 00:40, pirms 6 gadiem
MazaisPitoncs rakstīja: Ja spēlētāji negrib spēlēt izlasē dēļ trenera un izlases sasniegumiem, tad treneri jāmaina. Treneris izlemj par sagatavotību, taktiku, pamatsastāvu... Uzskatu, ka trenerim vajadzētu būt mērķim, ar ko LVF ir mierā - ja nesasniedz, tad trenera maiņa!
Hokejā pēdējos gados ir ārvalstu specialisti, kuri ir pierādijuši, ka varam cīnīties ar "Lielajām izlasēm" līdzīgi, ne 0:12 un TV jāslēdz ārā vai jāmet pa logu ārā...
Nez kur tad bija mūsu top čaļi šodien, īpaši tie, kas cepās par Vildi?!
Un par hokeju, amerikāņiem pēc šodienas būtu jāpakarās... 0:6... un nespēlēja gluži Kanāda pret Lietuvu...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-20 01:05, pirms 6 gadiem
Ingars spēlē ļoti labi, bet tie minētie acu kontakti ir neizturami, baigais zīmulis, ja tas nes uzvaru, tad der, bet tā tas ir ļoti iedomīgi.