Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Somijā sezona beidzas bez medaļu pasniegšanas, Cielava komandai trešā vieta

Somijā sezona beidzas bez medaļu pasniegšanas, Cielava komandai trešā vieta
Markuss Cielavs. Foto: Sovo Volley

Somijas līgās Latvijas volejbolistiem sezona koronavīrusa dēļ aprāvās tieši izšķirīgo notikumu priekšvakarā. Medaļas izsniegtas netika, bet trim latviešiem vīruss atņēma iespēju iekļūt spēcīgākajā līgā, ziņo Latvijas Volejbola federācija.

Somijas virslīgā Markuss Cielavs un viņa pārstāvētā “Savo Volley” turnīra tabulā čempionāta pārtraukšanas brīdī ar 35 spēlēs izcīnītiem 83 punktiem ieņēma 3. vietu ar labām izredzēm pēdējā mačā pret vienu no līgas pastarīšiem pakāpties vietu augstāk.

“It kā vieta tabulā ir laba, bet medaļas mēs nedabūsim. Bija plāns šosezon izcīnīt Somijas kausu, Somijas čempionu titulu un tikt tālāk Eiropas kausos, taču tagad ir skaidrs, ka nekas no tā nesanāks,” par sezonu Somijā stāsta Cielavs. “Individuāli veicās tīri labi, kad tiku laukumā, noteikti labāk nekā iepriekšējā sezonā. Pašam liekas, ka krietni ir uzlabojusies servju uzņemšana.”

“Vēl piektdien normāli trenējāmies, gatavojāmies pēdējai pamatturnīra spēlei, bet vakarā ap deviņiem no Somijas Volejbola federācijas paziņoja, ka visas turpmākās spēles ir atceltas un sezona ir beigusies. Tagad pēc iespējas vairāk sēžam mājās, un strādā tikai veikali,” ainu, kas ir gandrīz visās valstīs, ieskicē volejbolists.

Markuss pagaidām atpūšas, taču jau drīz gatavojas atsākt fiziskās aktivitātes, paskriet un pavingrot.

Aigara Birzuļa vadītā “Karelian Hurmos”, kurā sezonas sākumā pirms traumas gūšanas spēlēja Matīss Gabdulļins, ar 32 punktiem 35 mačos ieņēma 8. vietu 10 komandu konkurencē.

Somijas pēc spēka otrajā līgā sezona beigusies arī trīs latviešu (Aivars Petruševics, Mareks Lazuko un Mārtiņš Jansons) pārstāvētajai “KyKy-Betset”. Pamatturnīrā komanda ieņēma piekto vietu un paspēja aizvadīt vienu izslēgšanas cīņu, viesos piecos setos piekāpjoties “Nurmon Jymy” vienībai.

Kā pastāstīja līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs Petruševics, komanda bija gatavojusies cīņai par iekļūšanu Somijas spēcīgākajā līgā, sezonas laikā vairāk iespēlējot jaunos pašmāju volejbolistus.

“Mārtiņš labi nospēlēja,” komandas biedrus vērtē Aivars. “Grūtāk bija Marekam, jo viņš sezonu iesāka diagonālā uzbrucēja postenī, bet vēlāk komandas interesēs spēlēja “pirmā tempa” postenī.”

Tikmēr Somijas sieviešu augstākajā līgā cēlājas Rūtas Lindes pārstāvētā “WoVo Rovaniemi” pamatturnīrā ar 28 spēlēs izcīnītiem 26 punktiem ieņēma 8. vietu 11 vienību konkurencē. Un pēc tam sezona tika atcelta.

“Īsti pat nezinu, kā viss beidzās, jo jau esmu Latvijā, bet pieņemu, ka izcīnījām 8. vietu un klubs paliek līgā,” skaidro Rūta. “Pašai ar katru spēli sanāca arvien labāk. Sezonas vidū mums no sastāva “izkrita” otrais cēlājs, un sanāca divreiz lielāka slodze, apvienojot mācības un volejbolu.”

Izmantotie resursi:
“Somiem” čempionāts beidzies bez medaļu sadales...


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.