Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

FIVB plāno revolucionāras izmaiņas volejbolā: izmēģinās septiņu setu spēles

Rolands Eliņš

FIVB plāno revolucionāras izmaiņas volejbolā: izmēģinās septiņu setu spēles
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki ārvalstu mediji vēsta par Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) plāniem pasaules U23 čempionātā izmēģināt jaunu spēles formātu.

Vairāku nopelniem bagātu volejbola treneru sapulcē Šveicē atbalstu guvis ierosinājums nomainīt ierasto volejbola spēles formātu, kurā mačs risinās līdz vienas komandas uzvarām trīs setos, katrā ar vismaz 25 punktiem. Tā vietā tiek piedāvāts maču aizvadīt līdz vienas komandas četriem uzvarētiem setiem, katrā no tiem uzvarai būtu nepieciešami 15 punkti, kā tas šobrīd notiek izšķirošajā piektajā setā. Līdz ar to vienā spēlē maksimāli būtu iespējami septiņi seti.

FIVB vēlas padarīt tradicionālā volejbola spēles pievilcīgākas un aizraujošākas līdzjutējiem klātienē, kā arī piemēroties TV raidtiesību īpašniekiem, kuri vēlas īsākas spēles.

Tādēļ FIVB ir nolēmusi piedāvājumu par spēlēm ar maksimāli iespējamiem septiņiem setiem pārbaudīt praksē, proti, šogad abos U23 vecuma grupas pasaules čempionātos. Sieviešu U23 turnīrs norisināsies Slovēnijā no 27. augusta līdz trešajām septembrim, kamēr vīriešu U23 sacensības būs Ēģiptē no 18. līdz 26. augustam.

Ja šajos turnīros eksperiments attaisnosies, paredzams, ka jauninājums līdz gada beigām tiks ieviests arī vairākos citos turnīros un līgās.

FIVB nākotnes plānos ir izmaiņas vēl vairākos noteikumos, kas arī tiks pārbaudīti un pakāpeniski ieviesti lielākajās sacensībās. Tiek runāts par video atkārtojumu izaicinājumu sistēmas pārmaiņām, tehnisko pārtraukumu likvidēšanu un spēlētāju maiņu skaita palielināšanu līdz astoņām bez spēles pārtraukšanas.

Izmantotie resursi:
WorldofVolley :: FIVB testing revolutionary...
https://www.volleyball.it/fivb-camb...

     [+] [-]

, 2017-05-19 21:26, pirms 7 gadiem
Pilnīgi nevajadzīgi, jau ar 5 setu spēlēm pietiek

     [+] [-]

, 2017-05-19 22:06, pirms 7 gadiem
Es domāju, ka īsāki un koncentrētāki seti varētu būt pat interesantāk.

     [+] [-]

, 2017-05-19 22:19, pirms 7 gadiem
Sīvās spēlēs, būs regulāri seti līdz 20
T.n., ka spēles būs vēl garākas un ar vēl lielāku atstarpi starp īsāko un garāko spēles opciju.
Jau tagad ir 1:20 līdz 2:10
Nākotnē būs 1:00 līdz 2:10
Kas ir lielākā voleja vaina pasaulē, jo nav zināms, cik gara būs spēle.
Bīčā vēl tā tur 0:45 min līdz 1:00
Jāspēlē uz laiku 4x20 min tikai nevar saprast, ko darīt ar laika vilcināšanu

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 22:54, pirms 7 gadiem
Būs interesanti. Tajā ppašā galda tenisā ir līdz 11pts sets. Un tur cīņa par katru punktu.